Szybie pytania - Szybkie odpowiedzi
Masz problem i chcesz zapytać użytkowników o poradę lub pomoc w jego rozwiązaniu ? Opisz daną sytuację - postaramy się pomóc jak najszybciej
67 topics in this forum
-
- 2 followers
- 7 replies
- 63 views
Witam. Takie pytanie. Przekładka silnika z 2,6 na 3.2 Z manuala na manual Wszystko bez problemu będzie pasowało z osprzętu itd. Oczywiście wiadomo oprócz sterownika silnika?
Last reply by psczelaszkov, -
- 5 followers
- 23 replies
- 279 views
Tak jak w temacie.Pada już mnie jeden palnik,więc będzie trzeba oba kupić.Jakie polecacie do naszej Omegi ? Palnik musi być przyzwoity i dawać odcień niebieski jak na xenon przystało.Wpisujcie swoje propozycje.
Last reply by Falen, -
- 1 follower
- 15 replies
- 181 views
Witam wszystkich. Jest to mój pierwszy post więc chciałbym trochę przedstawić siebie i swoje auta. Jestem z okolic Radomia i posiadam 4 omegi, dwie 3.0 B i dwie 3.2 BFL, z czego jedna niestety rozbita. Problem dotyczy 3.2. Mam ją od 6 miesięcy, od razu po zakupie zrobiony był m.in. rozrząd. Kłopoty zaczęły się w pierwsze przymrozki. Zaraz po uruchomieni słychać dziwne stuki w silniku(?), Które po kilku sekundach same ustępują. Nie świeci żadnych błędów, ładnie pracuje. Postanowłem zajrzeć do rozrządu. Okazało się że z pompy wody wypadł brok, ale raczej go nie wkręciło. Poszła nowa pompa i dla pewności nowy pasek rozrządu i przy okazji osprzętu też. Myślałem że już po prob…
Last reply by Gabryl, -
- 18 followers
- 477 replies
- 10.4k views
Jeśli masz problem i potrzebujesz szybkiej podpowiedzi lub porady , opisz problem - czego dotyczy . Postaramy się pomóc jak najszybciej Proszę bez zbędnego SPAMU
Last reply by saint942, -
- 1 follower
- 1 reply
- 31 views
Podczas wgrywania sterowników wyskakuje taki błąd, miał ktoś kiedyś taki problem?
Last reply by petercobra, -
- 2 followers
- 2 replies
- 24 views
Witam, czy ktoś może orientuje się ile zębów powinien mieć rozrusznik do tego silnika. Właśnie przyszedł czas na mój A w hurtowni pytają się czy ma 9 lub 11 zębów. Spotkał ktoś się z forumowiczów z tym problemem?
Last reply by Falen, -
- 2 followers
- 2 replies
- 38 views
Ostatnio mieliśmy dość spore mrozy jakich dawno nie było więc piszcie jak wasze maszyny na to zareagowały.Do tematu swobodnie radze podejść.Piszcie co tam chcecie. U mnie przy największych mrozach odpalała za drugim,trzecim razem.Podejrzewam,że ze świecami żarowymi już nie najlepiej,ale niedługo się tym zajmę.
Last reply by Sdandi978, -
- 2 followers
- 5 replies
- 58 views
Czy jest możliwość zrobienia przekłądki silnik z 3.0 na 3.2 co by trzeba było przerobić .Skrzynie w 3.o to ar 25 ?
Last reply by Ricardo, -
- 3 followers
- 10 replies
- 202 views
Witam jestem tutaj nowy przy okazji jestem Piotrek pochodzę z Podkarpacia,nabyłem opla omegę b fl 2.2 dti z 2002 roku i wziąłem się za hamulce.Przód ogarnąłem momentalnie,wziąłem się za tył i wszystko by było ale nie wiem jak ściągnąć stare tarcze bo nie chce zejść za nic w świecie,od czego zacząć może jakiś manual,dziękuję i pozdrawiam
Last reply by harrikson, -
- 1 follower
- 0 replies
- 35 views
Mierzyłem cewke według schematu znalezionego na forum i wyszło następująco. Miernik ustawiony na 20komh Sekcje 4-1 - 10.18 komh 6-3 - 11.77 komh 5-2 - 11.84 komh Wychodzi na to że sekcja 4-1 nie domaga według schematu. Ma być od 11000-16000. Następnie zmierzylem styki kostki, miernik ustawiony na 200 omh: 1-4 - 00.9 2-4 - 00.9 3-4 - 00.9 Według schematu ma się to mieścić w przedziale 0,45 - 0,65. Czy mam rację i winna za całe zamieszanie jest cewka?
Last reply by Bazyli0, -
- 3 followers
- 51 replies
- 515 views
Potrzebuję schematu podciśnień a konkretnie podciśnienia od zaworu trójdrożnego prawdopodobnie nie ma go tam i zawór się nie otwiera, ewentualnie ktoś podpowie gdzie szukać przyczyny dlaczego nie ma tam podciśnienia i gdzie ono się zaczyna?
Last reply by WOY, -
- 2 followers
- 12 replies
- 135 views
Zwariowane zegary. Na wolnych obrotach zegary działają. ale przy jakimkolwiek dodaniu gazu od razu pikują w dół a w ich miejsce pojawia nie kontrolka abs i czasem airbagów. nie wiem jak to ugryźć. bezpieczniki sprawdzone wszystkie kable pod maską wyglądają na ok. myślałem ze słaba masa ale nie mam jak tego zweryfikować na aku wszystko sztywno. ratujcie
Last reply by Pejdzel, -
- 4 followers
- 13 replies
- 133 views
Na szybko numer seryjny bądź od jakiego modelu można dostać grill cadillaca do Flki?
Last reply by Edek, -
- 6 followers
- 16 replies
- 179 views
Zawsze jak włączam obieg zamknięty to paruje mi szyba czołowa. Czy jeżeli włączę obieg zamknięty to klapka od obiegu zamkniętego zasłoni dmuchawę od strony filtra powietrza?
Last reply by robert514, -
- 2 followers
- 1 reply
- 49 views
Witam czy ktoś wie gdzie znajduję się czujnik temperatury płynu chłodniczego w silniku 2.5 Dti ?
Last reply by Grabarz, -
- 10 followers
- 24 replies
- 308 views
Ktoś wie jaki silnik jest w tej omedze?
- 1 follower
- 3 replies
- 89 views
Jak w tytule potrzebuje opis pinow kostek sterownika centralnego zamka bądź schemat.
Czy jeżeli mam radio i kolorowy wyświetlacz to czy jak wyjmę radio do naprawy epromu to muszę je jakoś wylogować czy coś ?
Last reply by Arklin, -
- 2 followers
- 5 replies
- 101 views
Co trzeba zdemontować aby wyjąć klimatronika ?
Last reply by Grabarz, -
- 3 followers
- 6 replies
- 118 views
Witam wszystkich serdecznie, jest to mój pierwszy post, więc wypada się przywitać. Krótki opis stanu posiadania "garażu" 2 Omegi, jedna A, druga B; 1 polonez (stanowczo za mało). Problem dotyczy Omegi A, auto posiadam od 2008r, porobiłem blacharkę i inne duperele. Problem z temperaturą silnika C20NE i wybijaniem płynu mam już od dawna, przy tym oczywiście brak ogrzewania (nagrzewnica wymieniona), układ czyszczony, przelewany wodą pod ciśnieniem, brak syfu w bloku silnika. Samochód jeździ, na glikolu, więc teoretycznie kamień nie powinien się wytrącić w bloku. Problem występuje od momentu wymiany wałka rozrządu i kilku popychaczy, zmieniana była wtedy też uszcze…
Last reply by Orkan, -
Jakiej marki polecacie chłodnicę cieczy ? Behr ma płaskie cele ,nissens rurki .
Last reply by Syberius, -
- 6 followers
- 10 replies
- 547 views
Witam Pacjent opel omega B FL 2.5V6 170km automat LPG Jaki olej będzie najlepszy do tego silnika? Aktualnie jest zalany motorex 5w40 jeżdżę 1200km w miesiącu trasy spokojne w miarę ? Ale jak jeżdżę po mieście i okolicach to jeżdżę bardzo dynamicznie I w trybie sportowym dodam też że po wymianie oleju doleje ceramizer ? będę wdzięczny za wszystkie odpowiedzi najchętniej został bym przy 5w40 Ale jaka firmę wybrać? Myślałem nad -PMO Extreme 5w40 Może ktoś z was stosuje ?
Last reply by niedzwiedz28, -
- 2 followers
- 18 replies
- 298 views
Witam W którym miejscu pod autem znajduje się odpływ klimatyzacji. Zauważyłem ze od strony pasażera przy lewarku zmiany biegów leci woda na podłogę
Last reply by Manson95, -
- 3 followers
- 13 replies
- 411 views
Witam, pękła przy wymianie obudowa a raczej pokrywa, Czy obudowa od 3.0 podejdzie, ewentualnie czy można zastąpić to innym filtrem.?
Last reply by Pabloo, -
- 2 followers
- 6 replies
- 165 views
Witam, ostatnio zastanawiam się nad założeniem poliuretanów do mojej Omegi. Gdzie najlepiej założyć poliuretany ? w całości czy tylko w kilku miejscach. Jest wiele zdań na temat poli ze: -warto smarować a inni mówią ze lepiej nie przed założeniem -bardzo skrzypią Wole zapytać odpowiednie osoby niż dopytywać u majstrów warsztatowych lub szukać w przeglądarce
Last reply by lukaszxx1990,