Jump to content

Kluska 2.5 DTI.

Vision95

Recommended Posts

Siemanko, miałem fajną ome ale Wujas mi rozwalił więc postanowiłem szukać innej, chciałem upragnione 2.5 dti i automata więc tylko tego szukałem i wkońcu znalazłem ale na drugim końcu polski, dzwonie pytam, no panie rok czasu mam, córka lata do warszawy na studia bla bla ale ciężko odpala. Wtryski robione, turbo robione myślę sobie chuk, biorę. Wsiadłem w pociąg, przejechałem całą Polskę od pomorza zachodniego aż do Tomaszowa Lubelskiego I na stacje PKP Podjechała po mnie czarna klucha. :>

5a9a872deb6c5_20170830_193432(Copy).thumb.jpg.359476aac751b59d63415b5a2c0490e1.jpg

5a9a87305cf2a_20170831_072756(Copy).thumb.jpg.1dac3bc14e4ec5329c67c1c876aa3dc3.jpg

received_1487236704689307.thumb.png.e17e18f0e2bc964a25441e18174849fb.png

Co zrobiłem?:

01.09.2017
Wymieniony filtr odmy silnika -75zł

03.10.2017
Wymieniona wiązka silnika i zregenerowano wszystkie przewody pod maską. 300zł
wymieniony przepływomierz nowy - BREMI 400zł

18.10.2017
-Wymieniony olej 10w40 Shell Helix Hx7 z Filtrem oleju BOSCH. 250zł

27.11.2017
Wymieniono pompę paliwa w zbiorniku na oryginalną bo było wsadzone nie wiadomo co.. 100zł

16.01.2018
Wymieniono pompkę progową 100zł
wymieniona Filtr paliwa 50zł

08.02.2018
Odebrałem omege od lakiernika. Zrobione podłużnice, dziury w  ścianie grodziowej i tylną podłoge. 800zł

10.02.2018

wymieniono sprężyny tył. Kayaba 200zł

18.02.2018

Wymiana silnika 850 plus robocizna 2850zł

W tej cenie olej Motul X-Clean8100 5w30, filtry powietrza, paliwa, oleju, Czujnik położenia wału SWAG, Uszczelki ssącego i wydechowego i różnie pierdoły które były potrzebne.

Wtryski sprawdzone 4 dobre 2 wstawione inne. 300zł + 160zł

24.04.2018

Wymienione Haki z tyłu - TRW - 250zł

20170831_094153 (Copy).jpg

20170831_094159 (Copy).jpg

20170831_094224 (Copy).jpg

20170831_094233 (Copy).jpg

received_1486371701442474.jpeg

received_1486371744775803.jpeg

received_1486371834775794.jpeg

Edited by Vision95
  • Like 1

No witaj , fajna Omega :)

szybkiej i taniej naprawy ....

Tanio nie będzie ale za to będzie dobrze :)

Nareszcie kolejny poczciwy kopciuch ;)

Jakie mody silnika w planie?

Na start myślę mapa 200 koni jak wydoła. Ewentualnie jak zacznie padać osprzęt to wtedy wtryski z 3.0 i turbo. W najgorszym wypadku jakby mój słupek się rozleciał przy najbliższym remoncie, wjedzie 3.0 dti ;)

jak turbo 3.0 i wtryski to koniecznie intercooler :) samym programem chcesz 200 kunia? nie za duzo jak na automat?

jak turbo 3.0 i wtryski to koniecznie intercooler :) samym programem chcesz 200 kunia? nie za duzo jak na automat?

Nie wiem tak sobie machnąłem. Myśle, że pod te 190-200 koni da rade zrobić programem. Ic oczywiście ale najpierw silnik i mechanika, za ileś tam będę rzeźbił :) skrzynia ponoć jest mocna, niby ta sama co z 3.0. Powinna spokojnie wytrzymać.

Z tego co slyszalem skrzynia automat w omedze mac 400niutow wytrzymuje . A ile wytrzymuje tego.nikt nie wie :) ladny.okaz niech lata bezawaryjnie po naszych drogach :)

Z tego co slyszalem skrzynia automat w omedze mac 400niutow wytrzymuje . A ile wytrzymuje tego.nikt nie wie :) ladny.okaz niech lata bezawaryjnie po naszych drogach :)

Mam kolegę który ma ponad 200 koni i automat lata Ale coś tam były robione nie pamiętam dokładnie. Omega z wyglądu ładna Ale jest przy niej dużo pracy....

Fajna klucha :) Skóry musowo do czyszczenia i impregnacji. Życzę Ci aby to była tylko uszczelka choć wiem że te głowice czasem pękają....

Ps. Jak dorwiesz gril irmiego to ten chętnie odkupię. ;)

Witaj ;)

Ładny kolora auta, i wygląda ok, wyposażenie też jakiś skromne tam widze, co by do komfortowego przemieszczania wystarczy.

Osobiście nie widzę silnika disla w osobowym aucie, ale ma to jedną zaletę nie ma w niej LPG  ;)

Jak oceniasz moc i przyśpieszenie tej jednostki w Omedze ??

Życzę szybkiej naprawy i oby jazda tym autem sprawiała Ci radość.

Fajna klucha :) Skóry musowo do czyszczenia i impregnacji. Życzę Ci aby to była tylko uszczelka choć wiem że te głowice czasem pękają....

Ps. Jak dorwiesz gril irmiego to ten chętnie odkupię. ;)

Skóry tak jak mówisz A co do grilla jak kupię to na pewno dodam fotki tutaj Ale najpierw silnik, zawieszenie, rdza itd:)

Witaj ;)

Ładny kolora auta, i wygląda ok, wyposażenie też jakiś skromne tam widze, co by do komfortowego przemieszczania wystarczy.

Osobiście nie widzę silnika disla w osobowym aucie, ale ma to jedną zaletę nie ma w niej LPG  ;)

Jak oceniasz moc i przyśpieszenie tej jednostki w Omedze ??

Życzę szybkiej naprawy i oby jazda tym autem sprawiała Ci radość.

Dzięki dzięki. Powiem zbiera się lepiej niż stare 2.2 chociaż nie dużo. Pali trochę mniej A po za tym to ok. Może jak zrobię silnik to przybędzie parę koni bo wydaje mi się że coś jest nie tak...

Proponuje przed modyfikacją silnika zrobić pomiar na hamowni, jak i po, aby wiedzieć ile koni żyje i ile przybyło :)

W sumie nie głupie ale nie wiem co z hamownią gdzie i jak. Zapytam mechaniora to się zobaczy ;)

wyposażenie też jakiś skromne tam widze, co by do komfortowego przemieszczania wystarczy.

Skromne??

Toc to full panie ;)

Lustra skladane są? Bo pamięci foteli nie ma.

Pdc, solar, czujnik deszczu, grzane tyłki 4x

wyposażenie też jakiś skromne tam widze, co by do komfortowego przemieszczania wystarczy.

Skromne??

Toc to full panie ;)

Solar był ale wymieniona i chyba już nie ma :P

4dupy grzane

czujnik deszczeu

lusterek akurat brak

szpera

roleta elektryczna

bose

nie wiem co tam jeszcze Dildo brakuje w schowku :D

Skromne??

Toc to full panie ;)

Ja w B Fl się nie znać, zobaczyłem tylko grzaną kanapę i fotele w pełnej elektryce  :biggrin:

Ja w B Fl się nie znać, zobaczyłem tylko grzaną kanapę i fotele w pełnej elektryce  :biggrin:

Brak pamięci :P

Pięknie się prezenci :)

ale..... jak dla mnie to brakuje lotki na klapie :)i może jakiejs koncowki wydechu i juz było by miodzio

Pięknie się prezenci :)

ale..... jak dla mnie to brakuje lotki na klapie :)i może jakiejs koncowki wydechu i juz było by miodzio

Najpierw musze zrobić silnik i rudą szmate, później bede ogarniać/modzić. Lotka wjedzie jako pierwsza. Może laminat ale jak sie trafi to ori wjedzie :)

Ładna sztuka ...

Powodzenia w modach i naprawach.... 

Bezawaryjności :yes2: