Jump to content

Większa średnica wydechu w V6

technik

Recommended Posts

Wydech 2x2.5 cala od kolektorów ma szanse coś poprawić w mocy silnika? Zamiast katów mają być tłumiki przelotowe, srodkowych brak, albo też przelotowe i końcowy również przelot.

Zdecydowanie odradzam :) bębenki w uszach to nie cześć amortyzacyjna, nie podlegają wymianie :D

Nie pruj wszystkiego katy zostaw ja mam katy potem 2.5 cala ake jedna rura bastucka i koncowy i chyba założę srodkowy :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Katy poleciały.. Jeden wyglądał jak zalany betonem i stała w nim woda, a drugiemu przepływ sie już kończył.

Na chwile obecną mam sam końcowy i dźwięk jest przyjemny. Jest głośniej, ale jak dla mnie całkiem spoko :)

Mam już koncepcje całego układu, ale jednak podejme temat podczas grzebania silnika ;)

Ja u siebie niemam katów, jak kupiłem auto to już nie było. W ich miejsce wspawane są strumienice.

Jak wjeżdżam na parking podziemny gdzie parkuje auto, to muszę szybciutko zaparkować i odrazu gasić bo włącza się alarm wysokiego stężenia tlenku węgla :/

Wyje tylko jak ja wjeżdżam.

Jest to trochę kłopotliwe bo dziwnie na mnie patrzą. Raz już sąsiad pytał czy ja przypadkiem tu z gazem nie wjeżdżam :/ jak by to miało jakieś znaczenie... Idiota.

Taka se anegdotka odnośnie katalizatorów :)

W 3.0 miałem przelot zamiast katów, środkowe out i Xpipe i koniec STZ to jak byłem wioskę dalej to żona mi wodę na kawę wstawiała jak wracałem do domu po robicie :D:D:D

@skit nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że 3.0 jest głośniejsze bez wydechu.

Nie mam decybelomierza bo sam jestem ciekaw ile by pokazał :D

To na nastepnym zlocie zgarniasz pucharek za najgłośniejszy wydech? :D

Kurde nie pamiętam, ale coś ok 94 db. Ale ogólnie coś decybelomierz chyba zaniżał bo na audio tez wyniki były niższe niż na wiosennym. @Olgierdo mówił że wilgotność powietrza ma duże znaczenie.