Grzegorz89 Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 Moja przygoda z Omegą zaczęła się w 2011r. Wiedziałem czego szukam, nie szukałem jakiegoś auta, tylko konkretnie Omegi. Oczywiście znalazło się wielu doradców którzy mówili: 'Nie kupuj tego bo Omegi się psują. Po co ci takie duże auto? Ty wiesz ile to pali..' itp. Jednak że nie jestem podatny na sugestie innych, a wręcz działa to na mnie w drugą stronę. Im bardziej ktoś chce mnie przekonać do swoich racji i rzekomo "DOBRZE" radzi, ja tym bardziej obstaję przy swoim. Nie chciałem postępować szablonowo, jak wszyscy. Bo jeździłbym Vectrą albo Golfem Oczywiście z całym szacunkiem do tych modeli, bo to dobre auta Z tego miejsca chciałem podziękować wszystkim którzy mówili "NIE KUPUJ TEGO" Ponieważ przyczynili się do kupna mojej pierwszej Omegi B z silnikiem 2.0 16v z 1995r. Moja Niunia służyła mi dzielnie i bezproblemowo przez 5 lat. Jednak zły los postanowił mi ją odebrać i wysłał zamachowca który wyjechał z podporządkowanej: Jako że 2.0 już miałem postanowiłem kupić coś ciut mocniejszego. I tak w moje ręce wpadła czarna Omega B z 99r 3.0 V6. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 Ladna sztuka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 teraz miód jest Panie. .. także znachor łukary zaleca modzenie i w uj fot Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 Pokrywy jej jaka żarówa. Mysle ze zostalo lakieru na inne cześci w komorze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 15, 2017 Author Share Posted July 15, 2017 Pokrywy jej jaka żarówa. Mysle ze zostalo lakieru na inne cześci w komorze. Jak narazie nie przewiduję malować więcej elementów komory. Raczej reszta zostaje tak jak jest. Zaciski hamulcowe będą miały właśnie ten kolor. Ale to przy okazji regeneracji która nastąpi niebawem Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 Ładna ładna Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 Ładne auto, ale ja bym powiedział nie tędy droga patrząc przez pryzmat jej pyszczka Mam pytanie, do czego służy ten guzik czy coś podobnego na podłokietniku od strony kierowcy ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 On jest od sterowania fabrycznej navi Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 On jest od sterowania fabrycznej navi No jak się jeździ bieda z nędzo to się nie wie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 15, 2017 Author Share Posted July 15, 2017 Dokładnie tak jak napisał Grabarz. Zna temat skubany Fabryczna navi jest koło radia. Taki mały czarno-biały wyświetlacz. A w bagażniku jest coś na wzór napędu CD-ROM w kompie, no i tam wkładamy płytę CD z mapą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammat89 Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 No Grzegorz faktycznie kojarze Niunie wg. mnie na żywo była mniej skasowana .... I z tego co pamietam to Tosia dostała od Niej felgi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 15, 2017 Author Share Posted July 15, 2017 Stała tam biedna chyba ze 3 m-c Czekała na rzeczoznawcę i inne formalności. Co do felg to masz rację, Tosia odziedziczyła po Niuni i nie tylko felgi, zabrałem co się dało Ile ja się nad tymi felgami napracowałem.... (Malował kolega Marcin Pozdrawiam) No a skasowana była konkretnie, dwa dni mnie szyja bolała... Link to comment Share on other sites More sharing options...
adammat89 Posted July 15, 2017 Share Posted July 15, 2017 i o to w tym chodzi wg. mnie satysfakcje daje zrobienie czegoś samemu , po dobrym efekcie końcowym włożony czas i pieniądze sie nie liczą Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 Biale felgi na czarnym aucie są kozak Jak dla mnie brewki out i będzie cacy:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted July 16, 2017 Share Posted July 16, 2017 Jak dla mnie brewki out i będzie cacy:) A jak dla mnie mogą zostać jakoś pasują do tego grilla Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDa Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Zielone z czarnym ? Już Cię lubię Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 17, 2017 Author Share Posted July 17, 2017 Zielone z czarnym ? Już Cię lubię No tak koncepcja mi się urodziła : Będzie ładnie, wierzę w to Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaDa Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Zielone z czarnym ? Już Cię lubię No tak koncepcja mi się urodziła : Będzie ładnie, wierzę w to Musi być Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 17, 2017 Share Posted July 17, 2017 Ja nie wiem o co chodzi także czekam na efekt.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 17, 2017 Author Share Posted July 17, 2017 Miało być (taka koncepcja) dobra nieważne. Skit - chodzi o zaciski hamulcowe DaDa- piękny motocykl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 8, 2017 Author Share Posted August 8, 2017 Wziąłem się za pokrywy zaworów. Aluminiowe z Vectry, pomalowane w oczojebny kolorek Do tego wpadły sprężyny Eibach -30 i dystanse do kół. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 zrob zdjecia dokladne jak siadla na tych springach... przod i tyl rowno stoi ? bardziej o tyl mi chodzi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Fajny kontrast Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 9, 2017 Share Posted August 9, 2017 Sliczna jest:D Tez jestem ciekaw czy siadło równo na eibachach:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 9, 2017 Author Share Posted August 9, 2017 Tak na oko to tył mógłby jeszcze trochę siąść... Ale gdyby usiadł więcej to musiałbym błotniki walcować albo dać mniejszy dystans bo trochę się ciasno tam zrobiło. Dystans 3cm. Co do "śliczności" Skit, to ona na zdjęciach tak ładnie wychodzi, rzeczywistość jest bardziej okrutna niestety Pokrywy zaworów nie zmatowałem przed malowaniem, miałem jakieś zaćmienie chyba. I teraz farbę można paznokciem zdrapać ehh Oczywiście było dokładnie umyte i odtluszczone, jak widać to za mało Dystans na przód nie pasował, pękł przy montażu pierścień centrujący, oddałem do stoczenia. Dzisiaj porobie więcej zdjęć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts