Nasze inne pojazdy
Masz auto innej marki i chcesz się nim pochwalić? Ten dział jest dla Ciebie!
78 topics in this forum
-
- 3 followers
- 14 replies
- 405 views
Witam:) Przedstawiam wam mój kolejny rodzynek do mojej kolekcji SKODA 105L rocznik 78. Autko miało tylko jednego właściciela który bardzo o nie dbał. Od zawsze było garażowane , ponoć nigdy nie użytkowane w zimie co potwierdza jego stan. Właściciel je konserwował ,,po swojemu,, dzięki temu na samochodzie nie było prawie wcale rdzy. Po jego śmierci autko zostało sprzedane i rozebrane w drobny mak:) Samochód stanowił bardzo dobrą baze. Celem było aby auto doprowadzić do stanu w jakim wyjechało z ,, fabryki,, Karoseria została dokładnie oszlifowana i został naniesiony nowy lakier . Stary silnik (w b.dobrym stanie z małym…
Last reply by chrosciu200, -
- 14 followers
- 232 replies
- 19.7k views
Siema Jako że rodzina się powiększa to trzeba było zakupić coś większego Już chwilę z nami jeździ i parę rzeczy ogarnięte ale jeszcze wiele przede mną Parę bajerów ma i może jeszcze parę się założy Ogarnięte już są klosze bo ma ta sama bolaczke co omega I tutaj takie jedno zdjęcie po pracy W środku seria ale zdjęcie jakoś po coś zrobiłem ? Ogarnąłem już uszczelkę anteny, pełny serwis wraz z wymianą oleju w skrzyni, założyłem zimę z omegi trzeba było wymienić ogranicznik drzwi kierowcy bo ktoś wcześniej założył tylny na przód Myślę że teraz będę już…
Last reply by Ricardo, -
- 2 followers
- 23 replies
- 347 views
Nadszedł ten wiekopomny dzień kiedy to człowiek kończy używać 30+ letnie Ople jako daily, chociażby to z powodu braku drzwi na aukcjach Wybór był ciężki, bo wypadało by wziąć coś nowszego, a tu same 2.0. Zależało mi na 4bucie, aby nie tańcował przy przyspieszaniu jak fwd, i nie kusił mnie jak rwd, bo nawet caravanem jakieś głupie akcje mi do głowy przychodziły. Wahałem się między s80 4.4 V8 i S60 T6 w R-designie. Wygrywało S80, ale było na granicy jeśli chodzi o roczniki i oprócz silnika czegoś mu brakowało. S60 fajne lekkie wizualnie, ale nie chciałem turbo benzyny na daily. Nawet jak już znalazłem genialny egzemplarz to nie zdążyłem :(. W między czasie poja…
Last reply by OMEGATOR, -
Garaż Tazz-a 1 2 3
by Tazz- 5 followers
- 55 replies
- 1.4k views
A więc po rozstaniu z Fordem Focusem i poszukiwaniach jakiegoś kombi (wymagania były konkretne: kombi w automacie). Po obejrzeniu kilku sztuk, Passata, V70, A6, A4 byłem zniesmaczony wyżej wymienionymi pojazdami (stan na zdjęciach a rzeczywistość mocno się rozmijały) ale wtedy przypomniałem sobie o takim aucie które zawsze chciałem mieć (oczywiście to było drugie marzenie po omedze ) i tak oto dla siebie zakupiłem sobie 29.04.22r taki oto pojazd: A więc jest to Mercedes S211 z 2004 roku z serduszkiem m112 E32 czyli 3.2 V6 sprzężone z automatem (czyli inwalidą jak tutaj się mawia) czysta benzyna jak widać wygląda w miarę ładnie, jak do…
- 5 followers
- 29 replies
- 1.8k views
Auto w sumie zakupione dla OMEGATOR-ynki ale na razie to ja woze tyłek. Szukałem coś w stylu Astry G 3d ale trafiło się to z dobrego źródła więc zanabyłem. Tigra A rok 97. 1.4 90KM Jakoś to jeździ w tej budzie.
W sobotę 01.10 Japonia dołączyła do naszej rodziny a mianowicie nowym zakupem na projekt jest honda prelude v po swapie z 2.0i na 2.2 z 1999r a prezentuje sie tak 😁 Niestety na ten moment jest z gazem ale na następny sezon zostanie usunięty Zawieszenie jest już w poli wydech zrobiony z kawasowki ale niestety jak od kątownika tylnia kanapa z s-type a przednie siedzenia obszyte na ten wzór no i to chyba na tyle 😅 Już pomału kompletuje graty na pierwszy podstawowy serwis Przedemna jeszcze trochę gratów do ogarnięcia takie jak duze halogeny przednie lampy alternator pompa wspomagania i znalezienie rozrządu
- 6 followers
- 21 replies
- 1.6k views
Cześć i czołem... Po sprzedaży mojej Z266 zacząłem szukać czegoś nowego innego, na samym początku w planach była Omega B standardowo przedlift z X20XEV albo X20DT, poszukiwania zaczęły się jakoś w Grudniu 2019r i trwały jakoś do 14 Grudnia tego roku, rozmawiałem z właścicielami wielu egzemplarzy ale w każdej coś było nie tak, pewnie brak Automata ale to już tam cii, jakoś w poniedziałek nadarzyła mi się okazja zakupu całkiem fajnej fury za dobre pieniądze, obejrzałem pogadałem i tak się stałem właścicielem oto tej 407 Coupe Takie suche fakty 2007r 2.7 v6 HDI 204KM z Automatem Kolor KTGB Bardzo Bogato wyposażona w między innymi : Skrętny Bi-xenon, Nagłośnieni…
Last reply by MrDamianuh, -
- 1 follower
- 12 replies
- 164 views
Witam w nowym temacie A więc jest to Opel Monterey 3.1 manuał w longu z1994 (coraz młodsze ) Po sprzedaży froty 17 października (poniedziałek) tegoż samego dnia późnym wieczorem kupiłem montka, może to i lepiej że wieczorem bo za dnia mógłbym się nie zdecydować Ogólny stan mało zadowalający, jednak biorąc pod uwagę notowania tych modeli na portalach aukcyjnych, kwota wydana na niego wydaje się bardzo znikoma Z wyposażenia auto posiada: 4x el. szyby lusterka zewnętrzne podgrzewane, regulowane i składane elektrycznie klimatyzacja sprawna podgrzewane przednie fotele o reduktorze i napędzie 4x4 nie wspomnę. koła zimowe zwykł…
Last reply by Dolot, -
- 4 followers
- 50 replies
- 11.2k views
Witam znowu, mam zaszczyt przedstawić państwu moją nową zabawkę Więcej zdjęć i informacji później ?
Last reply by Wojtas, -
- 5 followers
- 95 replies
- 3.3k views
Frontera A 2.0 8v LPG. 96r. Co mogę więcej powiedzieć, na razie bunkrów nie ma ale jest za********e
Last reply by Wojtas, -
- 3 followers
- 12 replies
- 512 views
Witam Wszystkich. Zostałam dołączona Mimowolnie na forum przez @Pejdzel. Przedstawiam Moje pierwsze auto jakim jest peugeot 206 1.4hdi. Dzielnie radzi sobie w miejskich warunkach ale i trasy nie są mu straszne. samochód kupiony ok. rok temu. Od zakupu zostało jedynie wypolerowane. Ale pierwsze zmiany są w toku. @Pejdzelprzygotowywuje mi lampy z czarnymi środkami. Poza awarią świateł stop samochód bez wad.117k przebiegu
Last reply by Pejdzel, -
- 5 followers
- 36 replies
- 2.2k views
Last reply by Wojtas, -
- 8 followers
- 43 replies
- 9k views
Bylimy w zeszłą sobotę z @Arosoglądać maleństwo i 08.03.2021 o godzinie 21:00 przyjechał taki mini pyci tyci prezencik na nowe podwórko Teraz to będzie pole do modzenia Dane techniczne: Van Hool Acron 915, rocznik 1996, 12l, 410hp, przebieg nieznany Plany : 1) kasacja januszologii 1`) kurs na kat C prawa jazdy 2) adaptacja 3) roczny test 4) życie na kołach
Last reply by Wojtas, -
- 3 followers
- 5 replies
- 379 views
Witam. Zmiany, zmiany... przyszedł czas na nowy rozdział z BMW. Ta marka nie była planowana do końca, mój kolega znalazł ciekawe ogłoszenie i pojechaliśmy 260km od mojej miejscowości z nadzieją, że autko będzie fajne i tak było BMW jest rok w Polsce dzięki czemu nie jest zmęczone, ma kilka ognisk rudej typowo dla tego modelu, ale wszystko się ogarnie z czasem
Last reply by Ricardo, -
- 1 follower
- 3 replies
- 356 views
Niniejszym przedstawiam szanownemu gremium miłość mojego życia... Audi A4 B5 z 1996 roku... silnik 1600, wersja "bieda". W pewnych kręgach znana jako "Ruda"... ale nie że "ruda" żarła, a po kolorze raczej. Kupiona za 3 tysie jako... powiedzmy to szczerze: mechaniczny prawie-wrak (z przebiegiem licznikowym nieco ponad 307.000 km) i doinwestowana przeze mnie na sumę dwucyfrową z ponad-trójką z przodu. Niektórzy twierdzą, że "przeinwestowana". WIEM(!), ale ja to mam głęboko w... czarnej i kosmatej. Na kobietach swojego życia nie zwykłem oszczędzać. Sami wiecie jak to jest. Rudzielec godnie służył mi przez prawie 4 lata, ale nadeszła pora zmian. Ruda zaczęła "si…
Last reply by Ian Neven, -
- 6 followers
- 51 replies
- 1.4k views
Wczoraj zostalem posiadaczem Asteroidy. Samochód konstrukcyjnie zaskakująco zdrowy. 1,6 16v automat. Z ciekawostek. Poprzedni właściciel zrobił dywaniki z blachy ryflowanej. Dziś umyje i więcej pokaże Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka
Last reply by Pejdzel, -
- 3 followers
- 10 replies
- 199 views
W sobotę stałem się posiadaczem jajka zwanego corsa w silniku 1.2 16v: Typowa corsa przy której nie ma chyba jak się rozpisać z wyposażenia: -dopinany hak - elektryczne lusterka -grzane fotele Dzisiaj dla polepszenia wyglądu poszła opalarka w użytek i poprawiłem jej plastiki:Kierunki i podświetlenie rejstracji przyciemniłem przy okazji :
Last reply by Dolot, -
- 2 followers
- 13 replies
- 318 views
Przedstawiam wam kolejne moje daliy tym razem corsa c z zabujczym silnikem 1.0 43kw 😃 z racji tego że mój samochód do pracy skończył już swój żywot rozglądałam się za czymś innym i padł wybór na corse przebieg oryginalny 177000km Corsa dzięki temu że ma złożone 15 prawdopodobnie z astry f wygląda troszkę śmiesznie 😄 czeka mnie trochę małych poprawek przy niej takich jak wymiana błotnika drzwi z elektryko bo niestety są korbki ale popsute i paru innych pierdołek które się znajdą po czasie niestety ale ktoś kiedyś nieźle jej przerysował jej bok i to jest jej jeden z głuwniejszych problemów 😂 Wczoraj po zakupie umyłam jej odrazu silnik bo sądziłam że jest zbyt br…
Last reply by Wrona, -
- 18 followers
- 311 replies
- 28.2k views
No to zaczynamy nowa przygodę z nową laleczką ;-) Vectra C OPC Prawdziwe OPC z katalogu i fabryki a nie 2.8t z pakietem opc line itd. Vin : W0L0ZCF686108xxxx Silnik : 2.8 v6 Turbo OPC (katalogowo 255KM - ale cos niemiec tam dziabnał ;-) na hamowni niebawem wyjdzie jak ) Przebieg 227k Kolor : Z20r ( a mialem sie z tego koloru juz uwolnic) Skrzynia : 6 bieg manual Dodatki - Kubelki Recaro w Czarnej skórze grzanie p&t - bixenon skrętny z doswietleniem - Szyberdach (rzadki temat w opc) - Radio DVD90 z navigacja Polska i mapy 2019r oraz bluetooth telefon i kolor wyświetlacz i zestaw głośnomówiący. - …
- 2 followers
- 12 replies
- 528 views
A więc tak. Suburbu poszło na żyletki. Szukałem Calineczki lub Astry F Gsi ale jak na razie to nie ma w czym wybierać w normalnych pieniądzach. I tak przez myśl przeszła mi bertonka. A że się trafiła w całkiem dobrym stanie i za rozsądne pieniądze to kupiłem. A i cabrio jeszcze nie miałem. 2001r 1.6 z gazem (do wywalenia) ponad 283 nalatane.
Last reply by chrosciu200, -
- 7 followers
- 49 replies
- 10k views
Last reply by Tazz, -
- 4 followers
- 12 replies
- 443 views
Dane techniczne: Marka: Ford Focus MK3 Rok produkcji: 2013 Wersja nadwozia: Kombi Rodzaj paliwa: Diesel Silnik: 1.6 TDCi Econetic Kolor lakieru: Candy Red Tinted Wersja wyposażenia: Titanium Wyposażenie: Praktycznie full opcja bez grzania foteli kierownicy i ksenonu -skórzana tapicerka -4 elektryczne szyby, -Elektryczne i grzane lusterka, poodgrzewana przednia szyba -Tempomat, limiter prędkości -Klimatyzacja, -fabrycznie przyciemnione szyby -Radio ford sync - bluetoooth usb aux - Fabryczna nawigacja -6 głośników - odpalanie przyciskiem -…
Last reply by Famul, -
- 8 followers
- 71 replies
- 9.7k views
Z racji że omega się rozsypała I nie mam już siły w niej grzebać byłem zmuszony kupić coś w zastępstwie Padło na vc 1.9cdti 150 po mapie z 2008r. Z bajerów to ma -xenon -grzane du*y (polskory) -czujnik zmierzchu, wycieraczek -wszystkie lusterka fotochrom I składane -szyba fotochrom przód -czujniki W planach pierw doprowadzić do porządku potem jakieś łopece czy coś. Więcej fot jak to wypiore I zrobie korektę bo szału ni ma
Last reply by Grabarz, -
- 11 followers
- 256 replies
- 23.3k views
Witajcie 11.06.2019 stałem się posiadaczem Opla Zafiry B w wersji OPC z 2007 roku Kupiłem je od kolegi z klubu Zafir Auto jest dopieszczone i bardzo dobrze wyposażone, ma wszystko czego chciałem: - Xenon - Recaro - CID z Navi - silnik 2.0 turbo - klimatronic Aktualny przebieg to 234 tyś km, auto w Polsce od 4 lat, dużo się z nim działo w rękach Marcina, ale o tym można poczytać tutaj: ( https://www.zafiraklub.pl/viewtopic.php?f=87&t=20552 ) Jest to moja druga Zafira B (poprzednia tutaj: Mile ją wspominam ale... to nie OPC Trochę wyposazenia: 20S Kolor przeszycia: srebrny 2J1 …
Last reply by Grabarz, -
- 15 followers
- 149 replies
- 12.7k views
Jak już wiadomo wszem i wobec omega została sprzedana, a teraz przedstawiam Wam jej następce... moje marzenie od dawna czyli BMW E60 kolor black sapphire czyli taki jak na turasie rocznik 2003 ale stan i wyposażenie bardzo fajne, silnik to 170konne 2.5litra nazywane też 2.2, miało być 3.0 ale niestety nad zakupem przeważył stan techniczny auta, silnik zawsze można zmienić Foto na razie tylko takie mam na szybko, jak się ze wszystkim ogarnę wrzucę więcej, zwłaszcza że na start już wejdzie ciekawy mod 20200112_174111.mp4
Last reply by Dolot,