lukaszxx1990 Posted November 11, 2016 Share Posted November 11, 2016 Dla potomnych, właśnie skończyłem robić auxa w kolejnym aucie...Kanał lewy - pin nr1 (z czerwonym linią)Kanał prawy - pin nr4Masa - w opisach mówią żeby podłączyć do obudowy, jeśli tak zrobicie będą zakłócenia, MASĘ PODŁĄCZAMY DO PINU NR10połączenia najlepiej polutować, złożyć do kupy i gra czysto 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 No i bomba. Jak z jakością dźwięku? Szum jakiś słychać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Bo ogólnie kiedyś miałem plan rozpołowić radio tak jak @Rafke zrobił i swoje wsadzić normalnie nie tracąc Cida, ale nie wiem czy mi się pyka to robić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted November 1, 2017 Share Posted November 1, 2017 Też o tym myślałem, ale dalej się waham. Generalnie rozbierasz seryjne na ile się da, ładujesz do schowka z częścią wiązki, wyprowadzasz gałkę od sterowania i montujesz drugie radio dorabiając wiązkę ISO Robota ogólnie jest prosta tylko czasochłonna a mam penia na tyle bo jak w starej wyciągałem ncdc2013 to w chuj dymu i radio papa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 2 tyg. siedziałem ale wywaliłem ncdc2015 do bagaja i mam swoje radio z pełnym Cidem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Nie pamiętam czy było o tym mówione. Jeśli tak to proszę usunąć. Interesuje mnie sprawa wejścia AUX. Jak elektryk zrobi mi wejście AUX to gdzie to będzie w radiu w ustawieniach jak obecnie nie ma AUX? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 (edited) Godzinę temu, Sewerin napisał: Nie pamiętam czy było o tym mówione. Jeśli tak to proszę usunąć. Interesuje mnie sprawa wejścia AUX. Jak elektryk zrobi mi wejście AUX to gdzie to będzie w radiu w ustawieniach jak obecnie nie ma AUX? Siema Sewek. Nie wiem jakie masz radio. W ustawienich fabrycznych co prawda AUX nie ma. Może być tak, że po podłączeniu źródła zewnętrznego będzie od razu grać. Wtedy ustawiasz pustą falę w radio i to wszystko. Zależy do jakich pinów będzie to podłączone. Ja obecnie zrobiłem wejście stereo jack 3,5 mm Edited March 25, 2018 by Misiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Ja w swoim NCDC 2015 podpiąłem się pod zmieniarkę. Jeżdżę bez magazynku. A naciskając przycisk od zmieniarki włącza mi się AUX. Wszystko zgodnie z poradami na forum. @Sewerin napisz jakie masz radio to ktoś Ci podpowie co i jak. Mnie to kosztowało całe 5 PLN. gniazdo i przewód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 (edited) Teraz, sapciak napisał: Ja w swoim NCDC 2015 podpiąłem się pod zmieniarkę. Jeżdżę bez magazynku. A naciskając przycisk od zmieniarki włącza mi się AUX. Wszystko zgodnie z poradami na forum. @Sewerin napisz jakie masz radio to ktoś Ci podpowie co i jak. Mnie to kosztowało całe 5 PLN. gniazdo i przewód Dokładnie. Koszt niewielki. Model radia dużo ułatwi... Edited March 25, 2018 by Misiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 Ja mam kaseciak jak to. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
recces Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 W cdr2005 grzebałem przy wejściu telefonu. Układ przełączający sygnał ma parę pinów -trzeba jedynie odciąć ścieżkę audio od telefonu, dać dwa elektrolity (takie same, jakie są obok na torach audio) i w zasadzie gotowe. Jedyny haczyk- to załączanie sygnału telefonu- trzeba by to jakoś zgrabnie zewnętrznym switchem ogarnąć, lub pobawić się jakimś prostym układem sterującym. Na "stole" to przyzwoicie funkcjonowało. Temat porzuciłem z braku czasu, i zakupu zabawki roadmi (transmiter fm). Układy wpinania się w tor radiowy z wejściem, jak i wyjściem sygnału było mocno wałkowane na VKP- jakby ktoś był zainteresowany, to mogę odnaleść tematy i podpiąć. Pozdrawiam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 @Sewerin to wpinaj się pod zmieniarkę. 3 przewody do wlutowania Porada gdzieś była na forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misiek Posted March 25, 2018 Share Posted March 25, 2018 (edited) A jak nie, to kasetkę. Ciekawe jak z jakością... Edited March 25, 2018 by Misiek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 19 godzin temu, Misiek napisał: A jak nie, to kasetkę. Ciekawe jak z jakością... Miałem to.Szajs i słaba jakość dźwięku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 19 godzin temu, sapciak napisał: @Sewerin to wpinaj się pod zmieniarkę. 3 przewody do wlutowania Porada gdzieś była na forum Jaką zmieniarkę jak ja mam kaseciaka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted March 26, 2018 Share Posted March 26, 2018 A co to? Nie masz tu zmieniarki? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 W dniu 11.11.2016 o 10:54, lukaszxx1990 napisał: Dla potomnych, właśnie skończyłem robić auxa w kolejnym aucie... Kanał lewy - pin nr1 (z czerwonym linią) Kanał prawy - pin nr4 Masa - w opisach mówią żeby podłączyć do obudowy, jeśli tak zrobicie będą zakłócenia, MASĘ PODŁĄCZAMY DO PINU NR10 połączenia najlepiej polutować, złożyć do kupy i gra czysto Odkopię i zapytam się. Masa do pinu 10 czy 8? Na fotce jest pin 8. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sapciak Posted April 22, 2018 Share Posted April 22, 2018 Odkopię i zapytam się. Masa do pinu 10 czy 8? Na fotce jest pin 8. Ja dawałem na pin 10. Zero zakłóceń Wysłane z mojego RNE-L21 przy użyciu Tapatalka 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomek WRO Posted April 23, 2018 Share Posted April 23, 2018 Dziękuję za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts