Trawal Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Panowie robił ktoś z was przelot do 2.5 DTI? Seryjny wydech ma coś koło 60mm średnicy, więc mniej niż 70mm to nie ma co robić prawda? I co w takim wypadku z tłumikami? Ja bym chciał chociaż jeden zostawić, ten środkowy ;-p i czy tak jak ja mając całkowitą, zdrowa serię to czy po wykonaniu takiego wydechu muszę robić jakaś mapę żeby miało to sens? Myślałem żeby zrobić taki wydech nie z kwasowki a z rury aluminiowanej, znajomy tak zrobił w swoim 1.9 TDI i żadnych problemów jeśli chodzi o materiał ;-p Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 Nie wiem jak z tłumikami ale jeżeli katy są zapchane to na pewno wyrzucenie ich da coś na plus. Jeżeli jest wszystko ok To nie wiem. Nie wiem czy nie będzie ryczeć za mocno no i na pewno emisja się zwiększy. A jak z mocą to nie wiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 z moca w dieslu przy rzebie wydechu nie podzialasz bedzie lepiej oddychac i to wszystko a kuniów nie przybedzie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 A mape zmieniałeś? Turbo? dolot czołowy w zderzak? Jak chcesz zacząć na moc to zacznij od tego. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 zmienialem, ic w zderzxak i turbo od 3.0 teoretycznie wystarcza a wydecch da ci tylko dzwiek na mocy nie zyskasz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 @Grabarz tylko wtryski zmieniales z bmw 2.5 turbo tez? Może mi ktoś powiedzieć jak juz mowimy o 3.0 czy silnik z e39 184km i 193 jest to samo? Co do swapa trzeba z omegi przełożyć? Miska, smok i pokrywe górną? Tyle? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 17, 2017 Share Posted October 17, 2017 zmienialem wtryski turbo podkrecone, samego turba nie ma sensu zmieniac najpierw tzeba cooler zmienic, co do swapa to zrobilo to kila osob na innym forum ale chyba nikomu nie udalo sie twgo ogarnac bez problemow od a do z z tego co czytalem to nie jest do konca takie p&p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 niby pasuje niby nie. Raz słyszałem, że p&p a raz, że miski i inne pierdoły trzeba zmieniać.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts