Jump to content

Kable zapłonowe 2 rodzaje długości, które wybrać?

CzasiU

Recommended Posts

Witam

Panowie i Panie mam taki problem. Chciałem dzisiaj zamówić części (świece i kable zapłonowe) do mojej Omegi. Zdecydowałem się na zestaw, świece NGK V-line nr 23 (2-elektrodowe) i kable zapłonowe też NGK. Posiadam B FL 2.5v6 2000r i do mojej Omiś znalazło 2 rodzaje kabli zapłonowych, różnią się one długością.

Pierwszy zestaw kabli: najkrótszy ma 17cm a najdłuższy 95cm.

Drugi zestaw kabli: najkrótszy ma 30cm a najdłuższy 80cm.

Jest ktoś w stanie mi powiedzieć albo jeżeli ma taką możliwość zmierzyć, w który zestaw kabli mam się zaopatrzyć?

Za pomoc z góry dzięki!

Witam

Panowie i Panie mam taki problem. Chciałem dzisiaj zamówić części (świece i kable zapłonowe) do mojej Omegi. Zdecydowałem się na zestaw, świece NGK V-line nr 23 (2-elektrodowe) i kable zapłonowe też NGK. Posiadam B FL 2.5v6 2000r i do mojej Omiś znalazło 2 rodzaje kabli zapłonowych, różnią się one długością.

Pierwszy zestaw kabli: najkrótszy ma 17cm a najdłuższy 95cm.

Drugi zestaw kabli: najkrótszy ma 30cm a najdłuższy 80cm.

Jest ktoś w stanie mi powiedzieć albo jeżeli ma taką możliwość zmierzyć, w który zestaw kabli mam się zaopatrzyć?

Za pomoc z góry dzięki!

raczej zestaw pierwszy, ponieważ masz cewkę z gniazdem do góry, dłuższe do cewki z gniazdem z boku są. ale oba pasują do cewki z gniazdem od góry

temat przerabiałem zamowilem krótsze niby by pasowało ale ta 17 była na moje oko bardzo naciagnieta zamóiwłem długi bylo git

temat przerabiałem zamowilem krótsze niby by pasowało ale ta 17 była na moje oko bardzo naciagnieta zamóiwłem długi bylo git

A ta najdłuższa 80cm, spokojnie da radę?

Nie będzie naciągnięta za bardzo. Czyli mówisz brać ten zestaw drugi, 30cm i 80cm

A ta najdłuższa 80cm, spokojnie da radę?

Nie będzie naciągnięta za bardzo. Czyli mówisz brać ten zestaw drugi, 30cm i 80cm

nie bedzie od cewki do 1 lub 2 cylindra spokojnie 80 starcza no ja wziołem długi bo krótki mi osobicie nie pasował

• 1 year later...

Witam podłącze się do tematu 

Beru ZEF 1152 

34cm 40cm 55cm 55cm 65cm 80cm

silnik x30xe cewka z owalną wtyczką będzie to działać?

pozdro

Kup Boscha jak fabryka nakazała i będzie w sam raz ani nie za długie ani nie za krótkie , takie ja mam i żadnej plątaniny

To coś trafiłeś jakiś felerny, ja mam Boscha 1.5roku  i bez zarzutu,tak samo cewka 

Edited by PawelP

W dniu 29.05.2019 o 19:01, marcinte1981 napisał:

Witam podłącze się do tematu 

Beru ZEF 1152 

34cm 40cm 55cm 55cm 65cm 80cm

silnik x30xe cewka z owalną wtyczką będzie to działać?

pozdro

Cewkę masz w górę wtykami czy w bok, w stronę grodzi? Jeśli w bok to będą ok, jeśli w górę to potrzebujesz ten drugi rodzaj (krótszych) kabli, oczywiście oba będą działały ale będzie niepotrzebna pajęczyna.