Sonix93 Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Witam wszystkich, od paru dni mam problem z klimatronikiem. Cały czas grzeje na full na nogi, klima działa, ze wszystkich pozostałych nawiewów leci zimne powietrze, a na nogi grzeje nie do wytrzymania... Zaworek nagrzewnicy ten przy silniku wymieniłem, ponieważ myślałem że może nie odcina nagrzewnicy, ale nic nie dało, co jeszcze może za to odpowiadać? Dodam że nawiew na środkowe kratki też tak jakby słabiej dmuchał, po przełączeniu na przednią szybę też nie ma rewelacji, najmocniej dmucha z kratek na tylną kanapę, tak jakby nie do końca się przełączało. Wie ktoś może od czego zacząć sprawdzanie ? Padł panel sterowania czy raczej przyczyny szukać w którymś silniczku od nastaw? Tylko który ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tygrys Posted August 15, 2017 Share Posted August 15, 2017 Spróbuj zresetowac panel klimatronika. Prytrzymujesz na chwilę przyciski AUTO+OFF i klimatronik zaczyna testować wszystkie nastawy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonix93 Posted August 15, 2017 Author Share Posted August 15, 2017 Zrobiłem restart klimatronika, słychać było że przestawia nastawy, ale grzanie na nogi jak było tak jest dalej ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Witam wszystkich, od paru dni mam problem z klimatronikiem. Cały czas grzeje na full na nogi, klima działa, ze wszystkich pozostałych nawiewów leci zimne powietrze, a na nogi grzeje nie do wytrzymania... Zaworek nagrzewnicy ten przy silniku wymieniłem, ponieważ myślałem że może nie odcina nagrzewnicy, ale nic nie dało, co jeszcze może za to odpowiadać? Dodam że nawiew na środkowe kratki też tak jakby słabiej dmuchał, po przełączeniu na przednią szybę też nie ma rewelacji, najmocniej dmucha z kratek na tylną kanapę, tak jakby nie do końca się przełączało. Wie ktoś może od czego zacząć sprawdzanie ? Padł panel sterowania czy raczej przyczyny szukać w którymś silniczku od nastaw? Tylko który ? Jesli masz tak od czasu zakupu ayta, a nie stało sie to nagle to na 99% brakuje gumy za nagrzewnicą i cieple powietrze dostaje sie przez tunel na nogi kierowcy. Klapki raczej nie bo na całej stronie wiałoby gorącym. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sonix93 Posted August 16, 2017 Author Share Posted August 16, 2017 Omegę mam od ponad 2 lat i nigdy nie było takiego problemu, stało się to w ostatnim czasie. Dodam że nie grzeje jedynie na nogi kierowcy, ale również na pasażera z prawej strony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 16, 2017 Share Posted August 16, 2017 Jeśli masz dostęp do opcoma to tam jest możliwość testowania siłowników. Od tego bym zaczął chyba. A jak nie to wyciągać schowek i sprawdzać organoleptycznie czy silniczki chodzą, czy cięgna nie pospadały... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts