Skocz do zawartości
PawelP

Błędy sondy lambda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam  problem z snondą lambda, opel scanner pokazuje mi dwa kody błędów,  check wywala jak silnik się rozgrzeje,  nieważne czy na Pb czy LPG,  na zdjęciach niżej parametry oporność sondy , napięcie sondy jest na poziomie 420-450mV nieschodzi poniżej tych wartości ani powyżej , jeśli ktoś by miał poradę co zrobić proszę pisać, na forach czytałem o tym że albo brak masy na pinie 10 ECU, lub zepsuty ECU, mogę jeszcze sprawdzić czy całe przewody od wtyczki do komputera 

IMAG0990.jpg

IMAG0957.jpg

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

U mnie była przerwana wiązka od kabli co idą do sond. Po zlutowaniu było ok ale kończem końców wymieniłem instalacje. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

No u mnie z wtyczki  do sondy kabel był przetarty, zlutowany ale drugim razem niepomoglo muszę szukać dalej albo faktycznie sonda padła 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

  • Przeglądający   0 użytkowników

    Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z naszej strony akceptujesz regulamin Regulamin oraz Warunki użytkowania. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania.