Mateuszpp980 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Witajcie czy Omega bfl podczas włączania świateł powinna wykonać sama ruch światłami góra dół? Ponieważ wymieniłem mocowania odlysnikow i kupiłem czujnik poziomowania. Gdy go podłączyłem to światła ruszały się z ruchem czujnika ale przy włączenie świateł nic się nie dzieje . Omega tak ma czy może być jakaś przyczyna ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Omega tak ma Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 W Omedze B także nie ma tak zwanego testu świateł po ich włączeniu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Można takiego testa op comem zrobic Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Można takiego testa op comem zrobic Jak i również Opel Scanerem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mateuszpp980 Posted December 5, 2017 Author Share Posted December 5, 2017 Aa no oki dzięki za odpowiedzi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 nie daj sobie wmówić przypadkiem na stacji diagnostycznej, że poziomowanie nie działa. Mnie tak chcieli kiedyś namówić i uwalić. Że właśnie przy włączeniu świateł nie wypoziomowało nic.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Ale beka...szkoda dyskutowac z takim diagnosta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted December 5, 2017 Share Posted December 5, 2017 Ale beka...szkoda dyskutowac z takim diagnosta Autentycznie, totalna porażka a jeszcze spawdził tym przyrządem i zobaczył, że wszystko jest gitara ustawione:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Witajcie czy Omega bfl podczas włączania świateł powinna wykonać sama ruch światłami góra dół? Ponieważ wymieniłem mocowania odlysnikow i kupiłem czujnik poziomowania. Gdy go podłączyłem to światła ruszały się z ruchem czujnika ale przy włączenie świateł nic się nie dzieje . Omega tak ma czy może być jakaś przyczyna ? Mi tego ruchu nie wykonuje. Wyświetla mi błąd czujników. Mechanik oglądał.Ściagał i zakładał i nic. Chyba je muszę na nowe wymienić. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Mi tego ruchu nie wykonuje. Wyświetla mi błąd czujników. Mechanik oglądał.Ściagał i zakładał i nic. Chyba je muszę na nowe wymienić. Wyświetla się błąd na kompie pokładowym ? Jak masz błąd to światła świecą w trybie awarynym, czyli bardzo krótko, są obniżone maksymalnie w dół. Może warto sprawdzić instalacje, który czujnik jest uszkodzony ? Cena nowych czujników jest sporawa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 Mi tego ruchu nie wykonuje. Wyświetla mi błąd czujników. Mechanik oglądał.Ściagał i zakładał i nic. Chyba je muszę na nowe wymienić. Wyświetla się błąd na kompie pokładowym ? Jak masz błąd to światła świecą w trybie awarynym, czyli bardzo krótko, są obniżone maksymalnie w dół. Może warto sprawdzić instalacje, który czujnik jest uszkodzony ? Cena nowych czujników jest sporawa. Tak na pokładowym. Faktycznie świecą bardzo krótko. Dzięki będę wiedział co powiedzieć u mecha. Może być też chyba gdzieś przerwa na kablu... Ostatnio tak było z termometrem. Kabel się wypiął. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted February 24, 2018 Share Posted February 24, 2018 @Sewerin Podłącz komputer i zdiagnozuj który czujnik powoduje błąd, jest ich 2 sztuki i błąd jednego powoduje zapalenie komunikatu w aucie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 @Sewerin Podłącz komputer i zdiagnozuj który czujnik powoduje błąd, jest ich 2 sztuki i błąd jednego powoduje zapalenie komunikatu w aucie. A po skolko są te czujnikii w razie W? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 najpierw zerknij w lampe czy odbłysnik nie leży na obudowie .... Być może uchwyty uwalone które trzymają odbłysnik i żadne poziomowanie nie bedzie i tak działać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Czunik nówka chyba 1100-1300. A używki po 100-150PLN Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Czunik nówka chyba 1100-1300. A używki po 100-150PLN dokładnie tak jak pisze Skit . Przewaznie jak uwalony silniczek to swieci sie komunikat , chociaż u mojego Ojca przy B czysto było( pęknięte uchwyty w lampie ) dopiero jak wymieniłem mu uchwyty w lampie po zamontowaniu i podłączeniu wyskoczył komunikat zwiazany z usterką czujnika na przodzie . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Jak Łukary pisze. POdstawa to sprawdzić czy odbłyśnik nie lata, bo lata w 99% omeg . Wystaczy wsadzic palec przez pozycyjne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 @Sewerin a Ty masz wogóle ksenony? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Cena nowych jest tak jak piszecie plus minus 1 k pln, więc warto dokładnie zdiagnozować co jest uszkodzone. Jak odbłyśnik lata a reszta układu samopziomowania lamp sprawna to błędu nie będzie. Jedynie co lampy świecić będą nisko i krótko i nie da się ich wyregulować. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 Cygan wsio już wyżej opisane jest tj. na stronie 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sewerin Posted March 2, 2018 Share Posted March 2, 2018 @Sewerin a Ty masz wogóle ksenony? No rejczel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts