Jump to content

Doposażenie Omegi B w opcje z którymi nie wyszła z fabryki.

B0Cygano

Recommended Posts

Witam, pewnie wielu to przerabiało, więc będzie wiedzieć.

Sprawa jest taka, moje auto posiada zwykłe fotele, bez grzania i z jedną regulacją elektryczną (podnoszenie). Teraz mam pytanie czy po zdjęciach które przedstawię poniżej da się stwierdzić, czy w aucie przygotowana jest fabryczna wiązka pod grzane stołki, raczej o pełnej elektryce i pamięci mogę zapomnieć, ale przy wtyczkach w fotelu jest jedna pusta.

Więc jak to jest w tych Omegach, czy wiązka jest ju ż przygotowana, bo z mojej strony rzeźba w wiązce nie wchodzi w grę.

20170827_100940.jpg

20170827_102623.jpg

20170827_102523.jpg

• 1 month later...

ja mialem total golasa nikt nie mial biedniejszej efelki od mojej a jak mial niech sie pochwali, tylee rzezby co poszlo i jak wyglada teraz mnie bardzo satysfakcjonuje :) fakt jest taki ze im wiecej dolozysz tym wiecej sie moze zepsuc i nie stety tak bywa ale czlowiek jest glupi i robi sobie sam pod gorke :) w dzisiejszych czasach kupujac auto przebierasz w gadzetach i bluetooth czy dotykowy ekran czy jakies kamerki cofania i doswietlania to standard gdzie w omedze trzeba sie narzezbic zeby takie cos uzyskac, ale prawda jest taka ze nowe auta nie maja duszy ani polotu wsyzstko na jedno kopyto

w dzisiejszych czasach kupujac auto przebierasz w gadzetach i bluetooth czy dotykowy ekran czy jakies kamerki cofania i doswietlania to standard gdzie w omedze trzeba sie narzezbic zeby takie cos uzyskac, ale prawda jest taka ze nowe auta nie maja duszy ani polotu wsyzstko na jedno kopyto

Ja tam z kaset słucham muzyki :D

No tak nie każdy czuje trend nowych aut, dla mnie to już B fl za nowo wygląda :P

Hmm nie wiem jak to jest w b ale widzę ze masz większość wtyczek potrzebnych do elektrycznych foteli.

To ja nie wiem gdzie te wtyczki widzisz, bo ja tam widzę jedno piste gniazdo od podgrzewania stołka.

Hmm nie wiem jak to jest w b ale widzę ze masz większość wtyczek potrzebnych do elektrycznych foteli.

To ja nie wiem gdzie te wtyczki widzisz, bo ja tam widzę jedno piste gniazdo od podgrzewania stołka.

no ta obok szarej jest od grzanej pupy

w dzisiejszych czasach kupujac auto przebierasz w gadzetach i bluetooth czy dotykowy ekran czy jakies kamerki cofania i doswietlania to standard gdzie w omedze trzeba sie narzezbic zeby takie cos uzyskac, ale prawda jest taka ze nowe auta nie maja duszy ani polotu wsyzstko na jedno kopyto

Ja tam z kaset słucham muzyki :D

No tak nie każdy czuje trend nowych aut, dla mnie to już B fl za nowo wygląda :P

Ja też z kaseciaka muzę sącze. 

I to jest ten klimat. Czuć tamte czasy.

Screenshot_2017-10-19-19-01-36.jpg

No tak wygląda u mnie dochodząca do fotela kierowcy, teraz pytanie do elektryków jest takie co podłącza się pod gniazdo 4 ?

1. To pirotechnika pasów

2. to sterowanie elektryczne góra dół

3. To najprawdopodobniej podgrzewanie fotela a żółta wtyczka to poduszka.

Z prawej w gnieździe 4 pinów brak.

• 2 weeks later...

Ja w mojej srebrnej sedan zmieniłem Sony MP3 na kaseciaka Bose, dołożyłem zmieniarkę na 6cd audio (z fabryki wyjechała ze zmieniarką ale jak kupiłem to już nie było), dołożyłem wiązkę i wzmacniacz Bose z kombi. Subwoofer z kombi nie ma gdzie zamontować w sedanie więc zamiast tego jest tuba JBL1000 w bagażu ? dołożyłem też tylne szyby w prądzie, roletę elektryczną na tył, oraz podgrzewane dysze spryskiwaczy. Teraz w planie zmiana wyswietlacza TID na MID ponieważ w moim zgasło podświetlenie

• 2 months later...
  • 4 weeks later...

Ja w mojej srebrnej sedan zmieniłem Sony MP3 na kaseciaka Bose, dołożyłem zmieniarkę na 6cd audio (z fabryki wyjechała ze zmieniarką ale jak kupiłem to już nie było), dołożyłem wiązkę i wzmacniacz Bose z kombi. Subwoofer z kombi nie ma gdzie zamontować w sedanie więc zamiast tego jest tuba JBL1000 w bagażu ? dołożyłem też tylne szyby w prądzie, roletę elektryczną na tył, oraz podgrzewane dysze spryskiwaczy. Teraz w planie zmiana wyswietlacza TID na MID ponieważ w moim zgasło podświetlenie

No zajebiście ale tym samym pozbyłeś się bagażnika. :-/

Ale jest szacun bo wiem ,że masz drugą Omę na weekendowe wyjazdy.

Pozdro i do zoba na Spocie!

p.s.Roleta zajebista!

• 1 month later...

Drugiej czyli kombi już nie ma, została rozebrana do gołej budy :( mam za to sporo "pamiątek" po niej hehe, ale Sedan jest niezmiennie. Właśnie mnie naszła wizja dołożyć dodatkowy klawisz do sterowania szybą w przednich drzwiach pasażera ;) 

dokładnie jak na tym filmiku

;) klawisz mam z drugiej, kabli też mam sporo :) tapicerka z drzwi zdjęta, zaraz idę działać ;)