rodrigez Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Witam Posiadam omegę B FL sedan z nagłośnieniem BOSE i radiem Philips CCR2006- Zmieniarka CD w radiu mi się posypała (piszę CD SAFE ) więc zrobiłem sobie wejście AUX jednak nie jest to dość komfortowe.. Czy jest możliwość podpięcia emulatora zmieniarki cd pod radio lub taśmę, która łączy radio ze zmieniarką? O wiele wygodniejsze było by dla mnie włożenie karty pamięci lub pendrive do emulatora niż bawienie się w podłączanie kabla do telefonu lub odtwarzacza mp3. Będę bardzo wdzięczny za okazaną pomoc. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Kiedyś rozkminiałem temat. Pisałem do dyustrybutora jednak aktualnie nie ma wersji pod opla:/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Znalazłem coś takiego na allego: http://allegro.pl/zmieniarka-opel-mp3-usb-iphone-sd-4gb-gratis-i6588530624.html Nie podejdzie? Zastanawiałem się nad opcją podpięcia pod taśmę zmieniarki, a sam emulator schować i zamontować za klapkę od zmieniarki w radiu.. Nie szpeciło by to w aucie a zarazem byłoby pod ręką. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Zadzowniłem i zapytałem. Nie podejdzie pod żadne radio omegowe /emoticons/unsure@2x.png 2x" title=":/" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 kup transmiter blutuf ligitech or samting, podepnij pod auxa, zasilanie w zapalniczkę albo od telefonu w schowku. Łączysz się z telefonu i gra bez zakłóceń (jeśli dobrze wpiąłeś dzeka). Mam tak, działa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Niby fajny ten pomysł z transmiterem lecz u mnie Bluetooth w telefonie zawsze zajęty bo mam podłączoną słuchawkę.. Więc osobiście wolałbym coś stałego żeby podpiąć jakąś pamięć.. Swego czasu gdy miałem audi w BOSE to zamiast zmieniarki podłączyłem emulator i było super... Do tego sterowanie z kierownicy bez żadnego problemu.. Szkoda że w omedze nie da się tego zrobić.. Ewentualnie jakieś radio zamiast CCR2006. Najważniejsze jest to żeby zagrało z BOSE.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 A musi być seryjne? w sensie że od omegi? ja mam zwykłe radio alpine i gra z BOSE. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Widzę kolega mvf z Olkusza lub okolic, więc może kiedyś się umówimy i zobaczę jak to wygląda i gra Ciebie? /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Wtedy może sam się skuszę na radio nie fabryczne /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Nie ma problemu można się umówić jak coś to PW. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Ok. Spiszemy się.. Możesz mi jeszcze podać jaki masz model tego radia? Musiałeś coś przerobić w instalacji czy tylko plung & play? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mvf Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Radio mam zwykłe alpine cde 101 rm co do instalacji było coś przerabiane ale to robił kuzyn (poprzedni właściciel) trzeba byłoby zobaczyć co tam trzeba przerabiać. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Bo se podpinasz do nowego radia w pin na antenę automatyczna jak dobrze pamiętam, ale nie robiłem tego tylko gdzieś wyczytałem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 W systemie nagłośnienia BOSE sygnał z radia idzie na wzmacniacz a potem na głośniki jak się nie mylę.. W standardowym nagłośnieniu nie ma wzmacniacza i sygnał idzie bezpośrednio na głośniki, więc na pewno jest coś do przeróbki.. Jeśli się mylę to proszę mnie poprawić /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> W audi wiem że radio musiało być specjalnie zakodowane pod BOSE bo zwykłe nie działało.. Ewentualnie zakup radia 2DIN.. Niestety przeróbka w instalacji jest nieunikniona.. I wypadało by żeby dalej działało sterowanie z kierownicy.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 Jedyne co trzeba zrobic to podac plus na wzbudzenie wzmacniacza. Co do sterowania z pilota to interface z allegro daje rade:) wsio hula /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20"> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 1 minutę temu, skit napisał: Co do sterowania z pilota to interface z allegro daje rade:) wsio hula A możesz mi podać link do przykładowego interface-u ? Przydało by mi się wiedzieć jak to wygląda itp. /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Jeszcze do radia trzeba będzie kupić ramkę.. O ile będzie dało się dokupić i żeby pasowała.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 4, 2016 Share Posted November 4, 2016 http://allegro.pl/modul-pilot-kierownicy-opel-meriva-zafira-a-omega-i6555752937.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
rodrigez Posted November 4, 2016 Author Share Posted November 4, 2016 Dziękuję /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Teraz już wiem co i jak /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Myślałem że będzie dużo przeróbek a tutaj miłe zaskoczenie /emoticons/smile@2x.png 2x" title=":)" width="20" /> Teraz tylko pozostaje kwestia kupna radia na 2DIN.. Tylko jakie i w jakim przedziale cenowym... /emoticons/sleep@2x.png 2x" title="-_-" width="20" /> Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts