Jump to content

Bordo Omega Charliego

Charlie

Recommended Posts

Na sam początek chciałem się przywitać z wszystkimi ponieważ jestem tu nowy jak widać :D

Więc, tak Opel Omega z 1996 roku, 2.0 16V 136KM B+G. Wyposażenie wiadomo wszystko w prądzie, fotele welur. 

W sumie to za bardzo nie ma co opisywać, bo to na chwilę obecną zwykłe seryjne auto :)

A, jaka jest zwykła Omega 2.0 to każdy wie, niestety, ale słabe to to xD Już chętnie bym się przesiadł na troszkę większy silnik, ale to z czasem, lecz też Opel Omega, bo jak kupiłem pierwszy raz to szczerze mówiąc po pierwszej jeździe się zakochałem w tym aucie :D

Plany jakie są to założyć aluski, które już w sumie czekają, a przez zimę może, je odmaluje :)

Chciałbym założyć gwint, ale niestety pierwsze co to trzeba pospawać podłogę. 

I tu pytanie do was opłaca mi się to robić? Nie ma jakiejś tragedii, ale parę dziur jest. 

Więc, zarzucam pare fotek no i zapraszam do komentowania i oceniania :D 

PS. Nie jestem z Dębicy, ale z Niska i furka nie została jeszcze przerejestrowana :P

ASz4ozM.jpg

DPefguK.jpg

GA26bn0.jpg

8H7I0Eb.jpg

A, tu aluski, które już czekają :D 17 cali ::)

I2YPFtj.jpg

Powitac kolege, skąd dokładnie jestes?

Blisko siebie mamy, można ogarnąć spota ;)

Okolice osieka po drugiej stronie wisly ;)

W sumie jest nas dwoch gejow z tych stron ;)

Okolice osieka po drugiej stronie wisly ;)

W sumie jest nas dwoch gejow z tych stron ;)

No to i tak nie daleko :D

haha mam się bać ? xD

Grill do wymiany na pierwszym miejscu :D

Tak wiem, wiem właśnie :D Na razie założę ori, ale myślę nad Steinmetzem :D

Siema, fajna baza pod dalsze zabawy :) Jak by co mam coś tam jeszcze w Z549 :)

Siema, fajna baza pod dalsze zabawy :) Jak by co mam coś tam jeszcze w Z549 :)

Kurde jak szukałem części w tym kolorze to nikt nic nie miał, a teraz się okazuje, że pare osób ma i to nie tylko trochę, lecz sporo gratów w tym kolorze, ale to mnie cieszy, ponieważ będę wiedział do kogo pisać o graty :D

@Charlie pisz do @Aros -a i bieri grila , te siatkę na dzika zdejmuj jak najszybciej :lol:

Hahaha xD Ja wiem, że to muszę ściągnąć, bo średnio mi to leży :D

Powitac kolege, skąd dokładnie jestes?

Blisko siebie mamy, można ogarnąć spota ;)

że kto ? Że co > ze ja i TY ?:D 

Skoro myślisz o gwincie to hm pierw pomyśl co zrobić mechanicznie by auto było w b.d stanie, rób podłogę rób co tam trzeba a na koncu we się za tjuningowanie :D

@Łukary grila ni ma już... jakiś tam pojedyncze rzeczy mi zostały...

Witam Cię ja :))

Zgadzam się z Tobą, że 2.0 ma mały zapas mocy i w tym aucie spisuje się przeciętnie, ale za to apetyt na benzynę ma nie mały :D

Szkoda, że w masz gaz.

Co do tego, że piszesz, że to seryjne auto i nie ma co opisywać, ale ja Ci powiem, takie jest najlepsze ;)

Nie wiem dlaczego zdjęcia znikły, ale wyglądała ładnie i zgadzam się z przedmówcami powyżej, że ten pseudo grill należy jak najszybciej wyrzucić i dodam od siebie, że wypadało by wyrzucić na złom ten tłumik końcowy z puszką po konserwie i wstawić coś normalnego, jeszcze Omega się za niego obrazi :foch2:

Odnośnie remontu blacharskiego podłogi proponuję, rozebrać wnętrze, całe po za deską rozdzielczą i pospawać zakonserwować podłogę, bo jeżeli masz dziury to trochę pracy będzie, a jak rozbierzesz to na pewno ujrzysz miejsca zapalne, gdzie jeszcze dziur nie ma, ale w nie dalekiej przyszłości mogą się pojawić.

Tak więc życzę powodzenia przy pracach blacharskich i oby Omega wiernie Ci służyła :)

Witam Cię ja :))

Zgadzam się z Tobą, że 2.0 ma mały zapas mocy i w tym aucie spisuje się przeciętnie, ale za to apetyt na benzynę ma nie mały :D

Szkoda, że w masz gaz.

Co do tego, że piszesz, że to seryjne auto i nie ma co opisywać, ale ja Ci powiem, takie jest najlepsze ;)

Nie wiem dlaczego zdjęcia znikły, ale wyglądała ładnie i zgadzam się z przedmówcami powyżej, że ten pseudo grill należy jak najszybciej wyrzucić i dodam od siebie, że wypadało by wyrzucić na złom ten tłumik końcowy z puszką po konserwie i wstawić coś normalnego, jeszcze Omega się za niego obrazi :foch2:

Odnośnie remontu blacharskiego podłogi proponuję, rozebrać wnętrze, całe po za deską rozdzielczą i pospawać zakonserwować podłogę, bo jeżeli masz dziury to trochę pracy będzie, a jak rozbierzesz to na pewno ujrzysz miejsca zapalne, gdzie jeszcze dziur nie ma, ale w nie dalekiej przyszłości mogą się pojawić.

Tak więc życzę powodzenia przy pracach blacharskich i oby Omega wiernie Ci służyła :)

Dzięki za bardzo miłe słowa :D

Co do silnika no niestety 2.0 to mało jak na taką budę dlatego też mam takie, a nie inne zdanie o nim, ale obiecuje, że jak zrobię tą i pojeżdżę to kupię 2.5 V6 lub 3.0 w manualu i właśnie przed lifta, bo bardziej mi się podobają :D Co do gazu no właśnie kupiłem, bo ma gaz i jest tańsza jazda, ale jest już problem, bo na benzynie chce "szaleć", a na gazie to już nie bardzo właśnie :D

Ale, tak jak mówisz ta końcówka będzie wywalona z tego względu, że mi również się nie podoba ;) I odnośnie grilla jak już wcześniej wspominałem też jest out :)

Co do podłogi od poniedziałku działam w pracy rozbieramy i ognia z tym, bo trochę wieje po nogach :D A, tak serio jest pare dziur większych i mniejszych, ale szef powiedział, że pomoże także nie będzie źle :D

Postęp z prac będę wrzucał na bieżąco :)

Co do silnika no niestety 2.0 to mało jak na taką budę dlatego też mam takie, a nie inne zdanie o nim, ale obiecuje, że jak zrobię tą i pojeżdżę to kupię 2.5 V6 lub 3.0 w manualu i właśnie przed lifta, bo bardziej mi się podobają :D Co do gazu no właśnie kupiłem, bo ma gaz i jest tańsza jazda, ale jest już problem, bo na benzynie chce "szaleć", a na gazie to już nie bardzo właśnie :D

Podzielam Twoje zdanie, bo sam takowy użytkuje jak zauważyłeś :walking:

A na ten problem jest rada, wyrzucić to wszystko i używać auto tak jak fabryka go stworzyła :D

Podzielam Twoje zdanie, bo sam takowy użytkuje jak zauważyłeś :walking:

A na ten problem jest rada, wyrzucić to wszystko i używać auto tak jak fabryka go stworzyła :D

Tak tak właśnie zauważyłem :)

Haha i jak nie dojdzie do porozumienia to chyba tak zrobię :D

• 2 weeks later...

Póki co sprawa ma się tak, że na razie ogarnąłem sobie grill, ale jeszcze zostanie znaczek założyć :)

No i zagwozdka teraz najważniejsza, a mianowicie taka, że nie wiem co mam zrobić. Ponieważ zaglądałem jeszcze raz pod auto i mam do zrobienia próg z lewej strony wewnętrzny, z prawej jest do wymiany, podłużnica tylna prawa do wyczyszczenia i podłoga w 3 miejscach do załatania. I dużo się zastanawiam co z tym robić :/

Może macie jakieś pomysły? Podzielcie się nimi chętnie usłyszę wasze zdanie :)

EhtmRk4.jpg

Grila trzeba bylo irka zalozyc :)

Dokładnie ale oryginał z chromowanym logo też dobrze się prezentuje :) . Na dziury w podłodze zdecydowanie blacharz, chyba że masz sam sprzęt, czas i możliwość tego zrobienia. Im wcześniej tym lepiej. Wiadomo jak to z rudą rdzą niestety bywa.