Jump to content

światła do jazdy dziennej DRL

Grabarz

Recommended Posts

Siema, bedziemy zakladac DRL i teraz pytanie co do podlaczenia: podlaczal ktos w ten sposob ze zapalaja sie dopiero po uruchomieniu silnika a nie po zaplonie? bo w momencie zapalania po zaplonie ledy przygasajo ze wzgledu na spadek napiecia a wiadomo ledy tego nie lubia chyba ze sa juz same w sobie zabezpieczone przed tym, bo tak jest na pudelku napisane ale wolal bym tego unkiknac. mam w dlugie ledy wlozone w ten sposob i wytrzymaly tydzien  i zaczely mrugac... ktos z takim tematem walczyl ?

Pociągnij tego plusa po zapłonie do kabiny.

Zamontuj pstryczek z podświetleniem (żebyś widział kiedy jest włączone)

Odpalasz auto, robisz "pstryk" I gotowe :D

No problem tylko taki ze ręcznie trzeba włączyć.

:D

Bo niema takiego "plusa" dopiero po uruchomieniu silnika. Wszystkie są po zapłonie.

Albo po wciśnięciu/włączeniu czegoś.

Te swoje moduły co mam uruchamiają się gdy wzrosnie napięcie i poczuje impuls po stacyjce +12v takze takie 2 w 1

Plus po stacyjce znajdziesz w skrzynce z przekaznikami pod maska.

Z tym ze u mnie ten po stacyjce to nie bierze z niego pradu do swiecenia dziennych tylko z aku.

On jest tylko po to by modul poczuł impuls

no i wlasnie mi o to chodzilo, przeciaganie kabla do kabiny odpada bo tam juz miejsca nie ma :D

Co najwyżej można go zagiac :P

A co do dziennych na allegro są właśnie moduły ze jak poczują powyżej chyba 12.5v to się włącza i odwrotnie

Są minimum dwa napięcia po odpaleniu. Jest to wzbudzenie alternatora oraz kontrolka ciśnienia oleju.

Można również zastosować włącznik napięciowy który odpali drl po wykryciu minimum 13V.

Juz ogarnięte po zaplonie, one same w sobie maja zabezpieczenie przed skokami napiecia i drganiami zreszta rok gwarancji jak cos to oddaje i biere nowe :)