turmapo Posted October 26, 2017 Share Posted October 26, 2017 Hej, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w szukajce. czy ktoś to wcześniej próbował? wyjęcie zbiorniczka, zalanie go wodą z octem, potem umycie i zamontowanie do auta. chodzi o to, że pływak cieczy chłodzącej - jest na dnie. jest fura porad typu - 160 zł nowy w aso - kup sobie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted October 27, 2017 Share Posted October 27, 2017 Hej, nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie w szukajce. czy ktoś to wcześniej próbował? wyjęcie zbiorniczka, zalanie go wodą z octem, potem umycie i zamontowanie do auta. chodzi o to, że pływak cieczy chłodzącej - jest na dnie. jest fura porad typu - 160 zł nowy w aso - kup sobie. http://forum.omegaklub.eu/topic/6442-naprawa-zbiornika-wyrownawczego-plynu-chlodzacego/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Też mi się wydaje, używke kupić i po robocie. Tylko, że są 2 rodzaje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DonPadre Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 Po prostu go wyjmij wypłukaj dobrze octem z wrzątkiem i powinno być git. Ja u siebie tak plukalem tylko w Vectrze. Jak pływaka nie ruszy to używka lub nowy faktycznie jak mówi resztą i będzie cycuś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted October 29, 2017 Share Posted October 29, 2017 A kojarzysz czym się różnią? Z tyłu zbiorniczka jest chyba dodatkowy króciec, jeden wężyk więcej. Tak mi się wydaje. Wygoogluj sobie i zobacz. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Bo są chyba 2 wersje : diesel i benzyna, jak dobrze kojarze to w dieslu jest jeden króciec mniej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Bo są chyba 2 wersje : diesel i benzyna, jak dobrze kojarze to w dieslu jest jeden króciec mniej Dokładnie tak. Diesel nie ma chyba podgrzewania przepustnicy o ile dobrze kojarzę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
danio Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 Bo są chyba 2 wersje : diesel i benzyna, jak dobrze kojarze to w dieslu jest jeden króciec mniej Dokładnie tak. Diesel nie ma chyba podgrzewania przepustnicy o ile dobrze kojarzę Dokładnie Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts