Jump to content

Przelot 2.5 DTI

Trawal

Recommended Posts

Panowie robił ktoś z was przelot do 2.5 DTI? Seryjny wydech ma coś koło 60mm średnicy, więc mniej niż 70mm to nie ma co robić prawda? I co w takim wypadku z tłumikami? Ja bym chciał chociaż jeden zostawić, ten środkowy ;-p i czy tak jak ja mając całkowitą, zdrowa serię to czy po wykonaniu takiego wydechu muszę robić jakaś mapę żeby miało to sens? Myślałem żeby zrobić taki wydech nie z kwasowki a z rury aluminiowanej, znajomy tak zrobił w swoim 1.9 TDI i żadnych problemów jeśli chodzi o materiał ;-p

Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka

Nie wiem jak z tłumikami ale jeżeli katy są zapchane to na pewno wyrzucenie ich da coś na plus. Jeżeli jest wszystko ok To nie wiem. Nie wiem czy nie będzie ryczeć za mocno no i na pewno emisja się zwiększy. A jak z mocą to nie wiem :P

z moca w dieslu przy rzebie wydechu nie podzialasz :P bedzie lepiej oddychac i to wszystko a kuniów nie przybedzie

zmienialem, ic w zderzxak i turbo od 3.0 teoretycznie wystarcza a wydecch da ci tylko dzwiek na mocy nie zyskasz

@Grabarz tylko wtryski zmieniales z bmw 2.5 turbo tez?

Może mi ktoś powiedzieć jak juz mowimy o 3.0 czy silnik z e39 184km i 193 jest to samo?

Co do swapa trzeba z omegi przełożyć?

Miska, smok i pokrywe górną? Tyle?

zmienialem wtryski turbo podkrecone, samego turba nie ma sensu zmieniac najpierw tzeba cooler zmienic, co do swapa to zrobilo to kila osob na innym forum ale chyba nikomu nie udalo sie twgo ogarnac bez problemow od a do z z tego co czytalem to nie jest do konca takie p&p

• 2 weeks later...