Jump to content

Drążek centralny trudny wybór

Aros

Recommended Posts

Siemka, pytanko z mojej strony odnośnie drążka centralnego do omegi, co polecacie? Lemforder niestety nie dostępny :mellow@2x:  Założyłem optimala i niestety posypał się po 5kkm... Co polecacie teraz? chinol najtańszy za 100 czy febi? ruville? Jakieś macie doświadczenia z tym?

Siemka, pytanko z mojej strony odnośnie drążka centralnego do omegi, co polecacie? Lemforder niestety nie dostępny :mellow@2x:  Założyłem optimala i niestety posypał się po 5kkm... Co polecacie teraz? chinol najtańszy za 100 czy febi? ruville? Jakieś macie doświadczenia z tym?

a ja mam nófffke lmf hehe lezy od 3 lat w szafce  ::P  tych chinoli chyba nie ma sensu ;/ ?

No nie wiem co założyć... zaryzykuje chyba febi albo ruville... chociaż Łukaremu ruville też długo nie polatał...

Chyba przetestuję febiego... zobaczymy... najwyżej na wiosnę znów odkopię temat:) hehe

a ja mam nófffke lmf hehe lezy od 3 lat w szafce  ::P  tych chinoli chyba nie ma sensu ;/ ?

To może sprzedaj koledze :P

To może sprzedaj koledze :P

gdybym miał dwa to pewnie ale mam 1 sztuke a wiem ze predzej czy pozniej zdechnie u mnie

Że gdzieś nie ma nie znaczy że wszędzie, musisz szukać a reszte firm sobie darować bo przynajmniej mnie nie stać na tanie zamienniki.

Podam taki przykład co przechodziłem nie dawno, tuleje belki tylnej te małe nie prosiaki, lemfordera nigdzie nie ma, znalazłem w iparts biore 2 sztuki po 108 pln, przysyłają jedną ok druga nie ta, odsyłam, oddają kase a na stonce cena wzrasta ze 108 do 193 i dalej dostępne. Więc nie kupuję, zamawiam w Aso, dostaje tuleje za 107 zł ! Wniosek taki, nie bać się Aso i tam pytać, czasami cena może być niższa niż w psedo tanich sklepach które windują ceny jak towar na wyczerpaniu. Trochę za tymi tulejami podzwoniłem i wszędzie były niedostępne. Więc ja skromnie radze nie bawić się w chińczyki tylko szukać albo lema albo pytać u dostawców oryginałów. Bo jak to mówią oryginały wychodzą taniej.

Przerazające jest to że się powoli części kończą do naszych aut :( Niedługo zostanie Karetka albo craft :P

Zamowione 2 sztuki zobaczymy jak to będzie ;)

Boczne jakies dziadostwo maja

Przerazające jest to że się powoli części kończą do naszych aut :( Niedługo zostanie Karetka albo craft :P

No przerażające, i to już w zawieszeniu są braki. Nie wspominam o reszcie bo idzie się załamać i teraz pytanie jak doprowadzić auto do stanu dobrego jak nie ma części ? :(

Jak mam ładować jakieś Karetki, Krafty, Harty itp to czas odstawić auto pod płot.

Odnośnie linku http://www.opel-sklep.com/pl_PL/p/Drazek-srodkowy-ukladu-kierowniczego-Omega-B-LEMFORDER/968

Mamy takie info 

Dostępność: NIEDOSTĘPNY - BRAK TOWARU

Jakieś Karetki  :lol:

Nie znam takiej firmy, ale pewnie jakiś krzak jakich pełno obecnie, to kolega @skit wspomniał, więc ja nie wiem o co chodzi.

Haha Pan Karetka to klubowicz który ma wszystko czego potrzeba :D

Jakieś Karetki  :lol:

Nie znam takiej firmy, ale pewnie jakiś krzak jakich pełno obecnie, to kolega @skit wspomniał, więc ja nie wiem o co chodzi.

Pan Karetka to klubowicz który ma wszystko czego potrzeba :D

Haha Pan Karetka to klubowicz który ma wszystko czego potrzeba :D

A o to chodziło. 

Taaa ma wszystko, a co on cudotwórca czy magazyn Opla w Niemczech wykupił ?? :lol:

Wiem, że handluje używkami, miałem sytuacje, że u niego brałem, ale skończyło się to zwrotem towaru i zakupem części w Aso.

A wracając do sedna tematu to faktycznie z tym drążkiem jest problem, pytałem u dostawcy części OEM i brak :boje_sie: A u mnie jeszcze nie wymieniany...

Też niedawno wymieniałem wszystkie drążki z przodu, a że środkowy lemfa był nie dostępny kupiłem to http://allegro.pl/sidem-drazek-kierowniczy-srodkowy-opel-omega-b-94-i5213586158.html. Końcówki dałem 4x Moog'a. Zobaczymy co pierwsze padnie, narazie po 5 tyś km jest ok, ale po takim przebiegu za wiele o trwałosci nie mogę powiedzieć.

Też niedawno wymieniałem wszystkie drążki z przodu, a że środkowy lemfa był nie dostępny kupiłem to http://allegro.pl/sidem-drazek-kierowniczy-srodkowy-opel-omega-b-94-i5213586158.html. Końcówki dałem 4x Moog'a. Zobaczymy co pierwsze padnie, narazie po 5 tyś km jest ok, ale po takim przebiegu za wiele o trwałosci nie mogę powiedzieć.

no niestety z @Aros właśnie we dwóch to testowaliśmy okazało się jedne wielkie G. ... masakra

ruville także nie wiem co teraz wymidzic

dzis u Mania wjechałem na kanał i już jest luz :(

U mnie siedzi siedem, zrobione na nim jakies 10 tys i bez luzu. @barteklodz tez ma sidema i z tego co wiem zrobił na tym już całkiem sporo km i żyje:)