Szybie pytania - Szybkie odpowiedzi
Masz problem i chcesz zapytać użytkowników o poradę lub pomoc w jego rozwiązaniu ? Opisz daną sytuację - postaramy się pomóc jak najszybciej
138 topics in this forum
-
- 1 follower
- 5 replies
- 29 views
witam zamierzam wymienić olej dyferencjale/ moście i jak wymienić to wiadomo bo tego tyle jest na forum że szkoda gadać, ale wy tu szpece jesteście i was sie chce spytać jaki to olej ma być ktoś tam pisał że jakiś MOTUL 90 PA ale mówie to pewny nie jestem jeszcze wleje zły i dopiero jaja będą, z góry wielkie dzięki za odpowiedzi silnik 2.0 16v
Last reply by Ricardo, -
- 4 followers
- 11 replies
- 58 views
Witam mam taki problem, że ostatnio mój fotel elektryczny od strony kierowcy jeździ tylko do połowy (w położeniu przód tył) reszta działa. Miałem na chwilę cofnięty na maxa do tyłu i teraz mogę jedynie do połowy przysunąć a nie ukrywam że przydałoby sie troszkę bliżej siedzieć 😂. Miał ktoś z Was taki problem, co zrobić w takim wypadku? Co więcej od czasu do czasu mam problem z wyjęciem kluczyka ze stacyjki czym to moze byc spowodowane? Pozdrawiam
Last reply by Piast-oracz, -
- 2 followers
- 4 replies
- 42 views
witam nowy jestem tu na forum i mam takie szybkie pytanko, otóż problem polega w mojej omedze na tym że prawy pas bezpieczeństwa pasażera nie chce mi sie zwijać rozwinąć idzie łatwo ale musze mu pomóc sie zwinąć i teraz pytanie jak to naprawić, z góry dzięki za odpowiedż.
Last reply by OMEGATOR, -
- 0 replies
- 19 views
Witam czy ktos kojarzy czy nowe śruby korbowodowe od v6 są osiagalne lub czy montował ktos jakies zamienniki
Last reply by witkacy, -
- 1 follower
- 0 replies
- 27 views
Witajcie Czy ktoś z was jest w posiadaniu wiedzy bądź katalogu w którym znajdę jakie dokładnie były halogeny w zderzaku irmschera do B? Ze zderzakiem kupiłem hella micro SD ale niekompletne i się zastanawiam czy kompletować je czy może szukać czegoś innego.
Last reply by Ricardo, -
- 2 followers
- 1 reply
- 30 views
Witajcie szybkie pytanie czy sondy w Omega bfl 2,6v6 są takie same??
Last reply by robert514, -
- 1 follower
- 4 replies
- 59 views
Mam taki problem ze wycieka mi płyn chłodniczy jak przejadę jakieś +-10km. Bardziej to chyba zależy od ciśnienia lub temperatury. Płyn wycieka TYLKO po zgaszeniu auta. Podczas jazdy czy postoju nic nie wycieka. A jak zgasze to normalnie wręcz ciurkiem leci i skapuje po dzwonid skrzyni biegów.(automat).prawa strona silnika jest mokra pod kolektorem dolotowym gdzieś tam to cięknie, ale nie ma jak zobaczyć Auto dopiero w weekend będę mógł podnieść i spróbować zobaczyć.Pytanie co tam może ciec? Wygląda mi trochę to jakby leciało z UPG czego się obawiam. Pod korkiem było mikro masełko i smakowało płynem chłodniczym. Ale to może być dlatego że omega ostatnio robi trasy po niec…
Last reply by Catalytic, -
- 1 follower
- 4 replies
- 42 views
Hej, Przy odpaleniu zapłonu i silnika nie świeci się kontrolka ciśnienia oleju, co może być tego przyczyną? Dodam, że rozebrałem zegary i żaróweczki podmieniałem, nie dało to nic. 2.6 V6 2002
Last reply by Ricardo, -
Siemano , czy jest możliwość aby płyn chłodniczy który mógłby wyciec z termostatu/obudowy jego mógł się przedostać do obudowy rozrządu na pompę wody ?
Last reply by Pejdzel, -
- 2 replies
- 48 views
Hejka jak w temacie przestał mi dzialac centralny zamek tylko w lewych dziwach przednich, jak sie do niego dostać żeby nie pourywać. Z kluczyka zamykam ale rygiel stoi sztywno. Z pilota moge zamknąć pozostałe dzwi i odtworzyć tylko dzwi kierowcy musze zamykać i otwierać z kluczyka. Pomożecie opisać jak z czym żeby nie urwać ?
Last reply by Piotrekaverse, -
- 1 follower
- 1 reply
- 55 views
Witam , gdzie znajduje się sterownik asb w b fl 3.2 , dodatkowo czy posiada ktoś schemat oraz opis pinów do asb ?
Last reply by Ricardo, -
- 2 followers
- 3 replies
- 115 views
Witam wszystkich Mam problem ze zlokalizowaniem sondy. Po podłączeniu pod kompa okazało się że z jedną z nich jest problem ( sonda 3(rząd cylindrów 2)) Gdzie dokładnie się ona znajduje? Bardziej chodzi mi o te rzędy który to ten 2. Omega B 96r. 3.0 z LPG
- 0 replies
- 67 views
https://www.olx.pl/d/oferta/opel-omega-2-0-gaz-elektryka-hak-zapraszam-24h-zamiana-CID5-IDRmScL.html Widział może ktoś ją lub zna? Bo jak narazie jedyna logiczna na olx do 3.5 tys tylko 350 km w jedną stronę mam to trochę pojechać po nic nie chce
Last reply by chrosciu200, -
- 3 followers
- 6 replies
- 115 views
WItam, mam problem i poszukuje kogoś z Wrocławia i okolic kto mógłby mi pomóc. Zrobiłem kompletny remont silnika, u znajomego mechanika - nigdy nie widzieliśmy jak ona działa, kupiłem ją z przytartą panewką i uszkodzoną głowicą. Po złożeniu całości jest takie wrażenie jakby zapłon nie był w tym momencie co trzeba, od pół roku przeszukaliśmy wszystko, wymieniliśmy pół osprzętu, komputer nie pokazuje żadnego błędu a nie jest bueno - odpala, a potem kicha, prycha i się telepie. Czy jest tu może na forum ktoś kto taki silnik ma/poskładał/wie i mógłby oczywiście odpłatnie pomóc. Jestem w kropce, a szkoda mi ją zezłomować. Nawet podjechanie taką samą wersją i pozwolenie nam na …
- 2 followers
- 10 replies
- 78 views
Orientuje sie ktos czy wychodziły jakies rozaje szyb solar do omegi? Bo z tego co wiem to była zwykla albo solar ale podobno solar wychodzil w jakis dwoch wersjach, info nie potwierdzone ale wolalbym rozwiac wątpliwości, bo osobiście szukam solara do siebie
Last reply by Tazz, -
- 3 followers
- 27 replies
- 561 views
Cześć, Czy jest ktoś z Łodzi co może pomóc w sczytaniu błędów w omedze świeci check i jest słaba powyżej 4500 obr. Pozdrawiam Przemek
Last reply by Przemo85, -
- 2 followers
- 8 replies
- 119 views
Do ludzi co robili sporty co robiliście z oparciem bo sporty maja dodatkowy prent a zwykle nie Zostawić czy jak wtedy? Tu jest sport A tu zwykły
Last reply by chrosciu200, -
Dobór oleju
by Kowal- 3 followers
- 9 replies
- 245 views
Siema. Mam duży dylemat odnośnie oleju silnikowego do mojej omegi. Obecnie zalany jest Motul 5w30 dexos2 specific API SG Nie mam pewności czy jest to prawidłowy olej do omegi b 2.5 v6 z przebiegiem 23000 km Przyszedł czas wymiany i chciał bym poznać waszą opinie na ten temat. Jaki olej najlepiej wybrać?
Last reply by Dolot, -
- 0 replies
- 243 views
Witam, kod bledu 22 kluczyk z pilotem 1 niezsynchronizowany. Proba synchronizacji zgodnie z instrukcja nie przynosi oczekiwanego efektu. W opcomie sygnal kluczyka jest odczytywany. Centrala z pilota i bagaznik nie dzialaja. Jakies pomysly ❓️ Jest ktos w okolicy KrK z opcja ponownej synchronizacji ❓️
Last reply by ketjow, -
- 2 followers
- 4 replies
- 205 views
Cześć, Wie ktoś może gdzie dostanę komplet sprzęgła z kołem dwumasowym do 2.5 dti?
Last reply by Omegabl, -
- 2 followers
- 6 replies
- 372 views
Witam. Zakładał ktoś filtr stożkowy do omci 3.0 po lifcie? Miałem myśl aby założyć firmy K&N ale nie wiem jaka musi być średnica i jak to wygląda od strony mechaniki Czy to w ogóle coś daje oprócz lepszego dźwięku? Dodam też że mam założony gaz.
Last reply by Dolot, -
- 5 followers
- 25 replies
- 465 views
Witam wszystkich. Ostatnio coś mnie podkusiło żeby wrócić do Omegi. Omega dla mnie to najlepsza fura dla tego długo nie zastanawiałem się. Po mojej B która miałem 2 lata kupiłem Omege BFL z 3.0 V6 która miała być w dobrym stanie. Niestety na miejscu okazało się, że w takim sobie stanie jest. Jednak nie chciało mi się wracać pociągiem do Krakowa i wziąłem ją w naprawdę niewielkich pieniądzach. Jest całą lista napraw do zrobienia i nie wiem czy podałam czy nie lepiej dac sobie spokój i zostać przy moim nudnym volvo xc70. Martwi mnie w Omedze wypadający zapłon, check pojawia się i znika, katalizatory oczywiście same puste puszki zostały. Silnik kuleje na wolnych obrotach nie…
Last reply by karolmv6, -
Tył dobija
by Konik- 3 followers
- 3 replies
- 242 views
Witam. Problem taki że tył trze o asfalt kiedy przy większej prędkości wjadę w jakieś zagłębienie. Tak samo przycieram na policjantach,nawet gdy sam jadę. Nie wyobrażam sobie jazdy z pasażerami. To wina amorów czy sprężyn? Czy wszystkie omegi tak mają? Czytałem o wkładaniu na tył sprężyn od kombi ale jakoś mnie to nie przekonuje. Może poradzicie jakies amory i sprężyny żeby nie bać się zabrać pasażerów w trasę. No i żeby ich cena nie była wartości omegi.
Last reply by Vision95, -
- 1 follower
- 3 replies
- 232 views
Witajcie coraz czesciej się zastanawiam nad płukanka, ale nigdy tego nie robiłem w swoim aucie. Pytanie czy ma to sens silnik to 2,6v6. Z góry dziękuję za informację i porady.
Last reply by Vision95, -
- 4 followers
- 10 replies
- 276 views
W moim 2.5 DTI ciągle mi coś kapie koło turbo. Auto jedzie normalnie i nie puści dymka nieważne ile bym jej dawał miodu, no ale jednak ciągle mi coś szcza na kostkę, jest to możliwe, że nie dmucha oleju w silnik, jak czyściłem intercooler to było w nim trochę oleju więc coś jest nie tak. Poduszka to na pewno nie jest, bo jest świeży oryginał. ps. Pytam się, bo to w sumie moje pierwsze auto z turbo i do tego diesel i za bardzo nie ogarniam, bo tak to już miałem ze 10 benzynek n/a xd
Last reply by Vision95,