Skandal Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Witam. Mam takowy problem. Wyrzuciłem dziś z omegi kiczowatego pioneera i zastąpiłem go oryginalnym zestawem, który nawet widniał w VINie. Problem jest następujący, radio nie chciało żadnego kodu, od razu zaczęło fajnie chodzić lecz ze zmieniarką już nie poszło tak fajnie Przełączając na płyty wyświetla się CD-SAFE, lecz nie mogę nigdzie wpisać kodu. Trzymam przycisk (kółko) i po chwili trzymając przycisk włączam radio i nic, od razu odpala Tunera i o żaden kod nie woła. Zmieniarka raczej sprawna, bo podmieniałem i problem ten sam Ktoś wie co jest nie tak? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Witam. Mam takowy problem. Wyrzuciłem dziś z omegi kiczowatego pioneera i zastąpiłem go oryginalnym zestawem, który nawet widniał w VINie. Problem jest następujący, radio nie chciało żadnego kodu, od razu zaczęło fajnie chodzić lecz ze zmieniarką już nie poszło tak fajnie Przełączając na płyty wyświetla się CD-SAFE, lecz nie mogę nigdzie wpisać kodu. Trzymam przycisk (kółko) i po chwili trzymając przycisk włączam radio i nic, od razu odpala Tunera i o żaden kod nie woła. Zmieniarka raczej sprawna, bo podmieniałem i problem ten sam Ktoś wie co jest nie tak? A ja myślałem, że tylko ja tu jestem takim tradycjonalistom, że wkładam fabryczne rozwiązania a wyrzucam chińskie świecidełka, ale czapki z głów za ten ruch Co do problemu sam walczę ze zmieniarką i jej dołożeniem i powiem trudny przeciwnik, lecz ja mam inne radio i do kodu jeszcze nie doszedłem. Co do Twojego problemu przed przytrzymaniem kółeczka i włączeniem radia masz włączony zapłon ?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skandal Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 Wcześniej wizualnie radio do niczego nie pasowało, a teraz wygląda przyjemnie ^^ Na włączonym, wyłączonym... Próbowałem już chyba wszystkich możliwych opcji :-( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 Co mi jeszcze przychodzi do głowy to sprawdź zasilanie zmieniarki, bezpiecznik nr 4, albo sama zmieniarka jest zablokowana po przez wpisywanie kilkukrotnie nie właściwego kodu. Czy wcześniej ten sprzęt działał, czy dokupiłeś i nie działa ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skandal Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 Mam dwie zmieniarki i obojętnie która jest podłączona i tak nie można wejść do opcji z wpisywaniem kodu. Ale mi teraz sprzedałeś klina ! Otwieram skrzynkę z bezpiecznikami a tam - nie ma Ani bezpiecznika ani pinów A według VINu moja oma posiadała 6-płytową zmieniarkę. Kostka w bagażniku też jest i podpinając do niej zmieniarkę zaczyna mieszać płytami (obie mieszają) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 18, 2017 Share Posted November 18, 2017 U mnie zmieniarki nie było, wiązka od bagażnika nie dochodziła do radia, kupiłem ori kabel, nowy od radia pod zmieniarkę i co tylko laser podświetla się a na wyświetlaczu NO CD, no ale w przypadku CCRT700 podobno trzeba jeszcze techem coś ustawiać, żeby radio zobaczyło zmieniarkę. Zadzwoniłem do firmy CA i gość mi powiedział, że zmieniarka powinna mieć dwa plusy jeden stały i drugi po stacyjce i przypomniało mi się te puste miejsce w skrzynce bezpieczników nr 4 i brak pinów aby włożyć tam bezpiecznik. Dziwne jest to, że u Ciebie zmieniarka była ale brak pinów dla bezpiecznika. A sytuacja u Ciebie dla mnie wygląda to tak, że nie masz drugiego zasilania dla zmieniacza i nie możesz wprowadzić kodu po przekręceniu stacyjki, bo podobnie jest z radiem, jak je podłączysz pojawia się napis "Radio Safe" a jak przekręcasz kluczyk to pojawia się pole do wpisania kodu. To tylko takie moje dywagacje, po przeczytaniu kilku wątków z przed lat i po obserwacji swojego sprzętu. A jak będziesz coś działał, przy bezpieczniku tym nr 4 to podziel się co i jak, bo sam muszę to ogarnąć a ze mnie taka ciemna istota elektryczna A może jakiś master elektryczny z tego forum podpowie prosto i logicznie skąd podciągnąć kable do bezpiecznika nr 4 ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skandal Posted November 18, 2017 Author Share Posted November 18, 2017 Unique, dzięki ! Okazało się, że bezpiecznik jest całkiem niepotrzebny, po mocnym wciśnięciu kluczyka i odpaleniu radia trzymająć przycisk z kółkiem wyskoczył ekran z kodem do wpisania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted November 19, 2017 Share Posted November 19, 2017 Unique, dzięki ! Okazało się, że bezpiecznik jest całkiem niepotrzebny, po mocnym wciśnięciu kluczyka i odpaleniu radia trzymająć przycisk z kółkiem wyskoczył ekran z kodem do wpisania Powiedz mi jeszcze jak zmienirka CDC2 radzi sobie z nagrywanymi płytami ? Jak już ją odpaliłeś Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts