Jump to content
Omega Elite Klub

Małe tuleje tylnej belki wymiana i i ch dostępność Lemforder 1606101

B0Cygano

Recommended Posts

Witam.

Mam zamiar wymienić tuleje tylnej belki, te małe z tyłu, ale jest problem z ich dostępnością. Otóż zamówiłem w Iparts tuleje Lemfordera 1606101 w sztukach 2 za 108 zł za sztuke, dostałem jedną dobrą a drugą zupełnie inną. Zwróciłem 1 tuleje z nadzieją, że mi dadzą tą właściwą, lecz oni odesłali kase. Po czym patrze a tuleja ta po moim zakupie kosztuje już 193 zł. Dobra myśle kupie w innym sklepie a tu problem nigdzie nie jest już dostępna tuleja lemfordera 1606101. Dzwoniłem do paru sklepów, w intercarsie też nie dostępna, w lokalnym sklepiku też stwierdził, że nie załatwi.

Czy ktoś kiedyś wymieniał te tuleje i taki problem jest z jej dostępnością ? Zostaje ASO, a jak tam nie ma ?

Tuleje tylnych wahaczy nie maja takich obciążeń. Jak przód. Ja jezdze od 2 lat na swagu bo z lemf juz wtedy byl problem i jest cacy :)

Tuleje tylnych wahaczy nie maja takich obciążeń. Jak przód. Ja jezdze od 2 lat na swagu bo z lemf juz wtedy byl problem i jest cacy :)

Ale tu mowa o tulejajch belki tylnej, tych małych tylnych ;)

Do wahaczy mam komplet z olkusza przygotowany i chyba całe szczęście bo jak mówisz, że z Lemforderem był kłopot już2 lata temu.

Jakbyś zdobył 2 takie tuleje ze szrotu to możesz wysłać je do Olkusza i zrobią Ci takie z Poli, cena lepsza niż z lemfa :)

Jakbyś zdobył 2 takie tuleje ze szrotu to możesz wysłać je do Olkusza i zrobią Ci takie z Poli, cena lepsza niż z lemfa :)

Jak czytałeś pierwszy post to już jedną mam z lema, a dziady z ipartsu wysłali drugą wogle inną, to im zwróciłem w nadziei, że dostanę dobrą lema a Ci oddali kasę za jedną a w swoim sklepie cenę podnieśli ze 108 na 193 i tak oto mam jedną tuleję i szukam drugiej :)

Czytałem, możesz im odesłać tego lemfa i zrobić poli. Będziesz miał sprawę załatwiona

AAA...hehehe napisałeś "te małe":D a to największe tuleje jakie siedzą w omedze :D

To nie prosiaki !  :strajk:

Belka ma 4 tuleje, 2 prosiaki i z tyłum dwie mniejsze i o tych ja tu mówię.

http://www.iparts.pl/czesc/mocowanie-korpusu-osi-lemfrder-1606101,opel,omega-b-25_-26_-27_-1994-03-2003-07,3-0-v6-211km,84-3466-3861-100586-0-35-1606101.html

To nie prosiaki !  :strajk:

Belka ma 4 tuleje, 2 prosiaki i z tyłum dwie mniejsze i o tych ja tu mówię.

http://www.iparts.pl/czesc/mocowanie-korpusu-osi-lemfrder-1606101,opel,omega-b-25_-26_-27_-1994-03-2003-07,3-0-v6-211km,84-3466-3861-100586-0-35-1606101.html

Aaaaa, kurde no tak:) Zapomniałem o nich :)

• 3 weeks later...

Napisałem do dostawcy części OEM, tuleja do sprowadzenia miała kosztować 150 zł, dostałem paczkę zaglądam na fakturę a tam 107,10 pln, wniosek ? Oryginały wychodzą najtaniej :laugh@2x:

• 11 months later...

Nadszedł czas wymiany tulei tylnej belki w mojej Omedze. Z tego co wyczytałem to chodzi raczej o "prosiaki". Zastanawiam się nad poliuretanem. I teraz takie pytanie, czy takie będą odpowiednie i jak z tą twardością? https://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleje-belki-tylnej-opel-omega-b-94-03-2szt.html

A może szukac gdzie indziej.

Mam identyczne już 2 lata śmigam, @Łukary też ostatnio założył :) 75sha standardowa twardość

• Like 1

16 minut temu, Michas91 napisał:

Nadszedł czas wymiany tulei tylnej belki w mojej Omedze. Z tego co wyczytałem to chodzi raczej o "prosiaki". Zastanawiam się nad poliuretanem. I teraz takie pytanie, czy takie będą odpowiednie i jak z tą twardością? https://poliuretany.olkusz.pl/pl/tuleje-belki-tylnej-opel-omega-b-94-03-2szt.html

A może szukac gdzie indziej.

Też takie założyłem i jeżdżę na nich od marca tego roku, twardość 75ShA. Jak chcesz fabryke to Lemforder, albo możesz spróbować  od OA, podobno podpasują, po małej przeróbce, sa wytrzymalsze od tych od OB, gdyż są pełne.