Bandit1299 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Siema jak w temacie paruja mi przednie lampy jaka może być przyczyna na łączeniu klosza uszczelniona wszystkie dekielki na tyle są więc jaki może być powód Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Skoro jesteś pewien że są szczelne to je rozbierz i wysusz. Bo skoro parują to jest tam woda, wilgoć. Widocznie wcześniej nie były szczelne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted November 29, 2017 Share Posted November 29, 2017 Wysyłaj do @Adames założy bix i porządnie uszczelni Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandit1299 Posted December 1, 2017 Author Share Posted December 1, 2017 Bi swoją sprawa. Teraz chodzi mi o parowanie jakieś porady Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Siema jak w temacie paruja mi przednie lampy jaka może być przyczyna na łączeniu klosza uszczelniona wszystkie dekielki na tyle są więc jaki może być powód powodem jest nieszczelność. rozklejałeś już te lampy ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 pewnie się rozkleiły, spróbuj to nagrzać porządnie i skleić na nowo, albo oddaj gdzie wyczyszczą i skleja na nowo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandit1299 Posted December 7, 2017 Author Share Posted December 7, 2017 Kupiłem uszczelniacz butylowy i bede rozklejal ponownie czyścić klej i na nowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zdankovy Posted December 14, 2017 Share Posted December 14, 2017 To jak już otwierasz lampę to przerób na bixenony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boscorelli Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Kupiłem uszczelniacz butylowy i bede rozklejal ponownie czyścić klej i na nowo Z moich obserwacji wynika, że lampę po zaklejeniu uszczelniaczem butylowym trzeba porządnie wygrzać! U mnie było tak, że zakleiłem i parowała, ponownie rozebrałem, zakleiłem tak, że mucha nie siada i także parowało, więc pozdejmowałem osłonki, wystawiłem lampy na słońce na kilka dni i do tej pory nic nie paruje Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted December 15, 2017 Share Posted December 15, 2017 Reflektory bardzo czesto zachodzą parą /parują przy różnicy temperatur .... zauważcie co raz więcej nowych extra aut ma z tym problem xenon nie nagrzewa sie do takich temperatur jak zwykła żarówka np H1 jak w omedze , taka żarówka moment nagrzewała cały reflektor - efekt brak wilgoci w środku. sam przerabiam lampy i regeneruje i naprawde różnie jest , klej zawsze wyskubany i dany nowy i to w ilości extra by nie było problemu ze szczelnością ... ale przy intensywnej wilgoci kazda lampa moze zaparować Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matias Posted December 18, 2017 Share Posted December 18, 2017 a może nie masz tych kapturków co zasłaniają żarówki z tyłu ? pytam bo różnie jest, kiedyś znajomy też narzekał że parują mu reflektory, klej wszystko ok, nie popękane itd a co się okazało pogubił gdzieś kapturki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bandit1299 Posted December 25, 2017 Author Share Posted December 25, 2017 Mam wszystkie zaślepki itp Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcino101993 Posted December 26, 2017 Share Posted December 26, 2017 To jak już otwierasz lampę to przerób na bixenony A później przeglądu szukaj w polu Żaden normalny diagnosta nie podbije Ci dowodu za bixenony Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
PanKaretka Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 najlepiej wykrec je i na weekend wrzuc do domu do ciepłego odparuje i bedzie git Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aros Posted March 5, 2018 Share Posted March 5, 2018 Lepiej późno niż w cale ale się wtrącę, od 3 lat przegląd podbija mi "normalny" diagnosta na bixach... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts