B0Cygano Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 Witam. Mam pytanie czy dla skrzyń biegów automatycznych stosowanych w Omedze B, bezpieczny jest pomiar mocy na hamowni. Przeglądając internet różne są opinie, w firmach do których dzwoniłem, na pytanie o bezpieczeństwo skrzyni były podzielone zdania. Co Wy o tym sądzicie, może ktoś już mierzył i było ok ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzegorz89 Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 Widziałem na YT że mierzyli A tak z ciekawości zapytam, co tej skrzyni może się stać? Gaz w podłogę, rolki się kręcą i co? Że większe obciążenie? Słyszałem że ta skrzynia jest problematyczna przy pomiarze. Ale żeby coś jej się mogło stać to już nie.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 21, 2018 Author Share Posted January 21, 2018 Z tego co ja słyszałem, to przy pomiarze, przy gazie w podłodze trzeba wrzucić na luz i to może być nie dobre dla skrzyni, bo momentalnie maleje ciśnienie smarowania jej przy takim obciążeniu. Gość z hamowni mówił, że pomiar momentu jest przy automatach mało miarodajny, ale moc mierzy się ok. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 21, 2018 Share Posted January 21, 2018 Kiedys na okp krazyla opinia zE tej skrzyni nie da sie zhamowac. Wyniki miały taki rozrzut ze to nie miało absolutnie sensu. Digi próbował zhamowac na owla bo mowili ze spoko, spoko i tez dupa wyszła. Sadze ze sie niewiele w tym temacie zmieniło ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
B0Cygano Posted January 21, 2018 Author Share Posted January 21, 2018 Czyli szkoda czasu i kasy powiadacie ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Moim zdaniem tak. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorz Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Z tego co pamietam to A10 hamował swoją omege. Kiedyś w temacie pisał...na okp. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skit Posted January 22, 2018 Share Posted January 22, 2018 Z tego co pamietam to A10 hamował swoją omege. Kiedyś w temacie pisał...na okp. Z tego co pamiętam to pisał też że to musi byś jakiś konkretny bardzo rzadki rodzaj hamowni. Ile w tym prawdy nie wiem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukaszxx1990 Posted January 23, 2018 Share Posted January 23, 2018 http://www.compsport.pl/hamownia a10 hamował w tej firmie z tego co pamietam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts