petercobra Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Witam, Wczoraj moja omega zobaczyła temeraturę i powiedziała mi fakijunakiju . Po przekręceniu zapłonu słychać tylko cykanie... Pytanko co mogło paść ?? - nie słychać ebera po odpaleniu zapłonua - aku wymienione na nowe - zrobiłem test z dodatkową masą od aku i to samo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Przekaznik rozrusznika nie trybi? Jak masz jak wejsc pod auto to zmierz na rozruszniku czy dostaje napiecie wzbudzenia po przekreceniu stacyjki. Jesli rozrusznik w ogóle nie kreci to pewnie albo kostka stacyjki, albo przekaznik.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 15, 2018 Author Share Posted January 15, 2018 napisałbyś gdzie ten przekaźnik się znajduje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 napisałbyś gdzie ten przekaźnik się znajduje? Tu: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Przekaznik rozrusznika nie trybi? Jak masz jak wejsc pod auto to zmierz na rozruszniku czy dostaje napiecie wzbudzenia po przekreceniu stacyjki. Jesli rozrusznik w ogóle nie kreci to pewnie albo kostka stacyjki, albo przekaznik.... Jak by to był przekaźnik, to by raczej rozrusznik chyba nie cykał. Raczej tzw. automat. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Przekaznik rozrusznika nie trybi? Jak masz jak wejsc pod auto to zmierz na rozruszniku czy dostaje napiecie wzbudzenia po przekreceniu stacyjki. Jesli rozrusznik w ogóle nie kreci to pewnie albo kostka stacyjki, albo przekaznik.... Jak by to był przekaźnik, to by raczej rozrusznik chyba nie cykał. Raczej tzw. automat. Pytanie co tam cyka:) Bo jak cyka rozrusznik, i kreci "na luźno" to oczywiście masz rację. Ale ja zrozumiałem że rozrusznik w ogóle nie reaguje tylko cyka "coś" (np jakis pzrekaznik) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Orkan Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 Przekaznik rozrusznika nie trybi? Jak masz jak wejsc pod auto to zmierz na rozruszniku czy dostaje napiecie wzbudzenia po przekreceniu stacyjki. Jesli rozrusznik w ogóle nie kreci to pewnie albo kostka stacyjki, albo przekaznik.... Jak by to był przekaźnik, to by raczej rozrusznik chyba nie cykał. Raczej tzw. automat. Pytanie co tam cyka:) Bo jak cyka rozrusznik, i kreci "na luźno" to oczywiście masz rację. Ale ja zrozumiałem że rozrusznik w ogóle nie reaguje tylko cyka "coś" (np jakis pzrekaznik) No tak, cykanie cykaniu nie równe @petercorba Możesz go spiąć na krótko (duże zaciski śrubowe) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 15, 2018 Author Share Posted January 15, 2018 źle sie wyraziłem - po przekręceniu kluczyka słuchać cyknięcie jedno i dalej zima... jakby taki metaliczny odgłos stuknięcia silniczka jakiegoś. Jutro posprawdzam co i jak... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 To bardziej jakby automat zarzucał a szczotki się skonczyły Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
barteklodz Posted January 15, 2018 Share Posted January 15, 2018 sprawdź czy można wałem obrócić może wał pękł albo się zatarła Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 16, 2018 Share Posted January 16, 2018 sprawdź czy można wałem obrócić może wał pękł albo się zatarła @barteklodz jak zawsze optymista Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
petercobra Posted January 16, 2018 Author Share Posted January 16, 2018 wyciąganie tego cholerstwa na podwórku przy -10 to po prostu BAJKA, polecam każdemu.... prawdopodobnie szczotki powiedziały Po bezpośrednim podpięciu pod aku strzela ale rozrusznik nie kręci Z ciekawości jak mi krążenie wróci do rąk to rozbiorę trupa i zobaczę co poszło na szczęście KARETKA jest w drodze do pacjenta Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts