Jump to content

Tempomat 2.2 16v

Mateuszpp980

Recommended Posts

Siemka wszystkim , wiecie może czy dużo jest roboty z założeniem tempomatu w omedze 2.2 16v?

Siema, łosz Panie, to se Pan wymyślił :)

A tak na serio to trochę jest....

Sterownik tempomatu, wiązka, manetka do sterowania, mechanizm na silniku, czujniki pod pedały

Ja tam mądry jestem bo w swojej 2,2 juz mam :)

Moze się ktoś odważył montować, to niech sie wypowie...

Pozdro

Zupełnie nie tak. 2.2 ma elektroniczną przepustnice. Zakładasz manetkę+w większości przypadków musisz aktywować techem. I trybi:)

Dokładnie, od hamulca jest juz wszystko fabrycznie ogarnięte, zresztą od sprzęgła instalacja tez jest tylko może brakować czujnika, a jest chyba taki sam jak na hamulCu :)

Siemka wszystkim , wiecie może czy dużo jest roboty z założeniem tempomatu w omedze 2.2 16v?

Siema, łosz Panie, to se Pan wymyślił :)

A tak na serio to trochę jest....

Sterownik tempomatu, wiązka, manetka do sterowania, mechanizm na silniku, czujniki pod pedały

Ja tam mądry jestem bo w swojej 2,2 juz mam :)

Moze się ktoś odważył montować, to niech sie wypowie...

Pozdro

Zupełnie nie tak. 2.2 ma elektroniczną przepustnice. Zakładasz manetkę+w większości przypadków musisz aktywować techem. I trybi:)

W swoim Chińskim Op-com też mam opcje aktywowania tempomatu. Tylko cod car pass....

• 1 year later...

Witajcie, czyli jak dobrze wyczytałem manetke mam, to muszę znaleźć kogoś z techem, co aktywuje tempomat, lub poszukać czujnika na skrzyni?? Chodzi mi o silnik 2,6, proszę o porady gdzie szukać czujnika

36 minut temu, maniack napisał:

Witajcie, czyli jak dobrze wyczytałem manetke mam, to muszę znaleźć kogoś z techem, co aktywuje tempomat, lub poszukać czujnika na skrzyni?? Chodzi mi o silnik 2,6, proszę o porady gdzie szukać czujnika

Załóż manetkę i zobacz, czasem tempomat jest aktywowany i nie trzeba nic robić. Nic więcej nie powinno ci być do tego potrzebne. Jeśli nie zadziała to Tech i będzie cacy :)

• Like 1

Z tego co widziałem na zdjęciach to manetke mam, zrobię zdjęcie,mam taką jak na linku, może odepne ja i podlacze jeszcze raz 

Przełącznik z tempomatem OPEL VECTRA B OMEGA B C 7437073183 - Allegro.pl

13 godzin temu, maniack napisał:

Z tego co widziałem na zdjęciach to manetke mam, zrobię zdjęcie,mam taką jak na linku, może odepne ja i podlacze jeszcze raz 

Przełącznik z tempomatem OPEL VECTRA B OMEGA B C 7437073183 - Allegro.pl 1 MB · 2 pobrania

Jesli masz założoną i nie działa to tylko tech :)

• Like 1
  • Thanks 1

Panowie, przy okazji tematu zapytam tak z innej beczki trochę, mianowicie dołożenie tempomatu do 3.0 manual? Prawdopodobnie fabrycznie u mnie był, mam manetkę, poza tym to mv6 więc no raczej bogata opcja.. Natomiast nie mam drugiej linki oraz silniczka przy przepustnicy.. Jak się za to zabrać? :D

Edited by kmx

Silnieczek nie był przy przepustnicy tylko w okolicy zbiorniczka płynu chłodniczego, na podłużnicy. Wyglądał tak: image.png

• 1 month later...

witajcie dzis podlaczylem omege pod opcoma  by wlaczyc tempomat,ale brakuje jakiegos modulu,manetka jest,prosze podpiwedzcie co kupic i gdzie zamontowac :)

Jeśli auto z silnikiem 2.0 ,3.0 2.5 to do tempomatu potrzebny zestaw taki jak na foto od @skit. Bo przepustnica jest na linkę