Jump to content

Omega b Fl wiązka deski benzyna/diesel

Sonix93

Recommended Posts

Witam, chciałbym się dowiedzieć czy wiązka elektryczna pod deską rozdzielczą w B FL jest taka sama w dieslu i benzynie ?? Mam rozbitą omegę w benzynie w full opcji, kupiłem drugą w dieslu tylko trochę biedna wersja i chciałem sobie wszystko poprzekładać między innymi chodzi mi o kolorowy wyświetlacz CID z radiem i nagłośnienie bose, dlatego wolałbym przerzucić wiązki w całości, niż rzeźbić i przerabiać. Jest ktoś w stanie odpowiedzieć na to pytanie? Nie chciałbym się niepotrzebnie narobić

Wiązki się różnią detalami, automat np nie ma czujnika sprzegla, ale ma wtyczki pod automat. Diesel ma eberspachera i pin uruchamiający go, benzyna nie ma. Takich przykładów jest milion. Inna sprawa że przekładanie wiązki pod dechą to jest taaaaka robota że jak zdejmiesz deskę to ci się odechce..... Samo porównywanie jednego z drugim jest juz przerypane.

Łatwiej dorzeźbić do istniejącej wiązki to czego ci brakuje, ale np cida będziesz musiał przekodować Techem pod disla.

Wiązki się różnią detalami, automat np nie ma czujnika sprzegla, ale ma wtyczki pod automat. Diesel ma eberspachera i pin uruchamiający go, benzyna nie ma. Takich przykładów jest milion. Inna sprawa że przekładanie wiązki pod dechą to jest taaaaka robota że jak zdejmiesz deskę to ci się odechce..... Samo porównywanie jednego z drugim jest juz przerypane.

Łatwiej dorzeźbić do istniejącej wiązki to czego ci brakuje, ale np cida  będziesz musiał przekodować Techem pod disla.

czyli jednym słowem nie ma sensu przekładać całych wiązek...

Mam jeszcze pytanie odnośnie wiązek do elektrycznych foteli, grzanych foteli przód i tył, elektrycznej rolety, czy fabrycznie wiązki powinny być gotowe czy też trzeba ciągnąć wszystko od początku ?? Obiło mi się kiedyś o uszy że wiązki są w większości gotowe

No to kolego temat taki jak u mnie tylko na moje nieszczęście ja się za to zabrałem i poległem :D Z tym że chciałem wiązkę z diesla przełożyć do benzyny. Pierwsze co się nie zgrywa to wiązka którą łączysz z silnikiem i tu jest największy problem. Reszta to są pierdoły, ale wierz mi że siedziałem nad tym ponad tydzień i odpuściłem :) Już mi się nawet nie chciało deski zakładać i jeżdżę do tej pory bez z zegarami na zipach :D dobrze że się druga składa