Jump to content

tarcze hamulcowe nawiercane jakie firmy itd

Recommended Posts

Siemanko

Warto płacić sporo więcej za tarcze Zimmermann nawiercane? Chodzi o przód. Na tył nie zastanawiał bym się, kupiłbym tańsze.

druga sprawa to są jeszcze inne opcje

zwykle rotinger

http://allegro.pl/tarcze-rotinger-gl-sport-opel-omega-b-296mm-i7106314866.html

rotinger wysokoweglowe

http://allegro.pl/tarcze-rotinger-sport-hp-omega-b-296mm-i7099894432.html

mikoda

http://allegro.pl/tarcze-mikoda-gt-opel-omega-a-b-senator-b-przod-i6837947232.html

Pochwalcie któreś z doświadczenia :)

ja mam te numer 2 - Rotinger i jestem zadowolony :) czym cieplejsza tym bardziej skuteczna wiadomo są minusy takiej nacinanej tarczy - pylenie i głośniejsze przy hamowaniu ale chodzi tu o sprawność , i zdaje egzamin

No to już coś wiemy. Super. Skoro kupiłeś to pewnie uważasz, że warto dołożyć cenę klocków i kupić te droższe węglowe. Mają być bardziej wytrzymałe na odkształcenia tylko ciekawe czy jest sens. Samo zużycie tarczy jest bez zmian.

wydaje mie sie że nie bedą tak korodować jak zwykłe ... chyba bym teraz takich komplet nabył :)

A że się tak wtrącę, jeździ ktoś u nas na tarczach wierconych z klockami ebc? Warto?

Jak to sedan.

No do mnie dzisiaj przyjechały...przy okazji bede wymieniał płyn i prowadnice i nie wiem czy jest sens przewody elastyczne wymieniać na nowe - ale seryjne, jak myślicie? stalowy oplot nie wchodzi w gre na chwile obecna....

To nie ma sensu chyba że popękane... Ja też czekam aż mi się skończą klocik i pakuję rotingera wierconego stalowy oplot i myślałem nad klockami ebc... + regeneracja zacisku

A klocki ebc to jakiś kozak czy jak? Do wierconych tarcz powinien być miękki klocek...ponoć trw textar ate do takich należą jaj wziąłem te drugie.

Co do przewodów do dzieki za info nie bede wymieniał jak tak. Właściwie to należałoby nad oplotem sie zastanowic głebiej za jakiś czas

• 2 weeks later...

a macie jakieś pomysły na normalne tarcze takie dobre ale za rozsądną kase, nie chce bawić mi się w jakieś super sportowe haki tylko normalne dobrej firmy. Ktoś poleci?

a macie jakieś pomysły na normalne tarcze takie dobre ale za rozsądną kase, nie chce bawić mi się w jakieś super sportowe haki tylko normalne dobrej firmy. Ktoś poleci?

Ja na przodzie mam GM plus klocki GM i hamują a na tył założone są tarcze Zimmerman i klocki EBC, ale jeszcze nie używane ;)