Barthezz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Witam wszystkich serdecznie. Za namową Łukarego wreszcie postanowiłem założyć wątek dotyczący mojej Omci. Kupiłem ją dokładnie 1 kwietnia 2017r. Właścicielka 3 razy pytała czy aby na pewno ją biorę i czy to nie taki Prima Aprilis Omega jest z 2000r., posiada silnik X20XEV z podtlenkiem gazotu w wersji CD czyli bieda edyszyn. Przednie fotele elektrycznie podnoszone, przednie szyby el. climatronic 2-strefowy, szyby tył korbotronic, roleta ręcznie ustawiana, MID bez komputera, lampy soczewka i tyle. Ogólnie słabo. [/img] Zaraz po kupnie wpadły tuleje wachaczy przód bo niestety lewa strona strasznie pukała, najbardziej przy hamowaniu, ruszaniu czy najeżdżaniu na wszelkie krawężniki. Niestety z dolnej półki z racji wpakowania niezłej kasy w OC. Co by mieć parę kuni więcej tanim kosztem wpadła wlepa od Kickstera Trafiłem akurat środkowego i przy okazji otarłem parę drzewek. [/img][/img] [/img] [/img] Z racji dużego wydatku na reanimację Omci budżet na mody poszedł się .... Z czasem przyszły wlepy od Karetki i Grabarza a na fb wyczaiłem za groszę radio ori na CD (gra lepiej niż poprzednie a głośniki nadal ori) żeby po wejściu do wnętrza nie straszył kaseciak. [/img] [/img] i pomalowane przez Łukarego lampy. [/img] Obecnie Omega ma nowe spojrzenie które bardzo mi się podoba. [/img] Z racji niskiego budżetu który skurczył się jeszcze bardziej po remoncie i planowanym wyjeździe na Mazury od kupna niewiele się zmieniło ale w planach są mody które w miarę możliwości po malutku będę wprowadzał. W tym tygodniu jeszcze przed wyjazdem wpadnie LED nad rejestrację (szczegół ale oko cieszy), po powrocie biorę się za oklejanie wnętrza folią a'la carbon która od ponad miesiąca leży i czeka. Niewielki koszt ale wnętrze odżyje i myślę, że ładnie się będzie prezentować. Z czasem pomyślę o innej feldze, jakaś lotka na klapę, zmienić grill, jakieś car audio, wydech, ramki zegarów, szyby black i co tam jeszcze do głowy wpadnie. Może nie będzie to często ale wszelkie modyfikacje będę na bieżąco relacjonował. Jak to powiedział Łukary - "W końcu kierwa jesteś klubowicz więc to zobowiązuje. Zakładaj wątek na Elicie i pochwal się Omegą" No więc jestem i myślę, że na dłużej zostanę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 No panie powiem tak, jestes chyba druga omega po mojej z korbami z tylu bieda ediszyn bardzo tylko ze moja byla bardziej bo nawet halogenow nie miala wszystko ogarniesz z czasem, ważne zebys mial jakies cele nawet najmniejsze nie od razu Kraków zbudowali witamy na pokladzie batdzo chetnie bede sledzol twoj temat bo lubie takie projekty, dobrze ze lukary szlauf cie namowil takze zycze przyczepnosci i zaczynam sledzic temat ps laduj ledy wszędzie nie tylko w rejestrację Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted August 14, 2017 Author Share Posted August 14, 2017 Dzięki, powoli coś się będzie modzić. Ledy już mam w pdświetleniu centralnym ale tylko te co się zapalają po otwarciu drzwi i te z tyłu do czytania. Jeszcze we wszystkie boczki drzwi a potem pomyślę o kolorze podświetlenia zegarów i wszystkich guziczków. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted August 14, 2017 Author Share Posted August 14, 2017 A Łukary mieszka blisko mnie, często się będziemy widzieli to i coś tam doradzi. Tylko żeby PLNy były to damy radę... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted August 14, 2017 Share Posted August 14, 2017 Witaj w gronie elitowcow. Piekna omega w podkładzie, dzika choć zabrał Gdyby nie ten Łukary nasz szlauf Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted August 14, 2017 Author Share Posted August 14, 2017 Czemu w podkładzie? Dzik to sqrwesyn się ruszał więc zostało tylko 1,2 i pomalutku do domu co by silnika nie zagotować bo prawie cały płyn uciekł Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Kolejny ładny projekt się szykuje @Grabarz ma taką biedę edyszyn ze ma nawet lodówkę w aucie wiec nie dużo mu zostało do modzenia szerokość i powodzenia w modach, będę śledził na bieżąco (tak jak wszystkie inne tematy) może jeszcze kiedyś wrócę do omegi; ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted August 15, 2017 Author Share Posted August 15, 2017 Dzięki Patrząc na wasze to moja jest bieda full ale widzę po waszych komentarzach, że jeszcze nie jest najgorzej i mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Na spokojnie ogarniesz masz tam Łukarego to dacie rade Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Najfajniej sie robi projekt jak masz jak najmniej z wyposazenia w aucie i wszystko po kolei sam dokładasz a pozniej patrzysz na pierwsze zdjecie auta w temacie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Fajne autko powoli do przodu i bd zacna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Fajna Omcia, dobry silnik, wiem bo miałem. Poza wymianą czujników wału i wałka na oryginalne, żadnych problemów. Powodzenia w modach i utrzymaniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 No Elocha zajmiemy się zajmiemy tu ja Aros i Manius w pobliżu hehe ładna baza do modzenia . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Powiem tak lepiej ze masz biede bo wiecej zabawy jest i przyjemnosci. Srebrna u mnie tez bieda byla. Bez halo bez skóry i innych milych gadzetów. Powoli sie dokaldalo i przyjemnosc byla z zakupów. Teraz mlody przejał i doklada wiecjej. Milo patrzec ja robi sie coraz ladniesza. Ja mam prawie na full teraz i brak checi na mody bo one juz kosztuja . Tam cieszylo nawet oswietlenie nad głową pasarzera z tylu. Dzialaj i sie ciesz ze zaczyna wygladac. Powodzonka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted August 15, 2017 Author Share Posted August 15, 2017 Właśnie, pomału ale do przodu i coś z tego wyjdzie. Grzane stołki, szyby el. tył i inne bajery i będzie luksus i wygoda w użytkowaniu. A i oko będzie przykuwało Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Czekam na dalsze mody. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Zacnie się prezentuje i miło przeglądać na bieżąco zmiany. Też mam w podkladzie i powiem szczerze, że z tymi lampami by Lukary super wygląda. Co do biedy Edition to byly w b w 1994 , tutaj jest już zupełnie inaczej. Dodatkowo masz większe pole manewru niż np. ja, gdzie przeraniam wymiany srubek . bo nie ma co dokładać. Powodzenia w modach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 Moim zadniem także na + pomalowanie tych lamp nawet powiem że każda oma z ciemną lampą wygląda konkretnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted August 19, 2017 Share Posted August 19, 2017 No no my wczoraj tez kolejne lampy tym razem u achmeda okleilismy i jest kozak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted January 4, 2018 Author Share Posted January 4, 2018 Siemanko Elitowcy? Długo mnie nie było bo i prawie nic się nie dzieje przy autku. Delikatnie kosmetyczne pierdółki. Wpadły LEDy w boczki drzwi i moduły doświetlające ziemię po otwarciu drzwi (fajny podpatrzony patent jak po ciemku dycha wypadnie z kielni?). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted January 4, 2018 Author Share Posted January 4, 2018 Taki sam moduł zamontowałem w bagaju w miejsce ori lampki, teraz widno jak w dzień☺ Przy okazji nowe ledy w podsufitke z przodu i z tyłu. Rady Grabki wziąłem do serca☺ W rejestracje też wpadły.  Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted January 4, 2018 Author Share Posted January 4, 2018 Zamontowałem grill z dużym logo kupiony w dobrej kasie i Elitowe ramki. Myślę nad tym, żeby zerwać ten lakier i przywrócić logo srebrne z tym, że zacząłem drapać ten black i pod spodem logo nie jest całe w chromie. Pomyślę czym i jak to pomalować i zmienię. Przy okazji zmiany radia na Pioneer MVH-190UB i zmianie podświetlenia deski (na razie tylko zegary na red, z czasem reszta w tym kolorze), wyrzuciłem tą przesłonę orange climatronica i zmienię go też na czerwony. Drewniany dekor wpadł od Arosa.  Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Barthezz Posted January 4, 2018 Author Share Posted January 4, 2018 Cdn. Wrzucam z telefonu bo laptop padł i słabo to idzie. W wolnej chwili podrzucę resztę bo trochę było roboty z zawieszeniem i delikatnie silnik, czysto serwisowo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts