Jump to content

Problem z pilotem do Omegi-brak reakcji

Sewerin

Recommended Posts

Chyba z pół roku temu kupiłem pilota na szrociku bo mój odmówił posłuszeństwa.

50zeta u machera EL i pilot dostrojony.

Teraz znowu mam z tym problemy.

Od 2 tygodni coraz gorzej działał a obecnie tzn od wczoraj kapa.

NUL i ZERO!

Dziś wymieniłem baterie na nową i też nic.

A dokładnie to miga dioda ale nie ma reakcji Ślicznotki w postaci otwarcia 

drzwi.

O co kaman?Rozstroił się pilot czy jak?

Przecież nie będe kupował pilota co pół roku... :cry:

Też się z chęcią dowiem, jak to naprawić, bo u mnie w astrze dzieje się podobnie

Siema :P

Słuchajcie moi mili najważniejszą sprawą w tych pilotach to sprawna bateria

wydaje mi sie że kwestia zgrania z autem i powinno być oki

Tak jak pisze Sewerin dodatkowy pilot gdzieś tam nabyty istnieje możliwość zgrania go z autem np przez op -com

sam wielokrotnie pomagałem ludziom .

Jeśli nastąpi u Was ta przerwa, że nie działa można samemu zgrać pilota z autem (ten Wasz Ori od auta ) :

kluczyk wkładamy w stacyjkę włączamy zapłon (palące się kontrolki na liczniku) , zamykamy drzwi , wciskamy klawisze obydwa i powinno nastąpić zamknięcie i otwarcie drzwi (zamka centralnego) no i powinno być ok :)

Siema :P

Słuchajcie moi mili najważniejszą sprawą w tych pilotach to sprawna bateria

wydaje mi sie że kwestia zgrania z autem i powinno być oki

Tak jak pisze Sewerin dodatkowy pilot gdzieś tam nabyty istnieje możliwość zgrania go z autem np przez op -com

sam wielokrotnie pomagałem ludziom .

Jeśli nastąpi u Was ta przerwa, że nie działa można samemu zgrać pilota z autem (ten Wasz Ori od auta ) :

kluczyk wkładamy w stacyjkę włączamy zapłon (palące się kontrolki na liczniku) , zamykamy drzwi , wciskamy klawisze obydwa i powinno nastąpić zamknięcie i otwarcie drzwi (zamka centralnego) no i powinno być ok :)

Oby zadziałało.W poprzednim przypadku nie pomogło :-/

U mnie przyczyną były te micro włączniki (chyba tak to sie nazywa) w pilocie po zamówieniu obudowy na necie dostałem je w pakiecie wiec była tylko kwestia ich wlutowania (w serwisie rtv mi to zrobili) i pilot działa bez zastrzeżeń teraz. Też kombinowałem z nową baterią itp i nic nie pomagało również próba strojenia z autem sposobem z przekręconym kluczykiem w stacyjce

Sewerin a weź wyciągnij to ustrojstwo z obudowy i zobacz czy działa. Ja tak miałem

Jeśli padnie Wam bateria w pilocie i wymieniacie na nową to możliwe że trzeba zaprogramować pilota na nowo. U mnie działa patent sprzedany dawno temu przez majstra - pilot należy przyłożyć w okolice lusterka wstecznego i próbować zamknąć auto. Powinno zadziałać - przynajmniej w moim tak było :)

Jeśli padnie Wam bateria w pilocie i wymieniacie na nową to możliwe że trzeba zaprogramować pilota na nowo. U mnie działa patent sprzedany dawno temu przez majstra - pilot należy przyłożyć w okolice lusterka wstecznego i próbować zamknąć auto. Powinno zadziałać - przynajmniej w moim tak było :)

W przypadku pilota na podczerwień tak w przypadku radiowego nie ma znaczenia (odbiornik jest na przednim słupku). Przelutowanie styków baterii ew. styków micro switch'a przeważnie pomaga.

U mnie przyczyną były te micro włączniki (chyba tak to sie nazywa) w pilocie po zamówieniu obudowy na necie dostałem je w pakiecie wiec była tylko kwestia ich wlutowania (w serwisie rtv mi to zrobili) i pilot działa bez zastrzeżeń teraz. Też kombinowałem z nową baterią itp i nic nie pomagało również próba strojenia z autem sposobem z przekręconym kluczykiem w stacyjce

Hej!

Działają knefle bo miga dioda jak naciskam...

Spróbuje jeszcze dostroić w/g instrukcji.

A bateria nowa z marketu i działa.

• 5 weeks later...

Dostrojenie działa ale na 1 otwarcie drzwi.Potem sytuacja się powtarza.

Nie mam już do tego sił.Otwieram manualnie...

Moduł komfortu fika, a może kostka stacyjki nie "widzi" wyjetego kluczyka?

W sumie baterie u siebie już zmieniałem, ale pilot się nie rozprogramował.

I znowu do Mecha trza jechać.Ale poczekam aż sie uzbiera hehe

Pytanie pozornie niezwiązane. Możesz otworzyć bagażnik jak masz włączony zapłon?

Mam podobny problem u siebie po wymianie micro włączników przez pewien czas działał CZ z pilota i nagle padł.

Dodam że dioda w pilocie świeci i op com widzi wciskanie przycisków pilota

@skit mam przerobione otwieranie bagażnika zeby działał po zapłonie czy to może mieć związek?

Mam podobny problem u siebie po wymianie micro włączników przez pewien czas działał CZ z pilota i nagle padł.

@skit mam przerobione otwieranie bagażnika zeby działał po zapłonie czy to może mieć związek?

NIe powinno miec. Jedyne utrudnienie jaki zauwazylem przez toi ze nie mozna zaprogramować nowego kluczyka :). Połącz ten przecięty +po zaplonie i spróbuj go op-comem zaprogramować jeszcze raz...

• Like 1

NIe powinno miec. Jedyne utrudnienie jaki zauwazylem przez toi ze nie mozna zaprogramować nowego kluczyka :). Połącz ten przecięty +po zaplonie i spróbuj go op-comem zaprogramować jeszcze raz...

Skit jak wreszcie dojadę na jakiś Zlot to Cię zamęczę pytaniami na żywo bo widzę ,że spec z Ciebie porządny w tych tematach.

eeee tanm :) Tyle co sie przy swoim aucie i ewentualnie u znajomych nakombinowałem :) Żaden ze mnie fachura :( Ale śmiało pytaj, jak coś będę wiedział to oczywiście pomogę :)

• 2 weeks later...