Skocz do zawartości
witkacy

V6 2.5 x25xe przygasa gaśnie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Od paru dni w mojej 2.5 v6 lpg mam następujący objaw. Silnik chodzi rowniotko ,ale czasem obroty potrafią spaść nagle z 650 na 400-350 na dosłownie sek. Nie ma różnicy jaka temperatura na zew i silnika. Bywa że czasem stojąc na skrzyżowaniu gaśnie. Odpala normalnie. Myślałem ze może to krokowy silniczek. Zmieniłem na inny 100% sprawny bez zmian. Czasem jest cały dzień bez przygody a czasem co skrzyżowanie spadanie z obrotów. Błedów brak. Czujnik położenia wału korbowego ? Przewody WN ? Jakieś podpowiedzi ?

Pozdr

Edytowane przez witkacy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Kolego mialem cos podobnego, tez mi na skrzyzowaniu zgasl malo co bym swiezo kupionej omegi sobie nieskasował, u mnie krokowy byl przyczyna ,na benzynie to samo masz?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Tak

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

to sie dzieje tylko na ciepłym silniku ?

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Wujo

11 godzin temu, witkacy napisał:

Nie ma różnicy jaka temperatura na zew i silnika

Odepnij przepływomierz i pojeździj dzień dwa.

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Pardon nie doczytałem ja bym jeszcze opornosc CPW zmierzył 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach
Godzinę temu, Aros napisał:

Odepnij przepływomierz i pojeździj dzień dwa

Też bym stawiał na przepływkę ale z doświadczenia mojego przynajmniej jak padła to od razu wywalało błąd.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

tak dzis zrobie i zobaczymy

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Zatem auto jezdzi normalnie. Kabel od czujnika wału korb oparty był o cewkę zapł. Przewód zapłonowy iskrzył.

Przesunałem kabel od czujnika i przew. zapłon wymieniłem auto jezdzi normalnie.

Temat do zamkniecia

dzieki za podpowiedzi 

  • Like 1

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

×

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z naszej strony akceptujesz regulamin Regulamin oraz Warunki użytkowania. Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania.