technik Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Wydech 2x2.5 cala od kolektorów ma szanse coś poprawić w mocy silnika? Zamiast katów mają być tłumiki przelotowe, srodkowych brak, albo też przelotowe i końcowy również przelot. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Wydech 2x2.5 cala od kolektorów ma szanse coś poprawić w mocy silnika? Zamiast katów mają być tłumiki przelotowe, srodkowych brak, albo też przelotowe i końcowy również przelot. Zdecydowanie odradzam bębenki w uszach to nie cześć amortyzacyjna, nie podlegają wymianie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted August 28, 2017 Author Share Posted August 28, 2017 W sensie, że będzie darlo ryja? To będe jeździł w stoperach A jakby były zwykłe tłumiki ale na 2.5"? I tak musze ogarnać wydech, więc chce coś porzeźbić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted August 28, 2017 Share Posted August 28, 2017 Nie pruj wszystkiego katy zostaw ja mam katy potem 2.5 cala ake jedna rura bastucka i koncowy i chyba założę srodkowy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted August 28, 2017 Author Share Posted August 28, 2017 Właśnie problem w tym, że katy są zatkane i musze cos z nimi zrobić Ale nie do konca o głosność mi chodziło. Tylko czy 2x2.5" nie będzie zbyt luźne? Mam 2.5, ale jak ten silnik padnie będe szukał 3.2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted September 18, 2017 Share Posted September 18, 2017 Do 3.2 optymalny jest oryginał albo 1x2.5 cała. Katy zostaw albo wstaw nowe. Jakby nie patrzeć oryginalny wydech jest policzony odpowiednio do serii. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 19, 2017 Author Share Posted September 19, 2017 Zapewne masz racje, ale jeszcze seryjny wydech musi być swego rodzaju kompromisem między mocą, a głośnością No i nie będe wkładał seryjnego silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted September 19, 2017 Share Posted September 19, 2017 za głosnosc odpowiadaja głownie tłumiki, srednica za cisnienie spalin. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 27, 2017 Author Share Posted September 27, 2017 Katy poleciały.. Jeden wyglądał jak zalany betonem i stała w nim woda, a drugiemu przepływ sie już kończył. Na chwile obecną mam sam końcowy i dźwięk jest przyjemny. Jest głośniej, ale jak dla mnie całkiem spoko Mam już koncepcje całego układu, ale jednak podejme temat podczas grzebania silnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Ty masz ode mnie tłumik powerflow bez środkowego? Dobrze kojarze? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 28, 2017 Author Share Posted September 28, 2017 Tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Ja u siebie niemam katów, jak kupiłem auto to już nie było. W ich miejsce wspawane są strumienice. Jak wjeżdżam na parking podziemny gdzie parkuje auto, to muszę szybciutko zaparkować i odrazu gasić bo włącza się alarm wysokiego stężenia tlenku węgla Wyje tylko jak ja wjeżdżam. Jest to trochę kłopotliwe bo dziwnie na mnie patrzą. Raz już sąsiad pytał czy ja przypadkiem tu z gazem nie wjeżdżam jak by to miało jakieś znaczenie... Idiota. Taka se anegdotka odnośnie katalizatorów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 28, 2017 Author Share Posted September 28, 2017 Całe szczęście nie parkuje na takich parkingach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Tak Ja to mialem w 3.0 bez katów to wczesniej mnie było słychać niż widać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 A tak w ogóle to ten tłumik jest od @Rafke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 W 3.0 miałem przelot zamiast katów, środkowe out i Xpipe i koniec STZ to jak byłem wioskę dalej to żona mi wodę na kawę wstawiała jak wracałem do domu po robicie :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 28, 2017 Author Share Posted September 28, 2017 @skit nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że 3.0 jest głośniejsze bez wydechu. Nie mam decybelomierza bo sam jestem ciekaw ile by pokazał Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 28, 2017 Share Posted September 28, 2017 Ściągnij sobie na telefon aplikacje , jakieś różnice napewno będą Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 @skit nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałem, że 3.0 jest głośniejsze bez wydechu. Nie mam decybelomierza bo sam jestem ciekaw ile by pokazał To na nastepnym zlocie zgarniasz pucharek za najgłośniejszy wydech? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 @tazz o tym nie pomyślałem @skit a teraz ile było najwięcej? Po za tym to, że nie jestem w stanie zagluszyć wydechu moim bose nie znaczy, że jest głośno Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Kurde nie pamiętam, ale coś ok 94 db. Ale ogólnie coś decybelomierz chyba zaniżał bo na audio tez wyniki były niższe niż na wiosennym. @Olgierdo mówił że wilgotność powietrza ma duże znaczenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 e no 101 ja mialem a domin miał 108 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 29, 2017 Share Posted September 29, 2017 Aaaa, no tak Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
technik Posted September 29, 2017 Author Share Posted September 29, 2017 Za 94 dB to nawet dowodu nie zabiorą, to żadna zabawa Nie wiem czy bym wygrał, ale pewnie będzie też coś kolo 100-110 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts