kukiz87 0 Posted July 8 Witam serdecznie , nie myślałem że będe pisał temat w takich okolicznościach ale... Kilka dni temu w czasie jazdy ok 80 km/h przy ok 1800 obrotów strzelił mi pasek rozrządu , byłem uwięziony na trasie przed kielcami , sam sobie jestem wienien zaniedbałem sprawy rozrządu i nie mam do nikogo pretensji jak tylko do siebie...Pisze bardziej temat , zapytanie o porade co robić ? czy w tej sytuacji zakup głowicy rozwiązał by problem ? czy jest opcja że coś w bloku silnika jeszcze strzeliło ? czy 100% jest pewne że jeżeli strzeli pasek to dochodzi do uszkodzeń w silniku ? Auto mam 60 km od domu , lawet to koszt 300 zł , głowica , planowanie i mechanik pewnie ok 1000 , 1200 zł ? Omege obecną miałem 3 lata , niestety nie mam tu zdjęc nawet żadnych , autko trochę łapała rdza już głównie dół drzwi wszystkich , podłoga zdrowa , zawieszenie komplet wymieniane 3 lata temu , na przeglądzie w grudniu miało 75% , hamulce również robione , można powiedzieć auto bez problemowe , poza rdzewieniem. Nie wiem czy robić to auto czy niestety szrotować i kupić coś za 3,4 k problem w tym że w mojej okolicy nie ma kompletnie nic wartego uwagi... szukam głównie w oplach.Dodam że robiłem równiez legalizacje butli , gaz mam ważny równe 9,5 lat :( Quote Share this post Link to post Share on other sites
arek1981 43 Posted July 8 Ja bym naprawiał. Niestety, bez zdjęcia głowicy nie da się oszacować strat. Najpewniej zawory dostały po du**e, ale jak mówię, bez rozbiórki to można tylko zgadywać. W tych pieniądzach ciężko będzie coś kupić, bo może okazać się skarbonką bez dna. Jak naprawisz to będziesz wiedział co masz. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites
Aros 1,609 Posted July 8 Bez zdjęcia głowicy nikt Ci nie powie co i ile... po strzale paska na 100% czapka do remontu i trzeba ocenić czy tłok się któryś nie ukruszył lub nie pękł. 2 Quote Share this post Link to post Share on other sites
SZAJBUS_SzeF 712 Posted July 9 Uszkodzeń może być wiele. Nie lękaj się śmiertelniku. Cały silnik na szrocie widzę z Vectry. 600 monet waluty polskiej. Nie lękaj się. 3 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites