Mateuszpp980 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Witam mam pytanie dotyczace rozgrzewania sie cieczy chlodzacej w silniku y22xe . W moim przypadku ledwo dotknie pierwszej kreski na trasie np ok 30km. 80-85 nawet 90 chwyci po przejezdzie 30km i prawie pol godzinnym korku lub jak kraze po okolicy to dosyc dlugo sie nagrzewa. Czy to normalne? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vision95 Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 termostat do wymiany Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Nie normalne, tamtej zimy jak jeździłem swoją to po przejechaniu około 4 km w temperaturzee -10 to temperatura cieczy chłodzącej dochodziła do 92 stopni i otwierał się termostat i spadało, ale później po krótkim odcinku wracało do około 92. Jak nieasz takiego zjawiska to zaczął bym od wymiany termostatu, bo wydaje mi się, że za szybko się otwiera i nie da rady osiągniąć optymalnej temperatury. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tazz Posted January 14, 2018 Share Posted January 14, 2018 Pytanie jeszcze czy czujnik temperatury jest dobry, jak masz możliwość to podepnij auto pod kompa i obserwuj jak rośnie temp, ta na kompie i ta na zegarach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Pytanie jeszcze czy czujnik temperatury jest dobry, jak masz możliwość to podepnij auto pod kompa i obserwuj jak rośnie temp, ta na kompie i ta na zegarach. Ogrzewania przede wszystkim nie będzie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts