Jump to content

Brak ogrzewania po wymianie upg

adammat89

Recommended Posts

Witam po wymianie upg auto zostało oodpalone po nagrzaniu ogrzewanie chodzilo , temp w normie 

Podczas użytkowania grzanie zanikło , temp w normie klimatronic resetowany , wyciekow brak, 

jakies pomysly ?

Jak węże ciepłe i te od nagrzewnicy na dojściu i powrocie też, dmuchawa domyślam się że chodzi :) to zostaje tylko kwestia samego panelu sterowania. Może jakaś klapka się zacieła.

Z tego co mi wiadomo w Omedze układ chłodzenia odpowietrza się samoistnie. Wystarczy rozgrzać auto i uzupełnić brakujący płyn.

No aleeeee... Kto wie... Może jakiś gigant bąbel gdzieś się schował :D

Włącz ogrzewanie, wyłącz auto, spuść płyn i nalej jeszcze raz powoli. Może pomoże :)

Hmmm, tak se głośno myśle...A ruszałeś trójdrożny? Nie pozamieniane przewody? Ew. zobacz czy sie gdzieś nie złamał :)

A termostat zdrowy ? Bo jak zalewasz nowym płynem a termostat jest uszkodzony to sobie mozesz odpowietrzac ale ::moon:

Sit ma racje, 3drozny zawór to samo.

W Omedze nic sie odpowierza samo.Pompuj wężami.

Kiedys tylko mowie wymienie płyn.Zlałem z dolego czujnika z chłodnicy i też myślałem ze wystarczy zalać.Nooo....taaaa,jasne!

Silnik ciepły a w budzie zimno (klimatronik) W zbiorniku z kreską płynu i wtf? Mowie ?? 

Tez sie pomęcz :f:

Zobacz czy tył silnika jest ciepły !

G

Termostat mam nowy wahlera wcześniej już zmienialem płyn przy wymianie chłodnicy i nie było problemu ....

Zrobię jak mówisz z wezami

Może gdzieś jest nieszczelność i się w kółko zapowietrza. Pilnowałeś podczas odpowietrzania, żeby nie brakło płynu? Na pewno się termostat otwarł?

Spróbuj jeszcze korek ze zbiorniczka wyrównawczego wymienić.

Może gdzieś jest nieszczelność i się w kółko zapowietrza. Pilnowałeś podczas odpowietrzania, żeby nie brakło płynu? Na pewno się termostat otwarł?

Spróbuj jeszcze korek ze zbiorniczka wyrównawczego wymienić.

Wszystko szczelne , pomogło ustawienie auta na dużej górce i duszenie na węże , temat uważam za zamknięty , dziękuję za pomoc