Jump to content

Wymiana amortyzatora, teleskopu schowka pasażera.

B0Cygano

Recommended Posts

Witam, czy ktoś wymieniał ten amortyzatorek schowka od strony pasażera ??

U mnie strasznie słabo działa, a pytałem u dostawcy ori cześci i brak. Tak więc pytanie stosował ktoś jakiś zamiennik i tym podobne ? Wymiana to chyba skomplikowana nie jest.

kupic caly schowek z dobrym teleskopem i przelozyc tylko front, ostatnio taki zabieg mi rysiu przeporwadzil bo sie ulamal uchwyt do ktorego jest zamonotwany silownik

kupic caly schowek z dobrym teleskopem 

Ale ja w cuda nie wierze.

No chyba, że jesteś cudotwórcą i potrfisz załatwić taką rzecz używaną, to chętnie zanabęde na drodze kupna ;)

W Twoim przypadku jak miałeś połamany uchwyt to wymiana części schowka była uzasadniona, ja za to nie ,zamierzam wymieniać mojego dobrze wyglądającego schowak na jakąś używkę, bo u mnie do wymiany jest tylko amortyzatorek, który jest osobną częścią wymienną.

A po drugie, to żaden używany amortyzatorek nie będzie w 100 % sprawny, ta część się zużywa i traci swoje właściwości, to nie zaślepka z plastiku co jak jej nikt nie porysował i nie nadłamał to może dalej pełnić swoje funkcje.

kupujesz schowek z dobrym teleskopem za 20 zl i dziala w czym problem? zamykasz i otwierasz codziennie tak jak drzwi kierowcy? nie, wiec jak zainwestujesz 20 zl w uzywany schowek albo zniszczony z urwana klamka za 15 zl i przelozysz teleskop dos wojego bedziesz sie cieszyl kolejne kilka lat i na pewno ci sie zwroci

• 2 months later...

Finalnie temat rozwiązany, udało się nabyć używany teleskop w lepszym stanie niż mój od Krzysztofa N.

Wymiana teleskopu i nie ma potrzeby wymiany pół schowka :)