Jump to content

Jak przymocować suba

saint

Recommended Posts

Witajcie.

Mam mały problem o tuż nie mam pomysłu jak przymocowac suba w bagazniku jest to spory klocek bo 38cm srednicy sam głosnik i chodzi o to ze przy wchodzeniu w ostry zakret potrafi sie przesunac (waga okolo 40kg razem ze wzmakiem) a jak dostanie basu to podskakuje w bagazniku ;/ 

Myślałem zeby go przykrecić do podłogi ale to trochu nie na reke mi wiercic w oplu ;/

Ja przez kilka lat jeździłem ze skrzynką umocowaną pasami transportowymi. Z tym, że to nie wyglądało. Teraz jak znów będę budował CA to spróbuję użyć do mocowania rzepu przemysłowego/technicznego. Z dwóch stron ma plastikowe haczyki. Przytwierdzić go zszywkami (tuckerem).

Ja przez kilka lat jeździłem ze skrzynką umocowaną pasami transportowymi. Z tym, że to nie wyglądało. Teraz jak znów będę budował CA to spróbuję użyć do mocowania rzepu przemysłowego/technicznego. Z dwóch stron ma plastikowe haczyki. Przytwierdzić go zszywkami (tuckerem).

o juz cos mozna kombinowac ale.. rzepa od spodu do czego zaczepic ? bo stawiam ze jak do tej gabki wygłuszenia pczyczepie to i tak bd skakac ino ze z wykładzina chyba ze jeszcze pomysł na przymocowanie wykładziny

Ja chciałem do tej wykładziny ale chyba dobrze tego nie przemyślałem ;) W pierwszej kolejności myślę gdzie przymocować dwa wzmaki. Może pod półką jak bose wywalę albo na boku za pleksą?

ogolnie to wzmaka mam zamontowanego za subem bo nigdzie indziej poki co nie ma opcji pod polke mi nie wejdzie bo mam 2 cm luzu miedzy skrzynia a blacha pod półka ;/ pomysle nad tymi rzepami a najwyzej wykladzine jakos sie przyklei do blachy i bd git..

Ja kiedys w ałydi sedesie przykreciłem do tylniej kanapy od str.bagaznika oczywiscie .

Wyjołem glosnik, spaxy i do oparcia przykreciłem.

Było b.wygodne i praktyczne.

odpada butla z podtlenkiem ;/

Ja np mam ta wkladke do bagaja gumowa i musle zeby kupic takie rzepy dwustronne z jednej tasma 3m a z drugiej rzep i dwie takie sztuki, jedna przyklejona pod tube a druga do gumy bagaznika i rzepy jeden do drugiego i mysle ze nie drgnie

• 2 weeks later...

przywalilem na rzepy poki co ale to nie dokonca jest wporzadku nie lata po bagaju co prawda ale tez nie 3ma sie idealnie skacze jak dostanie basu ;/ razem z wykładziną ;/ zostaje chyba tylko zabudowa do zrobienia ;/

U mnie nie ma takiego ebniecia przyjda rzepy to sprobuje patent:) ka w zestawie z subem mialem takie blaszki do przykrecenia do suba i do podlogi ale szkoda wiercic w podlodze

Albo wstawić takiego suba co nie bezie latał po bagażniku a nie jakiś karton po chrupkach :P

no tak u ciebie juz nic nie lata bo tam tona naglosnienia ze dupą trzesz po asfalcie jak pies saneczkujący po tarasie z robakami w dupie :D