B0Cygano Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Witam, czy ktoś wymieniał ten amortyzatorek schowka od strony pasażera ?? U mnie strasznie słabo działa, a pytałem u dostawcy ori cześci i brak. Tak więc pytanie stosował ktoś jakiś zamiennik i tym podobne ? Wymiana to chyba skomplikowana nie jest. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 kupic caly schowek z dobrym teleskopem i przelozyc tylko front, ostatnio taki zabieg mi rysiu przeporwadzil bo sie ulamal uchwyt do ktorego jest zamonotwany silownik Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 16, 2017 Author Share Posted November 16, 2017 kupic caly schowek z dobrym teleskopem Ale ja w cuda nie wierze. No chyba, że jesteś cudotwórcą i potrfisz załatwić taką rzecz używaną, to chętnie zanabęde na drodze kupna Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 no ja taki na szrocie dorwalem za bezcen z fabrycznym telefonem i jakos dziala jestes czlowiekiem malej wiary Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 Patrze temat chyba mało poruszany. A jak ja nie nawidze takich sytuacji jak chcesz coś naprawić a części brak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Kupujesz uzywke i co za problem? Przekladasz front i po temacie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 19, 2017 Author Share Posted November 19, 2017 W Twoim przypadku jak miałeś połamany uchwyt to wymiana części schowka była uzasadniona, ja za to nie ,zamierzam wymieniać mojego dobrze wyglądającego schowak na jakąś używkę, bo u mnie do wymiany jest tylko amortyzatorek, który jest osobną częścią wymienną. A po drugie, to żaden używany amortyzatorek nie będzie w 100 % sprawny, ta część się zużywa i traci swoje właściwości, to nie zaślepka z plastiku co jak jej nikt nie porysował i nie nadłamał to może dalej pełnić swoje funkcje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted November 20, 2017 Share Posted November 20, 2017 kupujesz schowek z dobrym teleskopem za 20 zl i dziala w czym problem? zamykasz i otwierasz codziennie tak jak drzwi kierowcy? nie, wiec jak zainwestujesz 20 zl w uzywany schowek albo zniszczony z urwana klamka za 15 zl i przelozysz teleskop dos wojego bedziesz sie cieszyl kolejne kilka lat i na pewno ci sie zwroci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 31, 2018 Author Share Posted January 31, 2018 Finalnie temat rozwiązany, udało się nabyć używany teleskop w lepszym stanie niż mój od Krzysztofa N. Wymiana teleskopu i nie ma potrzeby wymiany pół schowka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts