Jump to content

X20XEV problem z mocą

Danielos82

Recommended Posts

Witam ponownie, po awarii instalacji LPG postanowiłem doprowadzić silnik do ładu, mój problem jest taki auto jest słabe bardzo ledwo reaguje na pedał gazu, z początku auto szarpało przy ruszaniu tzn dławiło się podczas zmiany biegów też podmienilem przepływke poprawiło się nie szarpie i chodzi równiej ale mocy zero gorzej niż na poprzedniej. Więc tak od 2 tyś km sterownik gazu odłączony odłączone wtryski od gazu więc chodzi tylko na benzynie na kompie wszystko w normie zero błędów parametry też, silnik ma po 15,5-16 bar na każdym cylindrze sonda trochę powolna ale pracuje w pełnym zakresie. Szukać kolejnej przepływki?

nie ma co kasy wyrzucać w błoto podmienić od kogoś ... na moment zobaczyć jak sie zachowuje , dolot szczelny ?

co do rozrządu nawet o ząbek przestawiony to tu juz słychać że coś jest nie halo , ale sprawdzić mozna

U mnie w vb na wydechu był o dwa zabki przestawiony i jeździł, nic mu sie nie stało.

Ale trochu mulił

Sam ten silnik pakowałem w te auto ? rozrząd zresztą też ogólnie po założeniu było ok, potem po resecie kompa i pzejechaniu gdzieś około 1 tysiąca na samej Benzynie najpierw check od przepływki potem sonda wywaliła błąd pomyślałem że to przepływka spowodowała błąd sondy bo sonda pracuje jak należy na drugiej przepływce. Na początku mieściłem się w 12 litrach benzyny na 100 potem wzrastało i teraz pali 15-16 ręce opadają. Ale czas to doprowadzić do ładu.

może sonda padła ... zerknij tez na op com na parametry bieżące jaka temp silnika a co na wskaźniku na desce

Podgrzej rure w miejscu gdzie sonda jest i musi pójść. Ostatnio przerabiałem w vb ;)

u mnie był kiedyś przestawiony rozrząd i miała mula jak nie wiem. Ale jeżeli jest wszystko ok to albo przepływomierz albo sonda moim zdaniem..