Yamnik84 Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Siema! Chciałbym sie pochwalic moim Opelkiem a jest nim Omega 2.6 v6 z 2001r A nie jest to mój pierwszy opel zaczynałem od dwóch Vectr A i byla tez B no i calibra O omedze zawsze marzyłem zwlaszcza z silnikiem v6 i marzenie sie spełniło... Po długich poszukiwaniach jakiejs v-ki w manualu i dosc zdrowej trafiłem na nia pierwszy wlasciciel w PL pełna dokumentacja stan tech. bdb zadbana no i z poł rocznym podtlenkiem gazu i tak stałem sie jej posiadaczem (28 maja 2016) chociaż celowalem bardziej w 3.0 lub 3.2 no ale jest jak jest Omeszka jest obecnie moim 3 autem tym na trasy hehe OPEL OMEGA 2.6 V6 2001r. przebieg 221,416 (przy kupnie) wyposażenie: -ABS -TC -4 poduszki -4 x el.szyby -el.i podgrzewane lusterka -climatronik 2 strefowy -el.ustawiane fotele -centralny zamek -xenon -alufelgi 16 -instalacja gazowa -szpera 45% i moze cos tam wiecej ale nie wiem Wszystko bylo seryjne. Wiec ruszyłem z zabawą omci W pierwszej kolejności poszedł kompletny rozrzad Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Led w rejestracji robi robote Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Witam . Fajnie fajnie kolejna omega w Elicie Ledzik na tablice musi być hehe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Bardzo ładna Omega. Oby służyła dzielnie, wiernie i jak najdłużej. Ja widzę że Graba to już ledy z kilometra wywącha Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Ledy to moje drugie ja jak bys cos yamnik potrzebowal z ledow wal smialo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Przy okazji rozrządu zregenerowalem pompe wspomagania bo juz było ja słychać Jak juz mechanika zrobiona stwierdziłem ze fajnie żeby delikatnie było słychać ze to v6 wiec kolega z forum sprzedał mi końcowy wydech przelotowy mantzel Wtedy też wymieniłem olej z GM na valvoline Potem wymieniłem całe oswietlenie no prawie całe na ledy i odrazu jakiś tak jaśniej i nowocześniej hehe Z racji ze emblemat przedni się nieco łuszczył postanowiłem go pomalować plasti dipem na czarny mat Potem wziąłem się za polerke lamp przednich bo jak wiadomo w omciach to znany temat szarzenia lamp Przyszła i pora na odświeżenie zacisków Wiec pomalowalem je na czerwono co daje parę kuniów hehe Między czasie stałem się posiadaczem kolejnej omegi Potem skaczyly się z tyłu hamulce wiec i tu wpadł cały komplecik nowy Chciałem zmienić trochę wnętrze i najbardziej mi się podoba coś ala aluminium i postanowiłem obkleic okleina i wyszło całkiem przyzwoicie Teraz z seryjne radio ustąpił miejsca radio 2 DIN alpine z zestawem bluetooth kamera cofania i zestawem głośnomówiący itd. Potem nowe okablowanie i w bagażniku zawitał ciekawy subwoofer okragly. Z racji ze butla zajmuje sporo miejsca wylądował w miejscu koła zapasowego Tak w aucie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Potem ze juz lato pełna gębą postanowiłem zmienić felgi na coś nieco większego myślalem o 17 lub 18 np. Łopaty ale trafiły się bardzo tanio alusy z astry Bertone nie myśląc długo były już kupione. .. A aluski dostały nowe oponki i założyłem je na auto Pomyslałem ze jak juz mamy tylny wydech zrobiony to wywalmy katy A w ich miejsce wpadły tłumiki przelotowe z zweżka (wygluszone) w obudowie katalizatorow jest ładnie dość cicho i nie widać na pierwszy rzut oka ze tam coś modzone... Jak juz mamy cały wydech gotowy to trzeba jeszcze jakiegoś filtra powietrza żeby autko lepiej oddychało. .. Zdecydowałem się na wkładkę dla polepszenia parametrow silnika a nie tylko wyglądu i dzwieku. ... Nastepnie wymieniłem juz olej na Valvoline 10w 60 I stwierdziłem jak juz tyle porobilem to może warto sprawdzić ile ta łamaga wypluje kuni hehr Po zatankowaniu najlepszego paliwa ruszyłem się sprawdzić. ... Wynik mnie zaskoczył ale pozytywnie Korby nie wypluła wiec jest super Wynik: Wynik 188KM i 236Nm Jest dla mnie mega zadawalajacy Jakoś tez w miedzy czasie wpadły fotele i kanapa z wersji sport Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Fajny progres Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Taka oto moja łamaga.. mam nadzieje ze się spodoba i ze temat z nią was nie za nudzi... Co dalej się będzie działo to będę wrzucaŁ na forum. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 No elegancko:) ja muszę swoją na hamowani przegonić, ale z tym automatem to deczko problem jest słyszałem. Jak planujesz rozwiązać problem koła zapasowego? Aaa no i jeszcze daj jakiś filmik jak gada na przelocie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 5, 2017 Author Share Posted August 5, 2017 Co do braku koła zapasowego to nie problem bo teraz na rynku jest pełno zestawów naprawczych od korków pp żele, pianki itd. Ewentualnie dużą dojazdowe w którą wcisne subwoofer. Niestety nie mam filmiku na obecnym setupie ale a na samym końcowym A obecnie nie wiele się różni trochę bardziej tak jak by chrypial i czasem postrzela w środku. A tak działa szpera. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 5, 2017 Share Posted August 5, 2017 Ładnie cisniesz oby tak dalej jak bedo spoty u nad to zapraszamy bo chyba najblizej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 podoba mnie sie to wszystko ładna Omega naprawde Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 6, 2017 Author Share Posted August 6, 2017 Oto moje maleństwa. .. Oczywiście przelakierowane w kolor... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolmv6 Posted August 6, 2017 Share Posted August 6, 2017 Co do braku koła zapasowego to nie problem bo teraz na rynku jest pełno zestawów naprawczych od korków pp żele, pianki itd. Ewentualnie dużą dojazdowe w którą wcisne subwoofer. Niestety nie mam filmiku na obecnym setupie ale a na samym końcowym A obecnie nie wiele się różni trochę bardziej tak jak by chrypial i czasem postrzela w środku. A tak działa szpera. Ładnie mrucy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted August 7, 2017 Share Posted August 7, 2017 na prawde dopieszczona,gratulacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 8, 2017 Share Posted August 8, 2017 Ładny egzemplarz Żona ma takie kapetki w zafirze opc. Jakie masz tam et? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 14, 2017 Author Share Posted August 14, 2017 Wczasowo. .. oczywiście razem z Omeszka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 26, 2017 Author Share Posted August 26, 2017 No i po wczasach.... autko spisalo się świetnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 26, 2017 Author Share Posted August 26, 2017 Dziś będę montowal tylną półkę która kupiłem Ładna nie zniszczona ma el.rolete ładnie działa i maskownice Bose Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 26, 2017 Author Share Posted August 26, 2017 No i się udało. .. nawet kostkę miałem ale brakowało mi przejścia na nia i niestety brak kostki i klawisza na panelu a przynajmniej nic na wierzchu nie bylo zmusiło mnie do zrobienia obejścia. .. tak czy siak działa pięknie Zawitał tez modelik na tylną półkę Klka zdjęć z całej sesji dwóch v6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted August 26, 2017 Share Posted August 26, 2017 maznij na czarno lampy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 27, 2017 Author Share Posted August 27, 2017 maznij na czarno lampy Myślę nad tym... ale nie wiem czy bawic się swoimi czy kupić.... Ale narazie pomysłów jest kilka wiec powoli... ale do przodu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yamnik84 Posted August 27, 2017 Author Share Posted August 27, 2017 Przydaje się gdy siedzisz w samochodzie i czekasz na kobietę która poszła na sekundę do galerii Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 27, 2017 Share Posted August 27, 2017 Ja juz sie naaogladalem przy staniu w korkach juz mi sie znudziło Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts