Sewerin Posted July 19, 2017 Share Posted July 19, 2017 Cześć cwaniaki! Jest jakaś opcja sprawdzenia czy poduszki powietrzne są sprawne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Cześć cwaniaki! Jest jakaś opcja sprawdzenia czy poduszki powietrzne są sprawne? jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 Ale auto później trzeba klepać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chorwat Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 W sumie ciekawy temat. Kilka tygodni temu widziałem na przedniej szybie starej Octavii I oryg. naklejkę z informacją, aby po 10 czy 15 latach (nie pamiętam) sprawdzić sprawność poduszek. Pytanie tylko jak? Zwykłe podpięcie pod kompa chyba nie wystarczy? Najlepiej pewnie byłoby dla bezpieczeństwa wymienić na nowe, ale są w ogóle jeszcze w produkcji nowe poduchy do auta 20+ lat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 20, 2017 Share Posted July 20, 2017 W mojej poprzedniej Omedze 95r. kolizja 2016r. nie wystrzeliły. Nie było też przesłanek do tego żeby sądzić że nie działają. Niby wszystko było ok. Ale za to napinacz pasa zadziałał pięknie. Chyba tylko dzięki niemu nie rozbiłem sobie twarzy o kierownicę. Auto na złom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted July 20, 2017 Author Share Posted July 20, 2017 W sumie ciekawy temat. Kilka tygodni temu widziałem na przedniej szybie starej Octavii I oryg. naklejkę z informacją, aby po 10 czy 15 latach (nie pamiętam) sprawdzić sprawność poduszek. Pytanie tylko jak? Zwykłe podpięcie pod kompa chyba nie wystarczy? Najlepiej pewnie byłoby dla bezpieczeństwa wymienić na nowe, ale są w ogóle jeszcze w produkcji nowe poduchy do auta 20+ lat? No tych dostojnych samochodów jest sporo w Polsce ;-) I większość nie zamieniła by ich na nowsze hehe Czekamy czy ktoś coś wie w tym temacie. Pozdro! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted July 20, 2017 Author Share Posted July 20, 2017 W mojej poprzedniej Omedze 95r. kolizja 2016r. nie wystrzeliły. Nie było też przesłanek do tego żeby sądzić że nie działają. Niby wszystko było ok. Ale za to napinacz pasa zadziałał pięknie. Chyba tylko dzięki niemu nie rozbiłem sobie twarzy o kierownicę. Auto na złom. ;-/ ciekawe czy w ogóle były? Najważniejsze ,że Wam się nic nie stało. A co do pasów to już milionom ludzi życie uratowały. Szczególnie pasy ratują przed debilami wyjeżdżającymi z podporządkwoanej drogi ,którzy 100metrów dalej zjeżdżają w lewo... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts