Krzycho 84 Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Witam, chciałbym się zapytać byłych lub aktualnych użytkowników Omegi A dlaczego cały czas temperatura na wskaźniku pokazuje mi 80 stopni a chyba powinna być ok 90 stopni jeśli przy 92 stopniach zaczyna się otwierać termostat( który zresztą wymieniłem na nowy) silnik teraz szybciej się nagrzewa ale temp podczas normalnej jazdy jest ok 82 stopnie. Silnik to C20NE, układ chłodzenia oryginał, beż żadnych przeróbek. Z góry dziękuję za pomoc.Pozdrawiam Omegowiczów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 29, 2017 Share Posted June 29, 2017 Nie znam specyfiki tego silnika ale jedyne co mi przychodzi do głowy to że czujnik temperatury przekłamuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Trza by podpiąć pod kompa i zobaczyć jaka tam temp pokaże jak wyżej moze czujnik przeklamuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 Trza by podpiąć pod kompa i zobaczyć jaka tam temp pokaże jak wyżej moze czujnik przeklamuje. Pytanie czy w omedze A w ogóle komputer ma takie dane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 30, 2017 Share Posted June 30, 2017 multimetrem można sprawdzić zakładka A-5 http://forum.omegaelite.pl/showthread.php?tid=610&pid=1661#pid1661 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krzycho 84 Posted July 3, 2017 Author Share Posted July 3, 2017 Ok dzięki za wszystkie porady, sprawdzę ten czujnik temperatury i ewentualnie wymienię go na nowego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts