Jump to content

Moja Omcia. ;)

Juanita

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

A Witamy Witamy ...

No opisane fest :) Nie martw sie , robisz to co my  :P człowiek robi sie czerwony jak widzi kwote do zapłacenia ale cóż kasa wyłożona ... To czyni z nas  prawdziwych  omego-maniaków  :lol:

W takim razie bezawaryjności i do zobaczenia ;)

A Witamy Witamy ...

No opisane fest :) Nie martw sie , robisz to co my  :P człowiek robi sie czerwony jak widzi kwote do zapłacenia ale cóż kasa wyłożona ... To czyni z nas  prawdziwych  omego-maniaków  :lol:

W takim razie bezawaryjności i do zobaczenia ;)

To prawda. :) Mam nadzieję że największe wydatki za mną.Jeszcze tylko nowe oponki na lato,maty grzewcze w siedzeniach do wymiany i plastki w środku do porząku doprowadzić(wiadomo,pseudopowłoka podrapana)....I odetchnę! ::)  Do zobaczyska! ;)

Ładny kombiacz :) hmm powiedział bym zeby ją niżej połozyć :)

Tak jak pisałam...Kupa kasy poszła w doprowadzenie stanu technicznego i blach do porządku.Lubię jechac na przegląd i zjechać z rolek z uśmiechem na twarzy że wrzystko jest sprawne w moim samochodzie. ;) Teraz na lato nowe oponki bo felgi 17 juz czekają w piwnicy. ;;) A potem kto wie...Może zajmę się modernizacją zawieszenia.Ale to komuś kto ma pojęcie raczej zlecę. :)

Siema Juanita.

Mam na imię Marian.Miło mi ze chcesz być z nami.

Proszę zapiąć pasy za chwilę odlatujemy ::)

Fajna Omega! Powaga ,nareszcie Omega z lakierem bo tutaj moda na Omegi w podkładzie bo na lakier nie stykneło im siana.

Hello.Moje imię zawarte jest w nicku.Wystarczy odjąć dwie litery z przodu. ;;) Oczywiście że chcę być w gronie ludzi tak zwariowanych w swojej pasji jak ja.. ::D A lakier,no cóż,wymagający ale najpiękniejszy jaki mógł sie trafić. I to oryginalny.Jedynie elementy które remontowałam są pokryte drugi raz.Ale bez szpachli tyle co w miejscu gdzie ruda zeżarła. :)  Pozdarwiam z nadzieją że kiedyś wspólnie polatamy naszymi Omegami. ;)

Niestety, obawiam się że to się nigdy nie skończy :D Zwłaszcza jak zalogowałaś się na to forum :D Zobacz mój podpis :D

Niestety, obawiam się że to się nigdy nie skończy :D Zwłaszcza jak zalogowałaś się na to forum :D Zobacz  mój podpis :D

:D ::D :D  Nie strasz..bo portfel jeszcze nie odżył....Dwa dni temu chłodnicę wymieniałam a renowację podwozia jeszcze spłacam. :P  :D

A moje imie tez jest w nicku ,tylko ze: aflasinus÷cotangens*absfg(pierwiastek z qwert) +hjk.I teraz co nawazniejsze czytać wszystko od tyłu i pod kątem 75.99° patrzac od strony zachodniej ale liczac od południowej .....i wyjdzie wynik.

A cóż to za riposta? :D  Czyżbyś nie rozszyfrował mojego imienia czy zły humor dziś mamy?  :D ;)

A moje imie tez jest w nicku ,tylko ze: aflasinus÷cotangens*absfg(pierwiastek z qwert) +hjk.I teraz co nawazniejsze czytać wszystko od tyłu i pod kątem 75.99° patrzac od strony zachodniej ale liczac od południowej .....i wyjdzie wynik.

A cóż to za riposta? :D  Czyżbyś nie rozszyfrował mojego imienia czy zły humor dziś mamy?  :D ;)

Nie, to po prostu digi.Wszystko w normie. :lol:

"Jak obiecałam tak czynię.Przedstawiam swoją 18 latkę.Rocznik 1999,silnik 2,2 16V." 

Albo ktoś pomylił rocznik albo był zmieniony silnik. W 99 były jeszcze 2.0 16V. Sprawdź w dokumentach .

Ale autko zacne 

Nie, to po prostu digi.Wszystko w normie. :lol:

Aaaa,jako początkująca to jeszcze Was nie znam. :) Już się wystraszyłam ze to taki nerwowy rocznik,ha,ha... ::D Dzięki slawko za wyjaśnienie. ;)

"Jak obiecałam tak czynię.Przedstawiam swoją 18 latkę.Rocznik 1999,silnik 2,2 16V." 

Albo ktoś pomylił rocznik albo był zmieniony silnik. W 99 były jeszcze 2.0 16V. Sprawdź w dokumentach .

Ale autko zacne 

To jedna z pierwszych Omeg B FL które zjechały z taśmy. ::) Data "urodzenia"15-10-99 a modelowo 2000.Możliwe że w B był taki 2,0 ale w mojej juz jest 2,2.Dołączam fotkę  pierwszej strony z raportu o mojej Omci.

20171116_163435.thumb.jpg.b2acb53bfad3a3bd3c4ac9803c2757bc.jpg

No fakt. Dokument potwierdza.  :)

Jeszcze chrzest bojowy na you i bedzie git ;;)

Wielu poległo oj wielu.

A jak mowi stare chińskie przysłowie:kazdy musi przejsc na you :lol: tymbardziej tutaj na forum.

Chrzest bojowy?Hmmmm??? Na czym polega? :o

Jak go przejdziesz to się dowiesz.  :boje_sie:

No fakt. Dokument potwierdza.  :)

Jeszcze chrzest bojowy na you i bedzie git ;;)

Wielu poległo oj wielu.

A jak mowi stare chińskie przysłowie:kazdy musi przejsc na you :lol: tymbardziej tutaj na forum.

Chrzest bojowy?Hmmmm??? Na czym polega? :o

Jak go przejdziesz to się dowiesz.  :boje_sie:

Okej.Gdzie i kiedy? :)

Musisz byc czujna :D aha i pamiętaj jak ktos do kogos krzywo sie odezwie to tylko to tak wyglada i digi to czlowiek ktorego albo sie kocha albo nienawidzi :D takze dasz rade

Musisz byc czujna :D aha i pamiętaj jak ktos do kogos krzywo sie odezwie to tylko to tak wyglada i digi to czlowiek ktorego albo sie kocha albo nienawidzi :D takze dasz rade

Łojej...czyżbym sie krzywo odezwała? Kurczę to nie było zamierzone.Ba,nawet nie wiem o co chodzi. ::) Dam radę,zawsze daję. ;;) A ten chrzest...no strach sie bać,normalnie.Nie znasz dnia ani godziny...

Spoko jak się kiedyś zdenerwujesz ze ktoś coś źle na ciebie napisał to znaczy ze oblalas :P

Oma ładna :) pamiętaj ze ten silnik od 3500 obr/min pokazuje swoje życie :)

Witaj Anito miło Cię znowu widzieć na forum :)

Rocznik auta taki sam jak u mnie, tyle, że ja mam B :D Kolor piękny  ;)

Co do tego co wymieniłaś w aucie to taka podstawa, żadnych grubych robót nie miałaś i powinnaś być z tego zadowolona. Co do blacharki z autopsji wiem, że jest kosztowna a, że Omega lubi wiązać się z rudą to naprawy blacharskie są nie nieuniknione jeżeli chcesz auto zachować dla siebie i mieć radość wsiadając do niego.

Według mnie zrobiłaś, że założyłaś gaz, powinnaś słuchać swojego sumienia, no ale stało się już :rain:

Ale życzę wytrwałości i zadowolenia z posiadanego auta :)

Witaj Anito miło Cię znowu widzieć na forum :)

Rocznik auta taki sam jak u mnie, tyle, że ja mam B :D Kolor piękny  ;)

Co do tego co wymieniłaś w aucie to taka podstawa, żadnych grubych robót nie miałaś i powinnaś być z tego zadowolona. Co do blacharki z autopsji wiem, że jest kosztowna a, że Omega lubi wiązać się z rudą to naprawy blacharskie są nie nieuniknione jeżeli chcesz auto zachować dla siebie i mieć radość wsiadając do niego.

Według mnie zrobiłaś, że założyłaś gaz, powinnaś słuchać swojego sumienia, no ale stało się już :rain:

Ale życzę wytrwałości i zadowolenia z posiadanego auta :)

Hej,hej! Dziękuję! ::) Gaz tak jak pisałam,założyłam by smigać.Inaczej autko by stało.Wytrzymałam 3 miesiące a potem odpuściłam tankowanie samej benzyny. Jeżdżę głównie po mieście.A jak już w trasę to zazwyczaj dłuższą.Decyzję podjęłam jak wyjazd do Niemiec na święta (700 km w jedną) kosztował mnie prawie 800 zeta....(na samą benzynę).Także wiesz... A teraz cieszę się jazdą moja tylnonapędówką. ::)  I nigdy tej decyzji nie żałowałam.Gaz (prawie 3000) zwrócł się po pół roku.  ::) Ale teraz zawsze jest pół baku benzynki  i zawsze 98 . ;)

Spoko jak się kiedyś zdenerwujesz ze ktoś coś źle na ciebie napisał to znaczy ze oblalas :P

Oma ładna :) pamiętaj ze ten silnik od 3500 obr/min pokazuje swoje życie :)

Nie zdenerwowałam się...Bardziej zdziwiłam.Bo ja to twarda babka jestem a tu takie fochy,ha,ha.. .:D A co do chrztu...spodziewałam się bardzej jakiegoś rzucania toporami do drzewa przy którym stoję na jakimś zlocie niż czegoś takiego. ;) No ale dobra,oblałam,trzeba żyć dalej. ;;) Dzięki za info. ;)

Witamy w gronie maniaków . Co do listy rzeczy zainwestowanych i napraw blacharko lakierniczych nie ma się co przejmować. Po prostu lepiej tego nie sumować i nie myśleć.   :D

Hej pawelino. ::) Oj zauważyłam,na szczęście MIŁOŚĆ CI WSZYSTKO WYBACZY! ::D Za to mam satysfakcję jak ktoś patrzy z podziwem.Raz nawet stałam w kolejce a przede mna trzech gości (nie wiedzieli że jestem właścicielką) podziwiali przez szybę lokalu  moja furkę.... Miło na sercu... :)