petercobra Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Siemanko, Jak w temacie. Szukam informacji jak można bezpiecznie dla tego silnika zwiększyć jego osiągi poprzez tuning mechaniczny (ic, turbo hybryda itp). Jest jakaś górna granica do której można go kręcić bez zakuwania? pzdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ricardo Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 W tych silnikach pękają korby wiec z takim tuningiem to chyba średnio Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted November 29, 2017 Author Share Posted November 29, 2017 Czyli zostaje chips only? Myślałem że da się dodać te 60kuni (50% mocy) ;/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Z tym silnikiem wiele nie zrobisz, ewentualnie sprowokujesz kłopoty. 60 KM to IMHO pobożne życzenie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirania Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 Jak mogę się wtrącić. Z tym silnikiem raczej delikatnie. Pilnuj oleju, jak najmniej jazdy z obrotami poniżej 1600, sprawna dwumasa. Motor będzie hulał. Daj sobie spokój z tuningiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert514 Posted June 21, 2020 Share Posted June 21, 2020 36 minut temu, Pirania napisał: Jak mogę się wtrącić. Z tym silnikiem raczej delikatnie. Pilnuj oleju, jak najmniej jazdy z obrotami poniżej 1600, sprawna dwumasa. Motor będzie hulał. Daj sobie spokój z tuningiem. ale suchar Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pirania Posted June 23, 2020 Share Posted June 23, 2020 Roberto, wcale nie suchar, gość od zafiry 2X wymieniał słupek, wał mu się ukręcał ..bo jest mechanikiem, zna się i wywalił dwumasę, bo droga i co będzie bulił. Może to i pech ale...coś w tym jest niestety. Pomóż z kolorami kabli: Do zobaczyska Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts