Jump to content
Omega Elite Klub

czujnik xenon

turmapo

Recommended Posts

Hej,

przegrzebałem forum i w miarę internet ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie.

podpowiedzcie mi proszę:

czy da się naprawić czujnik poziomowania xenonów?

zdjąć z auta, i jakoś na stole wyczyścić, coś w środku z nim zrobić?

podejmował się ktoś tego?

czy zawsze jest "wymień na nowy" / "wymień na używkę z allegro"?

nie jestem jeszcze specem w temacie, ale jak popatrzyłem sobie na niego, to mi wygląda na to, ze idea nie jest jakaś skomplikowana... jeździ sobie tuleja po czujniku w zależności od ugięcia się wahacza. chyba, że żyję w błędzie, i będzie to bardziej skomplikowane. 

chciałem do tego usiąść w sobotę, więc może mi coś podpowiecie dobrego :)

I możesz zostać pionierem w naprawie tego czujnika ;) nikt tego nie robił do tej pory

I możesz zostać pionierem w naprawie tego czujnika ;) nikt tego nie robił do tej pory

bo sprawna uzywke kupisz za 100zl :P

Mam takie wrażenie, że na tych forach omegi to sami bogacze :)

może i 100 kosztuje, ale tu 100, tam 100, zaraz jeszcze coś i to i tamto, i w sumie to na drugą omegę wyjdzie jak się to wszystko doda :)

trochę mnie to dziwi, bo omegę mam dopiero od kilku dni i z tego co już ogarnąłem to:

bfl to jest praktycznie 90% tego co b, a model jest na świecie 23 lata, więc na forach powinien być rozprarcowany co do śrubki :)

a strasznie mało jest informacji takiego typu, lub po prostu odpowiedzi typu "kup nowe/używke" :D

rozumiem, że część rzeczy może być po prostu nienaprawialna, ale po co mam wydać 100 jeśli może istnie możliwosć naprawy we własnym zakresie, a mieć 100 a nie mieć 100 to już 200 :D

Mam takie wrażenie, że na tych forach omegi to sami bogacze :)

może i 100 kosztuje, ale tu 100, tam 100, zaraz jeszcze coś i to i tamto, i w sumie to na drugą omegę wyjdzie jak się to wszystko doda :)

trochę mnie to dziwi, bo omegę mam dopiero od kilku dni i z tego co już ogarnąłem to:

bfl to jest praktycznie 90% tego co b, a model jest na świecie 23 lata, więc na forach powinien być rozprarcowany co do śrubki :)

a strasznie mało jest informacji takiego typu, lub po prostu odpowiedzi typu "kup nowe/używke" :D

rozumiem, że część rzeczy może być po prostu nienaprawialna, ale po co mam wydać 100 jeśli może istnie możliwosć naprawy we własnym zakresie, a mieć 100 a nie mieć 100 to już 200 :D

http://forum.omegaklub.eu/topic/22246-naprawa-czujnika-samopoziomowania-xenonow/#entry128233

Omega to takie auto gdzie jeden średniej klasy serwis wykonany zgodnie ze sztuką pochłonie kwotę rzędu kosztu zakupu auta, oczywiście mam tu namyśli górne kwoty z naszych portali ogłoszeniowych ;)

2 takie czujniki to 2000 pln, a za tyle można kupić całe auto, więc jak robisz Omegę to nie ma co się tym sugerować, cena części dalej jest na poziomie jak te auta były nowe i miały inną wartość. O używkach nie wspominam, bo spełniających podstawowe kryterium zadowolenia prawie ich nie ma a i sprzedających na miarę oczekiwań to ja nie spotkałem.

Więc wybór masz prosty, albo naprawiasz, lepisz itp albo kupujesz nówkę, możesz kupić używkę ale nie każdego na nią stać.

A żebym ja dodał to co wydałem za rok na swoją to bym jeździł każdy dzień w tygodniu inną, a jeżdże jedną i dalej w stanie agonalnym :laugh@2x:

I co ogarnąłeś ten czujnik xenona?? A ja mam pytanie u sb. Mi się ten czujnik rozpołowił/wypadł czy jak to nazwać.. Jak go wepchne do jednej kupy to działa, ściągłem trytką ale jakiś czas działało i znowu nie działa. Macie na to jakiś patent? czy wymień na używke ;)

Na okp była kiedyś porada ze goiść to zabezpieczał blaszką. Ja nigdy nie naprawiałem bo u mnie zawsze kończyło się zgubieniem połowy :P