saint Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Panowie potrzebuje porady chce wsadzić drugi sub w bagaju i do niego drugi wzmacniacz bo mi jeden nie starczy ale.. mam parę pytań Plusa do wzmaka tez musze ciagnac od aku drugim kablem ? (Czy się wpiąć w ten plus ) W radiu mam jedno wyjście rca na suba skąd i jak zrobić rozgaleznik lub jak dać sygnał ? I remote ? Pytanie gdzie schować wzmacniacze które bd napędzac głośniki w drzwiach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Chcesz mieć dwa subwoofery, zasilane osobno dwoma wzmacniaczami? Jeżeli tak to polecam dwa subwoofery (głośniki) w jednej skrzyni zasilane jednym odpowiednio mocnym wzmacniaczem. Głośniki spinasz w 2 Ohm i hula. Czyli plus do plusa minus do minusa. Więc z dwóch 4 Ohm - ych głośników masz tak jakby jeden 2 Ohm. Jeżeli chodzi o sygnał z radia na wzmacniacz, to są rozgałęźniki. Wpinasz do radia dwa cinche a z drugiej strony masz cztery, i wtedy możesz podłączyć dwa wzmaki. Kupisz na aledrogo. Remote to tylko sygnał do wybudzenia wzmaka, więc poprostu go rozgałęziasz na dwa. Co do wzmaka który ma napędzać głośniki w drzwiach to najlepiej pod fotel go schować bo dużo mniej kabli potrzeba, w sensie ze mogą być krótsze. Mam nadzieję że niczego nie pokręciłem, jeżeli tak to niech ktoś mnie poprawi. Ogólnie to trochę się bawię w te klocki, ale tylko amatorsko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 Na allegro są rozdzielacze zasilania, mocujesz w bagaju wpinasz zasilanie z aku i wyjście masz z tego na 2 kable, jakiej grubości masz teraz kabel? Ale najlepsze wyjście to tak jak wyżej kolega pisał, jeden a porządny piec (monoblock) Napisz jakie głośniki to coś się dobierze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted July 5, 2017 Author Share Posted July 5, 2017 Ogólne to dolna półka 2x sony xplod 1500w 38cm podajze 450 rms jeden i raczej idę w stronę ze muszą być dwa wzmak estetyka (w głowie co do zabudowy ) a gable rca tez rozgalezniki ? PlUs 25mm2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 5, 2017 Share Posted July 5, 2017 38cm. średnicy to ładne wiadra : Do RCA też rozgałęznik http://motoimage.pl/gky_uploads/2017/07/1499286816-900-x-675px-rozdzielacz_wtyk_rca_2x_6235.jpg Jak chcesz sobie zrobić zabudowę bagażnika żeby było ładnie i estetycznie, to ja to rozumiem : Też lubię jak jest porządek. Ale przede wszystkim to ma grać. Więc porządny monoblock. A drugi wzmak może zasilać głośniki przednie i też może być w bagażniku jeżeli chcesz go wyeksponować. Dużo lepsze pier......cie uzyskasz na monoblocku i jednej skrzyni z głośnikami spiętymi równolegle, niż przy takim podłączeniu jak chcesz zrobić. Ważne jest też zasilanie i przekrój kabla zasilającego wzmacniacz (jak pisał kolega wyżej) Więc przekrój 25mm2 przy takiej mocy głośników jak pisałeś (450RMS) to minimum moim zdaniem. Od siebie mogę powiedzieć tyle, że wcale nie trzeba wydawać majątku żeby dobrze grało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts