Jump to content

Podświetlenie deski rozdzielczej

Uszaty

Recommended Posts

Witam!

Ostatnio podczas jazdy w pewnym momencie zniknęło podświetlenie deski rozdzielczej tak samo jak i nie świecą podświetlenia przełączników podnoszenia/opuszczania szyb. Bezpieczniki całe panel climatronika, radia jak i wyświetlacz działają z czym że wyświetlacz pozostaje jasny mimo włączenia świateł. Czy to będzie wina włącznika czy problem może leżeć w innym miejscu?

Pozdrawiam

hmm jeszcze raz bezpieczniki po kolei powoli , podejrzewam że przeoczyłeś ...

hmm jeszcze raz bezpieczniki po kolei powoli , podejrzewam że przeoczyłeś ...

Sprawdzałem już pare razy ale zobaczymy jeszcze raz... kojarzysz może który to jest bezpiecznik żeby przyjrzeć mu się bardziej ?

nie wiem czy nr 15 nie jest od podsw deski i paru pierdół ze środka , warto na spokojnie jeszcze raz zerknąć

jesli nie to szukac dalej

Numer 15. Jesli nie to i nie dziala żadne podświetlenie to włącznik. Od niego idzie sygnał do "wszystkiego"co ma podświetlenie :)

Dokładnie. Przełącznik nie daje 12 volt na pin9 przewód szaro-zółty 1,5 mm. Zdejmij boczną osłonę i sprawdź miernikiem. Po wlaczeniu świateł powinno tam być 12V. Jak nie ma to wyjmij włącznik i podaj tam 12v bezposrednio z aku. Jak podswietlenie ozyje to masz odpowiedź.

Tu masz rozpiskę pinów:

swiatla.thumb.JPG.ff3d071ae79bad615049841d5e47d6e7.JPG

Dokładnie. Przełącznik nie daje 12 volt na pin9 przewód szaro-zółty 1,5 mm. Zdejmij boczną osłonę i sprawdź miernikiem. Po wlaczeniu świateł powinno tam być 12V. Jak nie ma to wyjmij włącznik i podaj tam 12v bezposrednio z aku. Jak podswietlenie ozyje to masz odpowiedź.

Tu masz rozpiskę pinów:

Dzięki za poradę jak znajdę tylko chwilę luzu zaraz się za to biorę

Kurna Skit Ty to mnie imponujesz :D

Bez kitu.

Lol. Przeciez ja to nie z pamięci :D Tylko z Tisa i schematów. Hehe