Kuba07124 Posted October 11, 2016 Share Posted October 11, 2016 Witam, chciałem zaprezentować wam moją niedawno kupioną Omegę B FL 2002r z klekotem pod maską. Mam ją jakoś od września 2016r, no i się wkęciłem. Omega, chwile po kupnie : Kody wyposażenia: Pokrycie podłogi: standardowe Wykończenie wnętrza: czarne Wykończenie siedzeń: czarne Szyba przednia odbijająca ciepło (atermiczna) Szyby drzwi przednich sterowane elektrycznie Szyby drzwi tylnych sterowane elektrycznie Przednie siedzenia sportowe/komfortowe Poduszka powietrzna kierowcy Poduszka powietrzna pasażera Tylna kanapa składana i dzielona w proporcji 60/40 Poduszka powietrzna boczna lewa Poduszka powietrzna boczna prawa Centralny pas bezpieczeństwa tylnej kanapy 3-punktowy Zagłówki siedzeń tylnych pełne pokryte tkaniną Centralny zamek zdalnie sterowany Odejmowany ogranicznik ładunku Zagłówek tylny środkowy pokryty tkaniną Ornamentacja tapicerki: Aluminum Roleta bagażnika Klimatyzacja sterowana ręcznie Klimatyzacja jednostrefowa automatyczna (climatronic) Lampy tylne z ciemnymi kloszami Lampki do czytania tył Oświetlenie wewnętrzne nad drzwiami przednimi i tylnymi Wycieraczki przednie sterowane czujnikiem deszczu Spryskiwacze reflektorów wysokociśnieniowe Obudowy lusterek zewnętrznych lakierowane Schowek pod przednim fotelem Osłona przeciwsłoneczna dla pasażera z podświetlanym lusterkiem Osłona przeciwsłoneczna dla kierowcy z podświetlanym lusterkiem Lusterko wsteczne światłoczułe z oświetleniem dolnym ESP - układ stabilizacji toru jazdy Urządzenie automatycznego poziomowania nadwozia Blokada mechanizmu różnicowego Przełożenie przekładni głównej: 3.45 Tempomat automatyczny Podgrzewane siedzenia przednie Alternator: 150A Silnik wysokoprężny 2.5 DTI 24V Ręczna skrzynia biegów 5-biegowa Wyposażenie dla ręcznej skrzyni biegów Regulowana kolumna kierownicy Wyposażenie dla krajów Unii Europejskiej Emisja spalin EEC 09, dla silników diesla z katalizatorem, wariant 3 Koło kierownicy pokryte skórą Wspomaganie układu kierowniczego ze zmiennym stosunkiem wspomagania Felgi aluminiowe 7J x 16, 5 szprych trapezowych Opony 225/55 R16-94 v Mapa drogowa na CD: Niemcy Wykończenie wnętrza: proste Przednie światła przeciwmgielne Reflektory ksenonowe Akumulator: 85Ah Klakson: fanfara Moduł GPS, wersja 2 Podświetlane nawiewy powietrza Radio NCDC 2015 Wyświetlacz wielofunkcyjny (MID), wariant 3 Wyświetlacz nawigacyjny kolorowy (CID) Głośniki: 6 sztuk podstawowe Osłona chłodnicy z chromowaną listwa Usunięto wosk zabezpieczający karoserię Zdejmowany hak holowniczy Przyciski sterowania radiem na kierownicy Usunięto boczne emblematy i napisy Wykończenie siedzeń: sport, wariant 2 Dodatkowa wiązka przewodów dla sytemu OnStar, nawigacji oraz telefonu Wyposażenie dodatkowe dla Niemiec Podgrzewane dysze przednich spryskiwaczy Prędkościomierz w km/h Kampania sprzedaży akcesoriów wychowanych z produkcji Po paru tygodniach zajrzałem na to forum dzięki lukaszxx1990 i się zaczeło, małymi krokami ruszyłem z tematem Optycznie szału nie ma, u mnie: pomalowany grill, ledy, pięcioramienne alu 16'', przyciemnione szyby no i naklejki mocy, pod maską dłubnięty 2.5 DTI, po programie i modzie wydechu... W głowie mam jeszcze pare planów, ale wszystko w swoim czasie ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Jest bliźniak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 ze zdjęciami to się nie postarales Link to comment Share on other sites More sharing options...
saint Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Co tam w środku ma ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega2001 Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Teraz, saint napisał: Co tam w środku ma ? miejmy nadzieję, że tapicerkę czarne to jednak ładne jest na wstępie... do zmiany końcówka wydechu i wywalić hak Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 i blenda jakas na szybe bo golo wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Ładne zielone ksenony Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukary Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 taaa to do roboty , zarabiać na felgi na lotki itd bedzie ładniejsza co nie Grabarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 38 minut temu, Łukasz napisał: taaa to do roboty , zarabiać na felgi na lotki itd bedzie ładniejsza co nie Grabarz no rejczel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 8 godzin temu, Grabarz napisał: ze zdjęciami to się nie postarales Poprawione. Co tam w środku ma ? już jest w temacie wyżej 6 godzin temu, Tazz napisał: Ładne zielone ksenony pójdą do śmietnika. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 To mówisz że masz szpere... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted October 12, 2016 Author Share Posted October 12, 2016 5 minut temu, lukaszxx1990 napisał: To mówisz że masz szpere... na to wygląda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trawal Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 Noi pięknie, kolejny klekot na forum Ja też trochę zlapalem bakcyla i w miarę możliwości finansowych i wolnego czasu coś dłubie przy swojej gdzie odczytywales vin?;-p Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted October 12, 2016 Share Posted October 12, 2016 11 godzin temu, omega2001 napisał: miejmy nadzieję, że tapicerkę czarne to jednak ładne jest na wstępie... do zmiany końcówka wydechu i wywalić hak I na glebę z nią Mój klekocik jest obniżony i od razu lepiej wygląda Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 8 godzin temu, SebOOs napisał: I na glebę z nią Mój klekocik jest obniżony i od razu lepiej wygląda ale widać te Twoje obniżenie tutaj Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted October 13, 2016 Author Share Posted October 13, 2016 10 godzin temu, Trawal napisał: Noi pięknie, kolejny klekot na forum Ja też trochę zlapalem bakcyla i w miarę możliwości finansowych i wolnego czasu coś dłubie przy swojej gdzie odczytywales vin?;-p Wysłane z mojego MotoG3 przy użyciu Tapatalka http://www.opelvindekoder.pl ja też mam dopiero 18 lat i jeszcze się uczę także wszystko ogarniam w miarę własnych możliwości finansowych. A tu moja Omega rano, przed serwisem w którym mam praktyki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SebOOs Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 7 godzin temu, lukaszxx1990 napisał: ale widać te Twoje obniżenie tutaj skończę robotę to ci zdjęcie zrobię Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 13, 2016 Share Posted October 13, 2016 3 godziny temu, SebOOs napisał: skończę robotę to ci zdjęcie zrobię Mi tam nie potrzebna. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted October 15, 2016 Author Share Posted October 15, 2016 Nie wiem jak u was, ale na mazurach już nieźle pizga i ja zmieniam już opony na zimowe, a tu niżej taki widok mojego podwórka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Wrzuć na dział sprzedam albo na fejsie części porady Link to comment Share on other sites More sharing options...
Achmed Posted October 15, 2016 Share Posted October 15, 2016 Fajnie wyglądają te czarne omegi twoja wygląda na zadbaną dbaj i przerabiaj ile kasy starczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted October 16, 2016 Author Share Posted October 16, 2016 Dzisiejszy wypad do Białegostoku, Omega zrobiłem juz ponad 2000km od kupna, dziś niestety posłuszeństwa odmówiła klamka u kierowcy.... pierwsza usterka, oby ostatnia Poza tym na ładnej drodze mój karawan rozpędził się do 200, ale aplikacja nie zdążyła złapać. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grabarz Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 nie snapuj za kierownicą Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted October 17, 2016 Share Posted October 17, 2016 12 godzin temu, Kuba07124 napisał: Dzisiejszy wypad do Białegostoku, Omega zrobiłem juz ponad 2000km od kupna, dziś niestety posłuszeństwa odmówiła klamka u kierowcy.... pierwsza usterka, oby ostatnia Poza tym na ładnej drodze mój karawan rozpędził się do 200, ale aplikacja nie zdążyła złapać. bosze jak wy jeździcie tymi omegami... ja w życiu powyżej 140 nie jechałem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba07124 Posted October 25, 2016 Author Share Posted October 25, 2016 Chwalić się nie lubie ale to zrobie, omega wpadła na warsztat bo było trzeba w końcu coś zrobić, no to więc tak : wymiana wszystkich filtrów, oleju, wywalona odma, nowa klamka , ogarnięte podświetlenie liczników no i żarniki 5000K, stare 4300 były już wypalone. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts