Jump to content

Siemens NCDC2013 AUX poradnik

lukaszxx1990

Recommended Posts

Dla potomnych, właśnie skończyłem robić auxa w kolejnym aucie...
Kanał lewy - pin nr1 (z czerwonym linią)
Kanał prawy - pin nr4
Masa - w opisach mówią żeby podłączyć do obudowy, jeśli tak zrobicie będą zakłócenia, 
MASĘ PODŁĄCZAMY DO PINU NR10

połączenia najlepiej polutować, złożyć do kupy i gra czysto splash.gif

• Like 1

• 11 months later...

Bo ogólnie kiedyś miałem plan rozpołowić radio tak jak @Rafke zrobił i swoje wsadzić normalnie nie tracąc Cida, ale nie wiem czy mi się pyka to robić.

Też o tym myślałem, ale dalej się waham.

Generalnie rozbierasz seryjne na ile się da, ładujesz do schowka z częścią wiązki, wyprowadzasz gałkę od sterowania i montujesz drugie radio dorabiając wiązkę ISO

Robota ogólnie jest prosta tylko czasochłonna a mam penia na tyle bo jak w starej wyciągałem ncdc2013 to w chuj dymu i radio papa :)

2 tyg. siedziałem ale wywaliłem ncdc2015 do bagaja i mam swoje radio z pełnym Cidem :D

• 4 months later...
Godzinę temu, Sewerin napisał:

Nie pamiętam czy było o tym mówione.

Jeśli tak to proszę usunąć.

Interesuje mnie sprawa wejścia AUX.

Jak elektryk zrobi mi wejście AUX to gdzie to będzie w radiu w ustawieniach jak obecnie nie ma AUX?

Siema Sewek. Nie wiem jakie masz radio. W ustawienich fabrycznych co prawda AUX nie ma. Może być tak, że po podłączeniu źródła zewnętrznego będzie od razu grać. Wtedy ustawiasz pustą falę w radio i to wszystko. Zależy do jakich pinów będzie to podłączone. Ja obecnie zrobiłem wejście stereo jack 3,5 mm

DSC_1741.thumb.JPG.5f72c3c959369b15055da032b0b35680.JPG

Edited by Misiek

Ja w swoim NCDC 2015 podpiąłem się pod zmieniarkę. Jeżdżę bez magazynku. A naciskając przycisk od zmieniarki włącza mi się AUX. ;) Wszystko zgodnie z poradami na forum. @Sewerin napisz jakie masz radio to ktoś Ci podpowie co i jak. Mnie to kosztowało całe 5 PLN. gniazdo i przewód ;)

Teraz, sapciak napisał:

Ja w swoim NCDC 2015 podpiąłem się pod zmieniarkę. Jeżdżę bez magazynku. A naciskając przycisk od zmieniarki włącza mi się AUX. ;) Wszystko zgodnie z poradami na forum. @Sewerin napisz jakie masz radio to ktoś Ci podpowie co i jak. Mnie to kosztowało całe 5 PLN. gniazdo i przewód ;)

Dokładnie. Koszt niewielki. Model radia dużo ułatwi...

Edited by Misiek

W cdr2005 grzebałem przy wejściu telefonu. Układ przełączający sygnał ma parę pinów -trzeba jedynie odciąć ścieżkę audio od telefonu, dać dwa elektrolity (takie same, jakie są obok na torach audio) i w zasadzie gotowe.
Jedyny haczyk- to załączanie sygnału telefonu- trzeba by to jakoś zgrabnie zewnętrznym switchem ogarnąć, lub pobawić się jakimś prostym układem sterującym.
Na "stole" to przyzwoicie funkcjonowało. Temat porzuciłem z braku czasu, i zakupu zabawki roadmi (transmiter fm).
Układy wpinania się w tor radiowy z wejściem, jak i wyjściem sygnału było mocno wałkowane na VKP- jakby ktoś był zainteresowany, to mogę odnaleść tematy i podpiąć.
Pozdrawiam.

A jak nie, to kasetkę. Ciekawe jak z jakością...

pol_pl_Kaseta-adapter-transmiter-AUX-Jack-3-5-mm-999_1.jpg.b8df7268f1b253d6ff3a9260c118acd0.jpg

Edited by Misiek

• 4 weeks later...
W dniu 11.11.2016 o 10:54, lukaszxx1990 napisał:

Dla potomnych, właśnie skończyłem robić auxa w kolejnym aucie...
Kanał lewy - pin nr1 (z czerwonym linią)
Kanał prawy - pin nr4
Masa - w opisach mówią żeby podłączyć do obudowy, jeśli tak zrobicie będą zakłócenia, 
MASĘ PODŁĄCZAMY DO PINU NR10

połączenia najlepiej polutować, złożyć do kupy i gra czysto splash.gif

Odkopię i zapytam się. Masa do pinu 10 czy 8? Na fotce jest pin 8.

Odkopię i zapytam się. Masa do pinu 10 czy 8? Na fotce jest pin 8.
Ja dawałem na pin 10. Zero zakłóceń

Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka

• Like 1