Boscorelli Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Ponowie, mam taką sprawę, chciałem coś pomodzić :D i aby to "coś" działało tak jak trzeba to potrzebuje zasilania w momencie otwarcia drzwi oraz w momencie odblokowania drzwi i chwilę po zablokowaniu drzwi. Pomyślałem, że najlepszym rozwiązaniem będzie podpiąć się pod lampkę w podsufitce, tylko w którym miejscu to najlepiej zrobić (odkąd idą do niej przewody) aby nie rozbierać podsufitki? Druga sprawa to taka, jak auto mam odpalone i otworzę drzwi to ta lampka się zapala, ale w momencie zamknięcia drzwi ona powinna gasnąć, a u mnie jeszcze pali się przez kilka sekund. W czym tkwi problem? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 6, 2017 Share Posted October 6, 2017 Obczaj bezpieczniki kiedys mialem podobnie jak mi sie zjaral Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Lukne jutro w schematach bo pewnue z x1/x8 da sie to wywlec. Mozesz sie przypomniec na fb:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 digi ale tutaj nie chodzi o podswietlenie wnetrza... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 @skit pomoz w moim temacie odnosnie lusterka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 @danio poka linka:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 Kierwa cekoj panie, moment ooo jest http://forum.omegaelite.pl/showthread.php?tid=997&page=2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 8, 2017 Share Posted October 8, 2017 @Bascorelli To jest sterowane masą. Sygnał idzie bezpośrednio z modułu komfortu przy prawym podstupku, pin 11 na mniejszej wtyczce przewód szaro czarny 0,5. Nie ma po drodze żadnego łączenia. Jak powiesz co chcesz założyć to więcej podpowiem ale generalnie na plusa dajesz napiecie stałe a minusa bierzesz z tego pinu i powinno trybic:) Pinout wtyczki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted October 9, 2017 Author Share Posted October 9, 2017 Druga sprawa to taka, jak auto mam odpalone i otworzę drzwi to ta lampka się zapala, ale w momencie zamknięcia drzwi ona powinna gasnąć, a u mnie jeszcze pali się przez kilka sekund. W czym tkwi problem? Sprawa z lampką się rozwiązała, mianowicie, aby mieć możliwość otwierania bagażnika kiedy auto jest odpalone, przeciąłem kabel podający napięcie po zapłonie do modułu komfortu. Tym sposobem mogę w każdym momencie otworzyć bagażnik, ale jednocześnie lampka nie gaśnie od razu, gdyż dla modułu auto nigdy nie jest odpalone. Cóż nie można mieć wszystkiego Wielkie dzięki dla @Skit za pomoc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 9, 2017 Share Posted October 9, 2017 NP Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts