marcinte1981 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Witam wszystkich. Moja Omega pochodzi ze Szwajcarii jestem jej 3 właścicielem, kupiłem przez przypadek bo gdy ją kupowałem miałem już dwa auta ale gdy ją zobaczyłem wiedziałem że muszę ją mieć. Rocznik 1999 silnik x30xe wersja mv6 przebieg w kwietniu gdy ja kupowałem 119000 teraz 124000 tak to nie żart Wyposażenie pełne Z dodatków irmscher kiera sprężyny wydech i lotka audio bose radio alpine cde-136 bt fela work rezax 225/55 r16 Po zakupie zrobiłem uszczelki pokryw zaworów, uszczelnienia wałków, wymiana wszystkich płynów i filtrów, wymiana rozrządu oraz montaż LPG stag 300 Do poprawienia kosmetyka na dolnych rantach drzwi pojawiły się bąbelki i po dwóch miesiącach padła elektronika pompy abs Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 No ładna sztuka Bezawaryjnosci i miliona kilometrów życzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Ładna Ja teraz żałuję że nie kupiłem 3.0 tylko 2.0, więc Tobie życzę powodzenia i radości z użytkowania A tak po mojemu to radio tu nie pasuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 chciałbym obadać ją na żywo, pięknie się prezentuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 zacna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 3, 2017 Author Share Posted September 3, 2017 chciałbym obadać ją na żywo, pięknie się prezentuje zapraszam do Legnicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AHMED25 Posted September 3, 2017 Share Posted September 3, 2017 Urocza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted September 4, 2017 Share Posted September 4, 2017 Kolor masz przepiękny po prostu :D:D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelino87 Posted September 13, 2017 Share Posted September 13, 2017 Ładna sztuka, przebieg jak marzenie. Co to za felga ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 14, 2017 Author Share Posted September 14, 2017 Ładna sztuka, przebieg jak marzenie. Co to za felga ? Thx felgi WORK model REZAX pzdr Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted September 14, 2017 Share Posted September 14, 2017 ale sztuka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 Dzięki wszystkim za komplementy Tak z zupełnie innej beczki kojarzy może ktoś jaki rodzaj pompy abs pakowali do mojej omegi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Najbardziej wadliwy ze wszytskich czyli DX Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 A lepiej pakować używkę czy wysłać elektronikę do regeneracji? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted September 16, 2017 Share Posted September 16, 2017 Ja w swojej poprzedniej kupilem uzwyke. I bylo cacy. Ale to zawsze na dwoje babka wrozyłą. Inna sprawa ze cena uzywanych dx'ow jest absurdalna...... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 16, 2017 Author Share Posted September 16, 2017 Ja w swojej poprzedniej kupilem uzwyke. I bylo cacy. Ale to zawsze na dwoje babka wrozyłą. Inna sprawa ze cena uzywanych dx'ow jest absurdalna...... dzięki Ci dobry człowieku Na 100 % siedzi DX ? Nie chciałbym wydać 400 pln tak se o Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 19, 2017 Author Share Posted September 19, 2017 Udało mi się przez neta VIN rozszyfrować 2J6Pokrycie podłogi: Ultra Deluxe 60IWykończenie wnętrza: beżowe A01Wszystkie szyby przyciemnione A32Szyby drzwi przednich sterowane elektrycznie A33Szyby drzwi tylnych sterowane elektrycznie AG8Fotele przednie regulowane elektrycznie razem z lusterkami z pamięcią ustawień, 8-mio funkcyjne AJ3Poduszka powietrzna kierowcy AJ4Poduszka powietrzna pasażera AM9Tylna kanapa składana i dzielona w proporcji 60/40 AP0Poduszka powietrzna boczna lewa AP1Poduszka powietrzna boczna prawa AR6Centralny pas bezpieczeństwa tylnej kanapy 3-punktowy AT1Zagłówki siedzeń tylnych pełne pokryte skórą AU0Centralny zamek zdalnie sterowany AY6Zagłówek tylny środkowy pokryty skórą BV3Pokrycie: drewno C36System dodatkowego, oddzielnie regulowanego systemu nawiewu ciepłego powietrza na tył C60Klimatyzacja sterowana ręcznie C68Klimatyzacja jednostrefowa automatyczna (climatronic) C87Lampki do czytania tył CE4Spryskiwacze reflektorów wysokociśnieniowe CF5Szyberdach szklany sterowany elektrycznie D44Obudowy lusterek zewnętrznych lakierowane D63Schowek pod przednim fotelem D64Osłona przeciwsłoneczna dla pasażera z podświetlanym lusterkiem D74Osłona przeciwsłoneczna dla kierowcy z podświetlanym lusterkiem DE1Osłona przeciwsłoneczna szyby tylnej GU8Przełożenie przekładni głównej: 3.90 K09Alternator: 120A K30Tempomat automatyczny KA1Podgrzewane siedzenia przednie L81Silnik benzynowy 3.0 V5 ML4Automatyczna skrzynia biegów 4-biegowa 4L-30 E N33Regulowana kolumna kierownicy NA5Emisja spalin z katalizatorem trójdrożnym, wariant 2 NC0Wyposażenie dla krajów Unii Europejskiej NP5Koło kierownicy pokryte skórą NV7Wspomaganie układu kierowniczego ze zmiennym stosunkiem wspomagania PF9Felgi aluminiowe 7J x 16, 7 szprych QOCOpony 225/55 R16-94 w T6RWykończenie wnętrza: skóra T96Przednie światła przeciwmgielne T97Reflektory ksenonowe TN7Akumulator: 66Ah U07Klakson: fanfara UA6Autoalarm UF6Podświetlane nawiewy powietrza UV5Wyświetlacz wielofunkcyjny (MID), wariant 3 UY3Telefon sieci d-net UY4System nawigacyjny UZ8Głośniki: 6 sztuki Bose W1GZmieniarka płyt CD W1YPrzyciski sterowania radiem na kierownicy W6RWykończenie siedzeń: skóra W8RRadio CCR 1000B W8XDodatkowe elementy do instalacji radia W8YPakiet audio: Hi-Fi XL2Wyposażenie dodatkowe dla Szwajcarii Z1BPodgrzewane dysze przednich spryskiwaczy Z1MFotel kierowcy z pamięcią ustawień Z3RNapis: MV6 mam jeszcze grzaną kanapę ale telefonu i radia już nie ma... ciekawi mnie XL2 nie mam pojęcia co obejmuje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 Zacna lista, nie to co u mnie bieda wersja Pewnie to jakieś wyposażenie lub rygory które musiało spełniać auto według prawa Szwajcarskiego. U mnie wyposażenie dodatkowe dla Niemiec i też nie wiem co to jest. To czeka Cię znalezienie odpowiedniego zestawu i jego adopcja, aby w aucie wyposażenie było kompletne. Nie będzie to rzeczą łatwą, bo kupienie czegoś do Omegi używanego w stanie nadającym się do użytku graniczy z cudem, szczególnie tak rzadkiej rzeczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted September 20, 2017 Author Share Posted September 20, 2017 Raczej radio zostanie to co jest ma zestaw głośnomówiący i gra naprawdę fajnie. Tak na dobrą sprawę to nie czuję potrzeby żeby cokolwiek zmieniać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted September 20, 2017 Share Posted September 20, 2017 no i ok najważniejsze że wiesz czego chcesz ... Lista jest długa i fajnie bo wiele spraw sie przydaje w użytkowaniu auta Poprawiłem Ci foto na początku tematu , i nie wrzucaj przez ten hosting bo szkoda Twojej roboty najlepiej przez forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted October 10, 2017 Author Share Posted October 10, 2017 Dzisiaj położyłem 1 warstwę politury menzerna jutro druga. Przy okazji wymieniłem żarówki od pozycji z przodu bo nie działa ani jedna ani druga. A tu efekt nie do końca widoczny bo deszcz zaczął padać ale naprawdę fajnie wyciąga kolor i fajnie odprowadza wodę [/img] Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michas91 Posted October 10, 2017 Share Posted October 10, 2017 piękna jest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinte1981 Posted October 11, 2017 Author Share Posted October 11, 2017 Położyłem dzisiaj drugą warstwę a to efekt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 no pieknie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted October 11, 2017 Share Posted October 11, 2017 No ładnie się prezentuke po detalingu A tak zapytam czy pomoalowane w kolor nadwozia doły zderzaków i nakładku progowe to jakaś opcja oryginalna czy inwencja poprzedniego właściela ? Na mobile de wisi obecnie 3.0 w takim samym kolorze i też ma doły pomalowane w kolor i tak mnie to zastanawia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts