Uszaty Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Witam! Ostatnio podczas jazdy w pewnym momencie zniknęło podświetlenie deski rozdzielczej tak samo jak i nie świecą podświetlenia przełączników podnoszenia/opuszczania szyb. Bezpieczniki całe panel climatronika, radia jak i wyświetlacz działają z czym że wyświetlacz pozostaje jasny mimo włączenia świateł. Czy to będzie wina włącznika czy problem może leżeć w innym miejscu? Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 hmm jeszcze raz bezpieczniki po kolei powoli , podejrzewam że przeoczyłeś ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 Obstawial bym włącznik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uszaty Posted July 23, 2017 Author Share Posted July 23, 2017 hmm jeszcze raz bezpieczniki po kolei powoli , podejrzewam że przeoczyłeś ... Sprawdzałem już pare razy ale zobaczymy jeszcze raz... kojarzysz może który to jest bezpiecznik żeby przyjrzeć mu się bardziej ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted July 23, 2017 Share Posted July 23, 2017 nie wiem czy nr 15 nie jest od podsw deski i paru pierdół ze środka , warto na spokojnie jeszcze raz zerknąć jesli nie to szukac dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Numer 15. Jesli nie to i nie dziala żadne podświetlenie to włącznik. Od niego idzie sygnał do "wszystkiego"co ma podświetlenie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uszaty Posted July 24, 2017 Author Share Posted July 24, 2017 Wszystkie kontrolki włącznie z tymi od kierunkowskazów działają tylko reszta protestuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Dokładnie. Przełącznik nie daje 12 volt na pin9 przewód szaro-zółty 1,5 mm. Zdejmij boczną osłonę i sprawdź miernikiem. Po wlaczeniu świateł powinno tam być 12V. Jak nie ma to wyjmij włącznik i podaj tam 12v bezposrednio z aku. Jak podswietlenie ozyje to masz odpowiedź. Tu masz rozpiskę pinów: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted July 24, 2017 Share Posted July 24, 2017 Kurna Skit Ty to mnie imponujesz Bez kitu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Uszaty Posted July 25, 2017 Author Share Posted July 25, 2017 Dokładnie. Przełącznik nie daje 12 volt na pin9 przewód szaro-zółty 1,5 mm. Zdejmij boczną osłonę i sprawdź miernikiem. Po wlaczeniu świateł powinno tam być 12V. Jak nie ma to wyjmij włącznik i podaj tam 12v bezposrednio z aku. Jak podswietlenie ozyje to masz odpowiedź. Tu masz rozpiskę pinów: Dzięki za poradę jak znajdę tylko chwilę luzu zaraz się za to biorę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 Kurna Skit Ty to mnie imponujesz Bez kitu. Lol. Przeciez ja to nie z pamięci Tylko z Tisa i schematów. Hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 trzeba jeszcze umiec to czytac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slawko Posted July 25, 2017 Share Posted July 25, 2017 trzeba jeszcze umiec to czytac W szkole Cię nie nauczyli czytać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts