Mateuszpp980 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 Siemka wszystkim , wiecie może czy dużo jest roboty z założeniem tempomatu w omedze 2.2 16v? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted November 2, 2017 Share Posted November 2, 2017 To były w ogóle wersje bez tempomatu?? Miałem pierwszego golasa to był tempomat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Siemka wszystkim , wiecie może czy dużo jest roboty z założeniem tempomatu w omedze 2.2 16v? Siema, łosz Panie, to se Pan wymyślił A tak na serio to trochę jest.... Sterownik tempomatu, wiązka, manetka do sterowania, mechanizm na silniku, czujniki pod pedały Ja tam mądry jestem bo w swojej 2,2 juz mam Moze się ktoś odważył montować, to niech sie wypowie... Pozdro Zupełnie nie tak. 2.2 ma elektroniczną przepustnice. Zakładasz manetkę+w większości przypadków musisz aktywować techem. I trybi:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 Tak samo jest we wszelkiej maści dti i 2.6/3.2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 3, 2017 Share Posted November 3, 2017 przy 2,0 jest więcej dłubania linki itd... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateuszpp980 Posted November 3, 2017 Author Share Posted November 3, 2017 Czyli mogę spróbować wrzucić manete i aktywować może zatrybi . Dzięki chopy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Ewentualnie czujnik na sprzęgło dołożyć jeżeli nie masz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Dokładnie, od hamulca jest juz wszystko fabrycznie ogarnięte, zresztą od sprzęgła instalacja tez jest tylko może brakować czujnika, a jest chyba taki sam jak na hamulCu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Tyle roboty ze nawet nie ma czego zdjęć robić Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted November 5, 2017 Share Posted November 5, 2017 Siemka wszystkim , wiecie może czy dużo jest roboty z założeniem tempomatu w omedze 2.2 16v? Siema, łosz Panie, to se Pan wymyślił A tak na serio to trochę jest.... Sterownik tempomatu, wiązka, manetka do sterowania, mechanizm na silniku, czujniki pod pedały Ja tam mądry jestem bo w swojej 2,2 juz mam Moze się ktoś odważył montować, to niech sie wypowie... Pozdro Zupełnie nie tak. 2.2 ma elektroniczną przepustnice. Zakładasz manetkę+w większości przypadków musisz aktywować techem. I trybi:) W swoim Chińskim Op-com też mam opcje aktywowania tempomatu. Tylko cod car pass.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateuszpp980 Posted November 8, 2017 Author Share Posted November 8, 2017 No to dzięki za odpowiedzi jeśli będzie czego robić zdjęcia to zrobię dzięki za podpowiedzi może na spocie podziękuję inaczej %% Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted November 8, 2017 Share Posted November 8, 2017 Mam manetke na sell jak cos Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Witajcie, czyli jak dobrze wyczytałem manetke mam, to muszę znaleźć kogoś z techem, co aktywuje tempomat, lub poszukać czujnika na skrzyni?? Chodzi mi o silnik 2,6, proszę o porady gdzie szukać czujnika Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 36 minut temu, maniack napisał: Witajcie, czyli jak dobrze wyczytałem manetke mam, to muszę znaleźć kogoś z techem, co aktywuje tempomat, lub poszukać czujnika na skrzyni?? Chodzi mi o silnik 2,6, proszę o porady gdzie szukać czujnika Załóż manetkę i zobacz, czasem tempomat jest aktywowany i nie trzeba nic robić. Nic więcej nie powinno ci być do tego potrzebne. Jeśli nie zadziała to Tech i będzie cacy 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted July 9, 2019 Share Posted July 9, 2019 Z tego co widziałem na zdjęciach to manetke mam, zrobię zdjęcie,mam taką jak na linku, może odepne ja i podlacze jeszcze raz Przełącznik z tempomatem OPEL VECTRA B OMEGA B C 7437073183 - Allegro.pl Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 13 godzin temu, maniack napisał: Z tego co widziałem na zdjęciach to manetke mam, zrobię zdjęcie,mam taką jak na linku, może odepne ja i podlacze jeszcze raz Przełącznik z tempomatem OPEL VECTRA B OMEGA B C 7437073183 - Allegro.pl 1 MB · 2 pobrania Jesli masz założoną i nie działa to tylko tech 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kmx Posted July 10, 2019 Share Posted July 10, 2019 (edited) Panowie, przy okazji tematu zapytam tak z innej beczki trochę, mianowicie dołożenie tempomatu do 3.0 manual? Prawdopodobnie fabrycznie u mnie był, mam manetkę, poza tym to mv6 więc no raczej bogata opcja.. Natomiast nie mam drugiej linki oraz silniczka przy przepustnicy.. Jak się za to zabrać? Edited July 10, 2019 by kmx Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted July 12, 2019 Share Posted July 12, 2019 Silnieczek nie był przy przepustnicy tylko w okolicy zbiorniczka płynu chłodniczego, na podłużnicy. Wyglądał tak: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted August 29, 2019 Share Posted August 29, 2019 witajcie dzis podlaczylem omege pod opcoma by wlaczyc tempomat,ale brakuje jakiegos modulu,manetka jest,prosze podpiwedzcie co kupic i gdzie zamontowac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted August 30, 2019 Share Posted August 30, 2019 Jeśli auto z silnikiem 2.0 ,3.0 2.5 to do tempomatu potrzebny zestaw taki jak na foto od @skit. Bo przepustnica jest na linkę Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maniack Posted August 31, 2019 Share Posted August 31, 2019 Silnik 2,6 v6 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bobek Posted September 4, 2019 Share Posted September 4, 2019 http://www.opelomegaforum.pl/viewtopic.php?f=18&p=144220 Może te info się przyda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts