Jump to content

Sprężyny irmscher

Marcinnamerla

Recommended Posts

dokladnie, stracisz na komforcie zyskasz na wygladzie i lepszym prowadzeniu, na dobrej nawierzchni bez dziur auto bedzie sie duzo lepiej zachowywalo i przede wszystkim w zakretach, jak masz mozliwosc na twoim miejscu bym kupowal

potwierdzam jest tak jak pisze @Grabarz mam u siebie to samo :) 

18742582_1432344180142809_479377914_o.thumb.jpg.f719c086ed9dc65fb20d5be1c74e4e9f.jpg

To jeszcze zależy jaką wersje ma do kupienia o był też - 15. Podrzuć nr z tych sprężyn do Ci powiem.

• 1 year later...

Witajcie dołączę się do tematu, chciałbym kupić sprężyny do bfl v6 sedan, tylko właśnie pytanie mam jakie, chodzi mi o - 30mm obniżenie, na allegro widziałem eybach zestaw za 600 zł opłaca się?? 

To ten z kutna pewnie, generalnie jak poszukasz dobrze to za max 250 powinieneś komplet dorwac ja sam tyl za 5 dych kupilem

A ja znowu jeżdżę na tych eibachach już około roku i jestem zadowolony. To jest taki kompromis  między wygodą, a wyglądem. Jest trochę miękka na łukach, ale inaczej trzeba ją usztywnić 

Po raz kolejny napisze... Kupowałem nowe Czekalem az mi je sciagna bo nie byly dostepne, zalozylismy i przod elegancko siadl a dupa stala wyzej prawie tak samo jak sporty, dlugo szukalem informacji az znalazlem 2 osoby ktore mialy ten sam problem, stala na tyle wyzej dupa se trzeba bylo swiatla regulowac bo swiecily przed maska a jak wrzuciles do bagaja 3 plyty chodnikowe wtedy bylo idealnie wiec reasumujac wydając ponad 600 zl oczekuje ze auto siadze o 3 cm nizej a w efekcie koncowym wyglada jakbys wsadzil do sedana na tyl sprężyny od kombi, dlatego nie polecam i jestem rozczarowany delikatnie mówiąc jesli chodzi o ta firme

• Like 2

W dniu 13.01.2019 o 20:38, maniack napisał:

Znalazlem jeszcze HR https://hrsprings.pl/sprezyny-obnizajace-h&r-opelvauxhall-omega-b-limsedan-29968-1-pi-1488.html ale cena troszkę zaporowa, macie jakieś doświadczenia z tym?? 

Mam hry u siebie, jestem bardzo zadowolony.

Miałem serie - miekko i wysoko, sporty 15mm - nizej i strasznie twardo, apex 40mm - nisko i twardo, teraz hry 35mm idealnie. Jakiś tam komfort zachowany i nie jakoś dramatycznie nisko.

• Like 1
  • Thanks 1

Bierz H&R w ciemno, pięknie siada, mam swoje jeszcze po poprzedniej omedze (w sumie już z 5lat) a kupiłem używane, są już pordzewiałe ale gdybym miał zmieniać to tylko HR, weitec lub śruba

Masz nawet na foto poniżej, moja omega po zakupie na serii i po założeniu HR z amorami tatechnix

Edited by Aros
  • Thanks 1

No i wybór padł na hr, ale nurtuje mnie jedna myśl, czy przy - 35 nie siadzie za bardzo przy tych felach https://www.google.com/search?q=felgi+irmsher+18&oq=felgi+irmsher+18&aqs=chrome..69i57j0.8254j1j7&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=91V0_lulACXZKM:   autem jeżdżę na co dzień, więc musi być w miarę funkcjonalnie 

19 godzin temu, maniack napisał:

No i wybór padł na hr, ale nurtuje mnie jedna myśl, czy przy - 35 nie siadzie za bardzo przy tych felach https://www.google.com/search?q=felgi+irmsher+18&oq=felgi+irmsher+18&aqs=chrome..69i57j0.8254j1j7&client=ms-android-huawei-rev1&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8#imgrc=91V0_lulACXZKM:   autem jeżdżę na co dzień, więc musi być w miarę funkcjonalnie 

Nie

• Like 1

W dniu 13.01.2019 o 20:38, maniack napisał:

Znalazlem jeszcze HR https://hrsprings.pl/sprezyny-obnizajace-h&r-opelvauxhall-omega-b-limsedan-29968-1-pi-1488.html ale cena troszkę zaporowa, macie jakieś doświadczenia z tym?? 

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale do sedana V6 powinny być chyba H&R 29968-2 (nacisk od 936 kg). Te w załączonym linku są do wersji 4-cylindrowych.

Też mam H&R fajnie jest:P

Do v6 powinno być 29972 o ile dobrze pamiętam.

Sorry mam kombi więc do sedana może być ten Twój

Edited by Gregorz

5 godzin temu, Pabloo napisał:

Poprawcie mnie jeśli się mylę, ale do sedana V6 powinny być chyba H&R 29968-2 (nacisk od 936 kg). Te w załączonym linku są do wersji 4-cylindrowych.

Pisałem do sklepu odnośnie sprężyn i oto odpowiedź 

Screenshot_20190126-152454.jpg

4 godziny temu, Gregorz napisał:

Też mam H&R fajnie jest:P

Do v6 powinno być 29972 o ile dobrze pamiętam.

Sorry mam kombi więc do sedana może być ten Twój

29972 owszem do kombi (do sedana 29968), ale pytanie czy masz końcówkę -1 czy -2. Wydaje mi się, że do v6 powinny być z końcówką -2. To rozróżnienie musi mieć przecież jakiś cel...

Nie wiem, tak napisała pani z HR więc, chyba ma pojęcie, ale niech się wypowiedza osoby z większą wiedzą ode mnie ?