RedLine Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Na wstępie chciałbym przywitać i pozdrowić wszystkich Omego-Maniaków Na wstępie może troszku o mojej przygodzie z Omegami a więc Moją nieoficjalnie pierwsza omega była zielono-butelkowa omega bee 2.0 16V w manualu ^^niestety jej zdjęć nie mam, a nie oficjalnie ponieważ była to omega wujka która sobie naprawiłem i "uczyłem się nią jeździć ;)" do egzaminu i doświadczałem co to jest ten tył napęd pomijając uno następną MOJĄ furą była srebrna omega bee tak samo 2.0 16V tym razem w automacie czarnej skórze i w sumie to tyle zalet młody napalony kupiłem za duży ciężko zarobiony pieniądz szrota jak ich mało cud ze żyje samochód odjechał po pół rocznej walce i dużej miłości na lawecie na szrot i następcąbył już e36 coupe ale jako że pasjonat omeg to Następną furą była również omega beee tym razem mówie odłoże jeszcze więcej kaski i polecim po zajefajna omesie jak pomyśleli tak zrobili pewnego dnia udałem sie za Piotrków Trybunalski po omesie wisienkową 2.5td z chipem na 170km w MANUALU ciete sprezyny bieda edit z szyberdachem i szybami przednimi w prądzie i jeszcze bardziej przeklinam dzień żem po to pojechał gość zrobił fure na sztuke i sprzedał cud ze wróciłem nią na kolach przy kupnie wszystko sprawdzone odpala od strzała ciepły zimny etc etc nigdzie nic nie ma jest ok, po dwóch tygodniach padł silnik a raczej pompa wtryskowa z tym że po paru wycieczkach do warsztatu znalazłem taki jeden z którym odrazu nawiązałem znajomość i pozostawiłem niunie w dobrych rękach i okazało się mocowania w silniku od pompy ubane i zrobione jakoś plastycznie, we wszystkich przewodach silikon silikon i jeszcze raz silikon nie było sensu brnąć dalej bo było coraz gorzej tak więc postała zarobiłem silnik wymieniłem po 3 miesiącach i odrazu pare gratów poleciało z tym że wyjechała z bolączką robienia czarnej zasłony dymnej i rozpoczęła się walka i zjeżdżanie Polski po części ilu ludzi odwiedziłem i znajomości nawiązałem w mazowieckim to tylko ja wiem ehh wkońcu przyszedł czas na rodzine tak więc walke z nią odpuściłem za 5kupiłem 10tysi w nią wsadziłem i za 2400 sprzedałem i kupiłem... Następną omege beee znów srebrna i też 2.5td w manualu tym razem w klimatroniku "sprawna ale nie nabita" bez cietych sprężyn cztery szyby w prundzie przede wszystkim sprawna i dziecko można było wozić było z nią pare mniejszych przygód jak chłodnica napinacz paska klinowego ale służyła pięknie do ślubu zawiozła nad morze w pordóż poślubną pojechałem wróciłem bez problemu a 3 dni przed ślubem dzielnie z moją obecną żoną wtedy narzeczoną o 12 w nocy wkładaliśmy skóry bo żem kupił i się uparłem ze maja być wiele było modzone w każdej omesi ale nie mam tyle czasu by się teraz rozpisac i wam pokazac moje mody jedyna oma z której czerpałem radość ale zloty na wnr(Warsaw Night Racing) dźwięk "Arosa" (pozdrawiam) mający 3.0 pod macha z dobrym wydechem sprawiały ze czułem niedosyt i zapragnąłem benzyny i zacząłem niewinnie przeglądać olx i forum i stało sie kupiłem... Kolejna omege już mam nadzieje docelową z której licze że zrobie potwora bo pomysłów na mody mi nie brakuje Moja Czarnulka to omega lecz już Polift czarny szyberdach jasne skórki 2.5 V6 na początku była cała czarna ale mi to nie pasowało i zaczeły się przeróbki na białe dodatki do tego poleciały lampy do polerowania bo byly tak zmatowiałe że ledwo soczewke było widac Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 a więc? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 sory niechcący mi się dodało podczas pisania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patryk2828 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Bardzo ciekawa historia i czarnula ładna ten kto dał ten silikon to by mógł się zgrać z pewnym mechanikiem w mojej okolicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 Dzieki hahaha no niestety nie wiem skad się wzieła taka robota mi w warsztacie proponowali zrobic to samo i sprzedac i nie ladowac kasy ale glupio mi by bylo spojrzec komus w oczy i mowic ze to jest sprawne. historii ciąg dalszy tylko rozkminiam jak teraz dodać następne mody czy jakoś te zdjęcia da sie przesunać pod to co bede pisac czy pisac dalej i wklejac zdjecia sie beda poniżej czy w komentarzach Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 zamówiłem lusterko fotochromatyczne (musze wkońcu rozkminic jak je podłączyć) i ostatnio spiknąłem się z pewnym forumowiczem od którego kupowałem srebrne wykończenie i panel klimatyzacji a podczas rozmowy wyszło iż moja strzała miała fabrycznie ksenony bo i przełącznik od ksenonów i instalacja wszystko jest to nie myśląc wiele rozpocząłem poszukiwania i znalazłem ori lampy z przetwornicami zderzak pod kolor i zbiorniczek a przy okazji kupiłem klakson bo od początku nie działał i bardzo mnie bolało serduszko ze nie mogę wyrazić swojego zdania na niektórych uczestników ruchu którzy znaleźli swoje prawo jazdy w chipsach przy montażu odświerzyłem przednią belke/wzmocnienie teraz tylko mam problem bo szukam przekaźnika od sprysków na lampy bo na krótko pompka wszystko działa Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Jeśli nie masz kostki na lusterko to w kabelkach od lampki jest plus po stacyjce i tam spokojnie można podłączyć lusterko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 no właśnie nie mam a jeszcze ta kostka od lusterka jest strasznie krótka wiec trzeba bedzie ciąć ale fajnie wiedzieć ze nie musze przez slupki ciagnac wiazki dzieki za podpowiedz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Jeśli nie masz lusterka z pamiecią i chcesz, żeby działał tylko fotochrom to musisz podać jedynie plus i minus do lusterka i będzie działać Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 a jak odroznic czy jest z pamiecia ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 No i jeszcze pod wsteczny wypadało by podpiąć lusterko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
piiiotrek Posted October 16, 2016 Share Posted October 16, 2016 Z pamiecią ma dużo dużo kabli, nie chce zmyślać, ale sądzę, że około 20? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 17, 2016 Author Share Posted October 17, 2016 no kabelków tam sporo i to ponoć z b, no dobra dzięki wielkie za podpowiedzi bede kombinował niebawem z podłączeniem tego jak wyjdzie nie omieszkam wstawić i się pochwalić ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 18, 2016 Share Posted October 18, 2016 jestem ciekaw czy tego największego młotka używał przy tym modzeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 19, 2016 Author Share Posted October 19, 2016 Co do mlotka to Jezeli mam byc szczery to tak :-) poniewaz po zdjeciu tego wzmocnienia co trzyma zbiorniczek od spryskow nie bylem w stanie go nalozyc sam a nawet z kolega wiec on napieral w lewo ja w prawo i ostatkiem sil siegnalem po ten mlotek i zaczalem cenzura i weszlo na swoje miejsce :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 20, 2016 Author Share Posted October 20, 2016 Długo już nie modziłem i życie traciło sens :-P więc zamówiłem kiere irmshera czekamy az przyjdzie i wczoraj w pld przyszły juz ramki do zegarow od naszego szanownego Pana Karetki :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 Dzisiaj wpadl taki bajer :-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Ze sterowankiem:) Ile? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 400 z wysylka po ostrych negocjacjach :-P udalo sie byl farcik teraz bede chcial po zimie odswiezyc hydrografike i obszyc na nowo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted October 24, 2016 Share Posted October 24, 2016 Hmmm:) Mam ten sam temat:) W sumie tez za podobne pieniędze:) W ogóle przy srebrze to jest również hydro? Czy jakiś lakier? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 24, 2016 Author Share Posted October 24, 2016 A powiem Ci ze pojecia nie mam ale bede badal temat co to jest :-P jak sie dowiem gdzie to mozna i czym odswiezyc bede wstawial :-D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 jak Ci te ramki wyszły równo po krawędziach , czy jednak wieczorem widać prześwity ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
RedLine Posted October 25, 2016 Author Share Posted October 25, 2016 niestety są prześwity na obrotach i temp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 7 godzin temu, RedLine napisał: niestety są prześwity na obrotach i temp. to samo i u mnie zastanawiałem sie co z tym zrobić , mam zamiar jeszcze raz to wyciągnąć spróbować zniwelować tą przerwe . Ale czy sie uda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 25, 2016 Share Posted October 25, 2016 Czarna taśma izolacyjna czyni cuda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts