mvf Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Siemanko Planuję się wziąć za wyczyszczenie omegi bo ostatnio zaniedbałem trochę i syf się zrobił I sie zastanawiam czy macie sprawdzone sposoby/srodki na wyczyszczenie plastików głownie mi chodzi o plastiki w progach i koło nóg bo tam są u mnie zawsze najbrudniejsze i nigdy nie idzie ich fajnie domyć. ktoś coś? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 [video=youtube] Jak tak przypiermandolisz bedzie fabryka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 szczoteczka do rąk mydło i ogień Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 szczoteczka do rąk mydło i ogień A jak wyschnie i będzie szare a nie czarne to polecam zastosować jakiś preparat do pielęgnacji plastików, jest tego masa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 Coś typu plak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 12, 2017 Share Posted August 12, 2017 no dokladnie ale polecil bym raczej spray do kokpitu moje auto, ladny efekt bedzie, ale szczoteczka z mydlem to podstawa tak samo jak raczki przy podsufitce masz brudne to je wykrec i ta sama metoda a efekt bedzie zadowalajacy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Tylko nie PLAK!!! Do mycia stosujemy rozrobiony roztwór APC. Później dressing na plastiki np Poorboy's Natural Look. Wejdź sobie na forum kosmetykaaut.pl Znajdź pierwszą lepszą relację z mycia auta- zapewniam Cię że zmienisz sposób dbania o swój samochód. Jak masz jakieś pytania to wal śmiało na PW Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 o prosze nam sie trafil znawca dobrze wiedziec podal bys jakis konkretny link do produktu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 https://kosmetykaaut.pl/topic/10479-czarny-golf-iv-99r/ przykładowa relacja właściciela Golfa przejrzyj sobie nie bede pisał co używać by nie było że reklamuję Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 napisz normalnie nikt nie bedzie mial pretensji mnie bardzo to wnetrze interesuje bo na fotach kolosalna roznica... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 @sapciak jak będzie jakiś spot to się obgada na żywo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szymek93 Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Plak'a jedynie można stosować jako samostart do silnika. Po zastosowaniu plaka, plastiki się kleją i wręcz przyciągaja kurz i syf. Od siebie polecam dressing Nielsen Finesse, fajnie przyciemnia plastiki, ładnie pachnie pomarancza i kosztuje niewiele. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 napisz normalnie nikt nie bedzie mial pretensji mnie bardzo to wnetrze interesuje bo na fotach kolosalna roznica... No więc ja osobiścia używam APC (All Purpose Cleaner) z firmy ADBL. Rozcieńczam w zależności od zabrudzeń. Do tego pędzel i duża ilość mikrofibr (te marketowe to się nadają do czyszczenia komory silnika ). Jak już wszystko pięknie wymyte to nakładam na to dressing z firmy Poorboy's Natural Look- pięknie wydobywa głębie koloru, nie jest świecący, fajny, przyjemny migdałowo marcepanowy zapach. Z wyblakłych plastików nawet fajnie "wyciąga" swój oryginalny odcień. Testowałem inne produkty ale te mi najbardziej podchodzą. Co do cen: Poorboy's około 50 zł za 473ml, Apc z ADBL 25 zł za 1 litr. Może się wydawać dużo dla niektórych, ale są to bardzo wydajne kosmetyki. APC rozrabiamy zależnie od zabrudzeń. A Poorboy'a mam już prawie 2 lata i zużyłem dopiero 3/4 butelki (nakładany raz w miesiącu na wszystkie plastiki we wnętrzu Omy). Fajna kremowa konsystencja do nakładania z odpowiednim aplikatorem. Dla tych co używają Plaka bądź innych marketówek- zsumujcie koszty swoich dressingów do wnętrza za okres powiedzmy 1,5 roku Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 To ja mam pytanie... W BFL kleją się od uzywania przyciski i części deski, itd. Czym to sciągnąć żeby nie uszkodzić struktury. Elementy są gumowane, więc silna chemia odpada. Ja kokpit myję szmatką zmoczoną w letniej wodzie. Szmatka oczywiście musi być rasowa a woda miękka ;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Opierdalejszyn Posted August 31, 2017 Share Posted August 31, 2017 Budżetowo ja używam czyste plastiki firmy Plak + szczoteczka do rąk. Dostępne praktycznie w każdym markecie, APC lepszy ale na już całkiem spoko wyrób. Z autolandu fajne są też chusteczki do czyszczenia kokpitu z woskiem pszczelim , fajnie czyszczą, w każdej chwili gotowe do użycia bez większych ceregieli. Plastiki nie kleją się, problemów z malowaniem po używaniu ich tez nie ma ( po plaku plastiki trzeba szorować w gorącej wodzie bo każdy lakier podnosi...). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Muszę zamówić ten dressing bo ostatnio czyściłem APC i na to jakieś mleczko no name ale tak se to wyszło... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 Muszę zamówić ten dressing bo ostatnio czyściłem APC i na to jakieś mleczko no name ale tak se to wyszło... O którym dressingu mówisz? Jeśli o Natural Look'u to może się okazać że jest inny zapach i inna konsystencja. Chemicy zaczęli się bawić "ulepszaniem" swojego i tak dobrego produktu. A wyszło oczywiście nie tak jak chcieli. Nie wiem od kiedy wypuszczali nową dostawę na rynek. Może Ci się gdzieś uda trafić jeszcze ze starych zapasów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted October 16, 2017 Share Posted October 16, 2017 To ja Ci powiem tak. Pina do czyszczenia tapicerki autoland robi ładną aktywną piane i wyciąga cały brud. Czyszcze tym nawet plastiki silnika. Psikasz zostawiasz, pomagasz sobie szczoteczką przecierasz szmatką, a potem jakieś mleczko do czyszczenia kokpitu i lux. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts