Sewerin Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Z klimą problem od początku. Najpierwspawanie przewodu sztywnego. Potem wymiana chłodnicy na nową. Oringi itp a dalej po tych zabiegach po napełnieniach 2miesiące i po klimie. Zawsze przy nabijaniu mówią ,że ok a potem jest jak jest. Przypuszczam ,że jeszcze może to być wina niedopasowanych oringów pod skraplaczem. Obecnie syczy klima jak żmija i wkurza... Komuś też tak syczało?Czego to może być objaw? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 a jak Dawid z kompresorem u Ciebie? i gdzie syczy zlokalizowales ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted October 18, 2017 Author Share Posted October 18, 2017 a jak Dawid z kompresorem u Ciebie? i gdzie syczy zlokalizowales ? Trzy serwisy już to lokalizowały ;-/ Syczenie słychać w kabinie pilota ;-) Pod maska nic nei syczy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 W kabinie to może parownik od klimy? Sprawdzali specjaliści? Bo dostęp podobno mega ciężki... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted October 18, 2017 Author Share Posted October 18, 2017 W kabinie to może parownik od klimy? Sprawdzali specjaliści? Bo dostęp podobno mega ciężki... No o tej części jeszcze nie słyszałem. Na powrocie do mech musze o niej wspomnieć. Dzięki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 To zapytaj odrazu o zawór rozprezny. To on tak pewnie syczy, tez miałem takie syczenie jak zaczynało brakować czynnika . Specjalistów mogę polecić w Dąbrowie górniczej jak coś. U nich robiłem i są porządni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted October 18, 2017 Share Posted October 18, 2017 Po 2 miesiącach już nie odpala klima, całkowity brak czynnika ? Czy jeszcze się włącza, ale brak efektu ? Zawór rozprężny nie tylko syczy jak brakuje czynnika, u mnie był wymieniany i syczy nawet od razu po nabiciu, przed nabiciem było 895 gram i też syczał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted October 19, 2017 Author Share Posted October 19, 2017 To zapytaj odrazu o zawór rozprezny. To on tak pewnie syczy, tez miałem takie syczenie jak zaczynało brakować czynnika . Specjalistów mogę polecić w Dąbrowie górniczej jak coś. U nich robiłem i są porządni Po 2 miesiącach już nie odpala klima, całkowity brak czynnika ? Czy jeszcze się włącza, ale brak efektu ? Zawór rozprężny nie tylko syczy jak brakuje czynnika, u mnie był wymieniany i syczy nawet od razu po nabiciu, przed nabiciem było 895 gram i też syczał. Całkowity brak czynnika... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 No to masz rozszczelniona klime i to bardzo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 19, 2017 Share Posted October 19, 2017 jedz do sensownego serwisu klimy mi sprawdzali gdzie ucieka na jakis detektor cieczy czy cos prawie jak wykrywacz metali odrazu bylo słychac gdzie ... a nabijac na ultrafiolet czy cos to bezsensu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted October 20, 2017 Author Share Posted October 20, 2017 jedz do sensownego serwisu klimy mi sprawdzali gdzie ucieka na jakis detektor cieczy czy cos prawie jak wykrywacz metali odrazu bylo słychac gdzie ... a nabijac na ultrafiolet czy cos to bezsensu W sensownym (czytaj w takim co tylko klimę robią) mi grzebali przy klimie jako drugi serwis. Wymienili zawory napełnili i ... Po tygodniu klima pitła. Pojechałem z reklamacją a tam tabliczka "Zamknięte urlop"... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 21, 2017 Share Posted October 21, 2017 Ja mam fachowców którzy nie mają urlopów ale jak nie chcesz namiarów to trudno... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted October 21, 2017 Author Share Posted October 21, 2017 Ja mam fachowców którzy nie mają urlopów ale jak nie chcesz namiarów to trudno... A nie mówiłem ,że nie chcę. Jak nie kroją jak za zboże to wrzuć proszę namiar na prv Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 @Misiek Może tu napiszemy , bedzie dla potomnych i temat uważam ,że taraz jak najbardziej na czasie robi sie lato Słuchaj jak pewnie słyszałes temat KLIMATYZACJA robi sie co raz droższy nie mowie już o drogiej naprawie i jej servisowaniu mówie o tylko jej napełnieniu . Koszt jaki ja teraz płaciłem za napełnienie to 300 zł na daną chwilę . Ja kupując omege miałem swiadomość że klima nie działała , postanowiłem sie wgłębić sie co z nia jak zrobiło sie ciepło . i wyszła nie szczelność na zaworkach na przewodach . Ty natomiast pewnie nie wiedząc co i jak tez powinienes sie udać sprawdzić czy układ masz szczelny . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 No właśnie. Muszę To ogarnąć. U mnie za sam czynnik 100g biorą od 15 do 45. Nie wiem skąd taka różnica. Sprawdzenie szczelności od 100 zł i trzeba czekać 2.5 godzinyWymiziane szajsungiem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 Nasza kochana Unia Europejska wprowadza nam te dobre zmiany. Sk....syny ebane Nowy czynnik do klimy jest mega toksyczny i pięć razy droższy. W kontakcie ze skórą powoduje nieodwracalne zmiany a jak się sztachniesz tym dzidostwem to można zejść z tego świata. Polecam do poczytania: https://autokult.pl/11721,nowy-czynnik-do-klimatyzacji-cichy-zabojca 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek_v6 Posted May 14, 2018 Share Posted May 14, 2018 sztooo, u nas serwis klimatyzacji 140-180zł, nabijanie bez ograniczeń, próżnia, ozonowanie, oleje itp no full wypas- Częstochowa i to w większym warsztacie- nie u Mirka w szopie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomeczekg Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 Jak koledzy te oringi dobieracie? Kupiłem trochę na sztuki w sklepie ale nie za bardzo pasowały, założyłem trochę nowych trochę starych, w nowym osuszaczu i skraplaczu inne szły jak oryginał, ciekawe co będzie po nabiciu. Jaką metodą najlepiej wykryć nieszczelności? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted May 15, 2018 Share Posted May 15, 2018 Albo pod ciśnieniem bodajże azotem albo czynnik z barwnikiem UV i później latareczka UV i gogle pomarańczowe Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts