SZAJBUS_SzeF Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 A my to się chyba nie znamy co? Jestem Damian choć większość ludzi woła do mnie Szajbka lub Szajbus. Po ciężkich poszukiwaniach wygodnego samochodu z przestronnym wnętrzem w kwietniu tego roku stałem się posiadaczem omegi. Omega b fl 3.0 V6 manual 2000r. W środku szare grzane skóry jakieś tam bose i inne pierdoły Samochód obecnie jest częściowo rozebrany bo wyganiałem rudą. Poniżej wrzucam kilka zdjęć. Pozdrawiam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Witamy no i fajnie ze się zdecydowales na uratowanie nie źle ja wzięło ... ech ta ruda u mnie też podobnie czekam na odpowiedni czas i tez będzie spawane . daj znać na bieżąco jak idą postępy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Siema dobrze ja zjadlo widze na jakim etapie pracy jestes? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 3, 2017 Author Share Posted October 3, 2017 Jeśli chodzi o przebieg prac to widać już światełko w tunelu Wnęki, progi i drzwi od środka są już polakierowane. Jutro może w kolorze będzie reszta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Witaj Powodzenia w pracach blacharskich życzę Auto od środka wygląda na uszanowane Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Zjadło ją trochę. No ale jak nigdy wcześniej nie widziała blacharza to wszystko możliwe. Może to i lepiej ze nikt wcześniej nie dłubał bo przynajmniej widzisz co kupujesz. Ratuj kluchę Powodzenia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 na kiedy przewidujesz koneic prac ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Śliczny kolor:) Czekam na gównoburze Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 v6 + sedan + kolor najlepszy jaki może byc : powdzenia w modach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 kolor idealny akurat blacha do roboty wiec bedzie mozna ja wkoncu pomalowac, chyba ze podklad zostawisz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 3, 2017 Share Posted October 3, 2017 Dopiesc jaki będzie cacy PS. Wyrobisz się do 15.10 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 3, 2017 Author Share Posted October 3, 2017 Samochód ma za sobą 17 słonych zim (krajówka) - z tąd ta rdza. Z resztą w omedze dziur nie ma dopuki nie zacznie się ich szukać. Wszystko co "najlepsze" kryje się pod fabryczną grubą konserwacją/masą uszczelniającą. Nie wiem kiedy to skończę bo dłubię przy niej po pracy i już powoli staje się niewolnikiem garazu. Co dzień po pracy szybki obiad i do garażu a tam pracy nie ubywa. Na wiosnę czeka mnie jeszcze wycinanie przedniej szyby żeby ujrzeć co tam siedzi. W najbliższym czasie będzie lakierowana od listwy w dół później muszę ogarnąć środek na błysk, polerka reflektorów no i pełna korekta lakieru. Czeka na mnie też mój ulubiony temat czyli hamulec ręczny - tradycyjne szczęki nie mają się czego trzymać a nowych tarcz kotwicznych zwyczajnie nie ma. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 29, 2017 Author Share Posted October 29, 2017 Witajcie ponownie. Omega pomalowana poskładana. Ręczny zrobiony. Obecnie omega stoi w garażu i przechodzi kosmetykę wnętrza. Chcecie fotoracje? Interesuje to kogoś? Mój brat zajmuje się detailingiem i właśnie zabiera się za moją perełkę. Pranie podłogi, czyszczenie plastików, skór itd. Zdarłem tą cholerną gumę z przycisków, muszę jeszcze wypolerować plastik bo matowy wygląda kiepsko. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Chcemy fotorelację z czyszczenia wnętrza Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Chcemy całą fotorelacje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 30, 2017 Author Share Posted October 30, 2017 Na 1 zdjeciu widać ze "chore" miejsce nie zostało dobrze wycięte.Wiec zostawiłes gangrene nadal. Nie wiem czy miałeś taki zamysł wykonania renowacji, natomiast wiem po rozmowie z lakiernikiem ze jak dobrze nie wytniesz takiego miejsca to cała praca jak psu w dupe (2 lata i wychodzi). Dziwia sie ludzie ze niektórzy tak sie pierdziela z blacharką ,ale właśnie to daje dobre efekty na wiecej jak 4 lata. Wspomnę ze Omega Kolca stolca bolca po 4 latach od lakierowania 3mała sie blać dobrze. Następnie kupił ją Padre i chciał z tirem powalczyć : Srebrny lakier jest najcięzszy do dobrania wiec zdjęcia nie rób blisko auta bo bedzie widac jak u tirówy ćipsko z 1km . Maluj całe elementy albo kup całe drzwi za 100zł bez rudej (pytaj chłopaków z forum) i daruj sobie grzebanie w gównie. Kupujesz drzwi ,lakierowanie i wszystko w temacie! Są jeszcze drzwi bez rudej i w naprawde mega stanie.A z drzwi rudej sie nie pozbedziesz!!Powiesz drogo 400zł i lkaierowanie bo za 300 zrobisz drzwi z lakierowaniem.To na wiosne rozbij świnke skarbonke jeszcze raz i wez juz 400 na drzwi i 300 na lakierowanie. To jako pomocja rada ale szto ty zdjełajesz eto ja nie znajet! Alive derci ! Nie martw sie. Ruda nie wyjdzie po dwóch latach. Antykorozyjne jest zrobiona dobrze. Aby pozbyć się całej rudej samochód trzeba rozebrać co do śrubki i wtedy rzeźbić. Użytkuje omegę na co dzień i nie mogę sobie pozwolić na rozbieranie jej w większym stopniu. Zresztą i tak już zbyt długo stoi w garażu. Odnośnie zdrowych drzwi to szukałem i nie znalazłem takich. Malowana była od listew w dół na przednich błotnikach i wszystkich drzwiach. Tylne błotniki do załamania na całej długości aż do lampy. Pomalować to można by cały samochód a nie całe elementy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 30, 2017 Author Share Posted October 30, 2017 Nadal jestes w błędzie ale nie bawem święta Ty wiesz najlepiej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted October 31, 2017 Author Share Posted October 31, 2017 Na wiosne dasz mi swoj adres to ci wyśle młotek 2kg do rozbicia swiniki skarbonki Daj sobie już spokój. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 szajbus, skąd jesteś? SBL to aktualne blachy? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 Oczywiście. Województwo Śląskie, powiat Bieruńsko-Lędziński, miasto Lędziny, dzielnica Hołdunów Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Kosztowy się kłaniają Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted November 1, 2017 Author Share Posted November 1, 2017 Kosztowy się kłaniają Rzut beretem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 7, 2017 Share Posted November 7, 2017 Szefie, mam pytanie czy jak robiłeś próg to usuwałeś, te bolczyki które trzymają spinki na których trzyma się plastikowa nakładka progu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZAJBUS_SzeF Posted November 7, 2017 Author Share Posted November 7, 2017 Szefie, mam pytanie czy jak robiłeś próg to usuwałeś, te bolczyki które trzymają spinki na których trzyma się plastikowa nakładka progu ? Usuwałem w miejscach skorodowanych. Potem przy montażu ów spinki pomierzyłem i przykleiłem na poliuretanowej masie klejąco-uszczelniającej i zabezpieczyłem taśmą naprawczą żeby mocno docisnąć spinkę do progu. Po nocy spinek nie da się oderwać a próg nie uszkodzony, nie nawiercony, zakonserwowany i pachnący Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts